EUROLYGA 2023

Šveicarijoje – įspūdingas J. Traubaitės šuolis ir pakartotas moterų biatlono komandos rekordas

Tokios sėkmės iš vos antrame pasaulio biatlono taurės etape karjeroje dalyvaujančios Juditos Traubaitės nesitikėjo niekas. Ketvirtadienį Lencerhaidėje (Šveicarija) vykusiose 7,5 km sprinto varžybose lietuvaitė prasibrovė į geriausiųjų 50-uką, užėmusi 49 vietą. 23-ejų biatlonininkė suko vieną baudos ratą (šaudymas 0+1). Palyginimui, su identišku šaudymu savo pirmosiose sprinto varžybose ji tenkinosi 88-ta pozicija.

J.Traubaitė.<br>Christian Manzoni/IBU nuotr.
J.Traubaitė.<br>Christian Manzoni/IBU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 1:02 PM

Praėjusią savaitę Hochfilcene (Austrija) vykusį planetos taurės etapą sportininkė praleido dėl ligos. Svarstymų dėl dalyvavimo ketvirtadienio sprinte dar buvo ir pasiekus Šveicariją.

„Sakėme, kad dalyvausime, jei nebus ta savijauta tokia, jog startuojant galima sau pakenkti. Atrodė, kad išsigydžiau pakankamai ir neturėtų kas nors nutikti. Čia nėra šalta, tai baisiai neprisikvėpuosi, bet nosis su kosuliu vis dar nepraeina. Šiąnakt buvo pirma naktis, kai pagaliau normaliai išsimiegojau“, – po rekordinio sprinto pasakojo J.Traubaitė.

Užimta 49-oji pozicija vilnietei suteikė teisę dalyvauti šeštadienį vyksiančiose persekiojimo lenktynėse, kuriose varžosi 60 geriausiai sprinte pasirodžiusių biatlonininkių. Beje, nuo įskaitinių taškų mūsiškę skyrė vos 20 sekundžių.

„Dėl šiandienos vietos ir šiaip rezultato esu labai nustebusi, tikrai... Dėl vietos ypač. Pati trasa labiau patinka nei Švedijoje Estešundo, kažkaip maloniau važiuoti. Fiziškai neatrodė, kad labai gerai važiuotųsi, nustebau. Po antro šaudymo sužinojau ir vietą, o prieš tai, pirmame rate, nebuvo perteklinio raginimo“, – komentavo J.Traubaitė.

Pagal greitį trasoje lietuvė buvo 48-a, ypač tolygiai paskirsčiusi jėgas kiekviename 2,5 km ilgio rate (atitinkamai 50, 46 bei 44 pozicijos). Labiausiai sportininkė nukentėjo šaudymo greičiu: pagal šį aspektą jaunoji biatlonininkė nepranoko nė vienos varžovės.

„Turiu bėdą, kad visą laiką labai sušąla pirštai. Nepavyko pertaisyti vieno šūvio, pamečiau šovinį. Reikėjo imti papildomą ir sugaišau tikrai nemažai laiko“, – šaudymo greičio statistiką paaiškino J.Traubaitė.

Sėkmingai sprinte pasirodė ir 59 vietą užėmusi bei taip pat į persekiojimą patekusi Lidija Žurauskaitė (šaudymas 1+1), o po ligos atsigaunanti Natalija Kočergina liko 83-ia (4+2). Beje, Lietuvos moterų komanda rungtyje pakartojo visų laikų rekordą, pelniusi 229 Nacijų taurės įskaitos taškus. Tokį skaičių taškų lietuvaitėms buvo pavykę pelnyti tik Oberhofo sprinte 2017-aisiais.

Nepaisant ligų, moterų rinktinės sezono startas – bene geriausias istorijoje. Teisę dalyvauti persekiojime šiemet jau buvo iškovojusi ir N.Kočergina.

„Man labai patiko visas pasiruošimo procesas ir vasaros metu, ir dabar – varžybų metu. Kaip viską išsidėliojame, aptariame. Tikrai esu labiau užtikrinta nei pernai, nes to įdirbio pernai buvo dar perpus mažiau“, – sakė Ruslano Nikitino bei Sergejaus Sakalouskio treniruojama J.Traubaitė.

Penktadienį 15.15 val. vyrų 10 km sprinte varžysis Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis, Maksimas Fominas bei Jokūbas Mačkinė. Varžybos transliuojamos per LRT PLIUS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.