EUROLYGA 2023

Naują Europos regbio čempionato ciklą Lietuvos rinktinė pradėjo nepalikdami vilčių ukrainiečiams

Lietuvos vyrų regbio rinktinė pradėjo naują antrojo pagal pajėgumą Europos čempionato diviziono – „Trophy“ – ciklą. Pirmosiose rungtynėse Lietuvos regbininkai Kroatijoje 32:14 (22:0) nugalėjo Ukrainos komandą.

 Naują Europos regbio čempionato ciklą Lietuvos rinktinė pradėjo nepalikdami vilčių ukrainiečiams<br> LRF nuotr.
 Naują Europos regbio čempionato ciklą Lietuvos rinktinė pradėjo nepalikdami vilčių ukrainiečiams<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2023, 6:39 PM

Dėl karo Ukrainoje, šios šalies regbio komanda savo namų rungtynes žaidžia Kroatijoje.

Rungtynes pradėjo taiklus Lietuvos rinktinės nario Pedro Soto baudos smūgis. Vėliau kurį laiką rezultatas nekito, kol kėlinio viduryje tas pats P. Soto pelnė pirmąjį žeminimą šiose rungtynėse. Dar po keleto min. Domantas Bagužis taip pat prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote. Pirmąjį kelinį užbaigė dar vienas P. Soto žeminimas bei jo paties realizacijos smūgis (22:0).

Antrojo kėlinio pradžioje varžovai surengė pirmąją rezultatyvią ataką, bet netrukus lietuviai vėl nutolo po taiklaus baudos smūgio bei dar vieno rezultatyvaus išpuolio (32:7). Paskutinėmis akimirkomis ukrainiečiai surengė rezultatyvią ataką, bet tai nepakeitė rungtynių baigties.

Net 60-ąsias rungtynes rinktinėje sužaidęs Justinas Vasiliauskas sako, kad tai buvo vienos įsimintiniausių karjeros mačų.

„Tai buvo vienas įspūdingiausių rungtynių, kurių dalyviu teko būti. Pirmas kėlinys buvo vienas įsimintiniausių karjeros akimirkų. Smagu dėl šios komandos, kuri parodė didelę širdį ir iškovojo pergalę“, – sakė J. Vasiliauskas.

Apie didelę širdį kalbėjo ir Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

„Visi žaidėjai norėjo žaisti gerą regbį – už Lietuvą, už komandos draugus. Jie padarė fantastišką darbą. Šiandien buvo geras aukšto lygio kietas regbis. Džiaugiamės pergale“, – teigė G. Marcišauskas.

Praėjusiame cikle vykusioje lietuvių ir ukrainiečių akistatoje Šiauliuose 39:20 taip pat stipresnė buvo Lietuvos ekipa.

Kitose jau pasibaigusiose rungtynėse Čekijos rinktinė 48:22 sutriuškino Kroatijos ekipą.

Antrąsias rungtynes Lietuvos regbininkai žais po savaitės, lapkričio 11 dieną Klaipėdos centriniame stadione su „Trophy“ diviziono čempione Šveicarija. Lapkričio 25 dieną mūsiškiai išvykoje susitiks su Čekija, o likusios ciklo rungtynės su kroatais ir švedais vyks pavasarį.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Tautrimas Mažylis, Tautvydas Mažylis, Nojus Skinulis, Mindaugas Kazlausks,as Tomas Mačiulis, Laurynas Marcinkus, Donatas Trumpickas, Paulius Strigūnas, Tautvydas Krasauskas, Donatas Vilimavičius, Kęstutis Karbauskas, Matas Miežys, Jonas Mikalčius, Domantas Bagužis, Pedro Soto, Daivaras Jonaitis, Eimantas Grabliauskas, Ernestas Skruibys, Ervidas Bakutis, Justinas Vasiliauskas, Tomas Bagdonas, Deividas Peskovas ir Mantas Butkevičius.

Pasikeitus Europos regbio čempionato formatui, šiek tiek pakito ir varžybų sistema. Į aukščiausią divizioną pateks dviejų pastarųjų „Trophy“ turnyrų stipriausia komanda, susumavus praėjusio ir naujo ciklo rezultatus. Tuo tarpu paskutinę vietą užimsianti rinktinė dėl išlikimo divizione kovos su „Conference“ diviziono nugalėtoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.