EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitė ir M. Griškonis dalyvavo Europos sportininkų forume

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Sportininikų komisijos pirmininkas olimpinis vicečempionas Mindaugas Griškonis ir Europos olimpinių komitetų (EOC) Sportininkų komisijos narė olimpinių aukso ir sidabro medalių laimėtoja Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė lapkričio 6–7 dienomis dalyvavo Romoje (Italija) vykusiame septintajame Europos sportininkų forume.

 Mindaugas Griškonis ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Mindaugas Griškonis ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas

Nov 8, 2023, 12:57 PM

Šis forumas suteikia platformą Sportininkų komisijoms iš įvairių Europos valstybių ne tik susitikus diskutuoti svarbiais olimpinio judėjimo klausimais, bet ir išklausyti atletų nuomonės aktualiomis temomis.

Šįkart pirmąją dieną įvairių Europos šalių olimpinių komitetų atstovai gavo daug vertingos informacijos apie Olimpinio solidarumo lėšų paskirstymą bei galimybes sportininkams jomis naudotis, tarpusavyje dalijosi savo šalių Sportininkų komisijų gerosiomis patirtimis ir turėjo progą apsilankyti Romos olimpiniame stadione.

O antrąją dieną forume didžiausias dėmesys buvo skirtas būsimų dvejų olimpinių žaidynių – 2024 m. vasaros Paryžiuje ir 2026 m. žiemos Milane-Kortinoje – pristatymui.

„Kartu su Laura Lietuvoje jau ne vienerius metus dirbame, kad sportininkų balsas būtų išgirstas, kad jie neliktų nuošalyje, kai yra priimami mums svarbūs sprendimai. Deja, tenka pripažinti, kad progresas šiuo klausimu vyksta lėtai ir dažnai sportininkų vis dar nesiklausoma.

Mano, kaip LTOK sportininkų komisijos pirmininko tikslas – skatinti sportininkus aktyviai išsakyti savo nuomonę ir reikalauti, kad ji būtų išgirsta. Todėl tokiuose renginiuose naudojuosi proga pasisemti patirties iš užsienio kolegų ir gerąją praktiką pritaikyti Lietuvoje“, – sakė M. Griškonis.

Forumo metu Romoje taip pat buvo išrinkti nauji EOK Sportininkų komisijos nariai. Jais tapo baidarininkas Ronaldas Rauhe (Vokietija), šaulė Zoruna Arunovič (Serbija), lankininkė Alexandra Miskovska (Slovakija) ir slidininkė Johanna Taliharm (Estija).

O naujuoju EOC Sportininkų komisijos pirmininku paskirtas britų triatlonininkas Alistairis Brownlee, pakeitęs dvi kadencijas šias pareigas ėjusį estų disko metiką Gerdą Kanterį.

Spalio pradžioje M. Griškonis dalyvavo ir Lozanoje (Šveicarijoje) vykusiame Tarptautiniame sportininkų forume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.