EUROLYGA 2023

Po skandalo Vilniaus maratone – dopingas ir Kaune: antrąją vietą užėmusi bėgikė – suspenduota

Lietuvoje tęsiasi skandalai dėl dopingo vartojimo. Praėjusią savaitę paskelbta, kad Vilniaus Maratono nugalėtojos Vilmantės Stašauskaitės dopingo testas buvo teigiamas, dėl to ji yra suspenduota.

 Po skandalo Vilniaus maratone – dopingas ir Kaune: antrąją vietą užėmusi bėgikė – suspenduota.
 Po skandalo Vilniaus maratone – dopingas ir Kaune: antrąją vietą užėmusi bėgikė – suspenduota.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 11:22 AM

Penktadienį pranešimą apie dar vieną dopingo skandalą pranešė ir Kauno maratono organizatoriai.

„Mes, kaip ir jūs, įdėmiai sekame žinias apie bėgikų bendruomenę sukrėtusį pranešimą, kad šių metų „Vilniaus maratono“ nugalėtojos dopingo testas buvo teigiamas. Vienareikšmiškai pasisakome tik už švarų sportą ir netoleranciją bet kokiems tokio pobūdžio nusižengimams. O taip pat – už skaidrumą ir tokių nusižengimų viešinimą. Šiemet vykusio „Kauno maratono“ nugalėtojams buvo atliekami Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos įkurto Lengvosios atletikos antidopingo padalinio (Athletics Integrity Unit (AIU)) antidopingo testai.

Atlikus tyrimus akredituotoje laboratorijoje Varšuvoje, gauti rezultatai, kad vienos iš „Kauno maratono 2023“ nugalėtojų mėginys galimai yra teigiamas.

Bėgikė Zita Kosač, maratono distanciją įveikusi per 2:54:42 val. ir moterų grupėje užėmusi II vietą, šiuo metu yra suspenduota, kol bus baigtas tyrimas ir priimti tolimesni sprendimai.

Laukdami pranešimo apie galutinius rezultatus bei nurodymus, informuojame, kad sankcijos sportininkei galės būti taikomos tik gavus oficialų galutinį sprendimą iš AIU – tad apie tolimesnę tyrimo eigą būtinai pasidalinsime viešai šioje paskyroje“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.