EUROLYGA 2023

Dar dvi pergales iškovojusi Lietuvos moterų kerlingo rinktinė tęsia kovą dėl aukščiausių vietų

Sėkmingą pasirodymą Škotijoje vykstančiame Europos kerlingo (akmenslydžio) čempionate tęsia Lietuvos moterų rinktinė. Per septynis susitikimus penkias pergales iškovojusios mūsiškės įsitaisė tarp B diviziono lyderių.

 Dar dvi pergales iškovojusi Lietuvos moterų kerlingo rinktinė tęsia kovą dėl aukščiausių vietų<br> WCF nuotr.
 Dar dvi pergales iškovojusi Lietuvos moterų kerlingo rinktinė tęsia kovą dėl aukščiausių vietų<br> WCF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 1:40 PM, atnaujinta Nov 22, 2023, 1:41 PM

Penktosiose turnyro rungtynėse Lietuvos akmenslydininkės po fantastiškos pabaigos 5:4 išplėšė pergalę prieš Lenkijos ekipą, kuriai tai kol kas yra vienintelis pralaimėjimas ir kuri pirmoji užsitikrino vietą pusfinalyje.

Po aštuonių kėlinukų lietuvės atsiliko 2:4. Devintajame kėlinuke lietuvės sugebėjo rezultatą išlyginti, tačiau tai atrodė neguodžiančiai, nes paskutiniame kėlinuke paskutinio akmens paleidimo teisę turėjo lenkės. Visgi lietuvės sugebėjo pergudrauti varžoves ir išplėšti pergalingą tašką bei tuo pačiu – ketvirtąjį laimėjimą iš eilės.

Antradienį mūsiškių pergalių seriją nutraukė vengrės. Po kuklios čempionato pradžios įsibėgėjusios vengrės lietuves pranoko 8:0 ir taip pat atsidūrė tarp realių pretendenčių į pusfinalį.

Po šios nesėkmės Lietuvos moterų rinktinė atsitiesė gana greitai. Trečiadienį lietuvės 11:2 nugalėjo Belgijos komandą ir iškovojo penktąją pergalę. Jau po trijų kėlinukų mūsiškės pirmavo 7:1, o mačas buvo nutrauktas sužaidus septynis kėlinius.

Trečiadienį vakare Lietuvos kerlingo rinktinė, kuriai atstovauja kapitonė Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Rūta Blažienė, Justina Zalieckienė ir Miglė Kiudytė, susitiks su Slovėnijos komanda, o ketvirtadienį lauks labai svarbi akistata su Latvija.

Po septynių turų Europos čempionato B divizione pirmauja Lenkija (6 pergalės/1 pralaimėjimas). Toliau rikiuojasi Vengrijos, Latvijos ir Lietuvos rinktinės (5/2). Vienu laimėjimu mažiau turi Anglijos ir Suomijos komandos.

Europos čempionato B diviziono turnyre dalyvauja dešimt ekipų. Dvi stipriausios rinktinės iškovos kelialapius į elitinį A divizioną.

Praėjusiais metais Lietuvos moterų rinktinė liko per žingsnį nuo aukščiausio diviziono ir iškovojo bronzos medalius. Tai geriausias Lietuvos komandos rezultatas tokio formato Europos kerlingo pirmenybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.