EUROLYGA 2023

Beveik šešis dešimtmečius laikęsis A. Schwarzeneggerio rekordas buvo pagerintas vos 19-os metų jaunuolio

Neįtikėtina, tačiau devyniolikmetis jaunuolis pagerino 57-erius metus Arnoldo Schwarzeneggerio pasiektą ir ilgą laiką gyvavusį rekordą kultūrizmo rekordą.

 Arnoldas Schwarzeneggeris<br> DPA/AP/Scanpix nuotr.
 Arnoldas Schwarzeneggeris<br> DPA/AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 8:20 PM, atnaujinta Dec 18, 2023, 8:23 PM

Kai tik yra pagalvojama apie kultūrizmo sporto šaką – pirma mintis, kuri šauna į galvą, yra A.Schwarzeneggeris, kuris vos 20-ies metų laimėjo „Misterio visatos“ titulą bei tapo jauniausiu tai padariusiu atletu.

Per daugelį metų Austrijos ir JAV pilietybes turinti legenda susikūrė tokį įvaizdį, kuris jo pavardę kultūrizmo sporto šakos atletų ir bendrai A.Schwarzeneggerio sirgalių mintyse išliks ilgam.

Nuo to laiko, kai A.Schwarzeneggeris pradėjo varžytis įvairiuose kultūrizmo turnyruose, jo rekordai buvo nepamušami ir laikėsi net 57-erius metus. 

Primename, kad paskutinįkart A.Schwarzeneggeris varžėsi net 1980-aisiais metais, o nuo to laiko niekas net nebuvo arti legendos rekordų.

Visgi atėjo ta diena, kai legendos rekordas buvo pagerintas.

Visgi 19-metis Antonas Ratushnyi įsirašė į kultūrizmo sporto istoriją pasiekęs neeilinį rezultatą.

Jaunasis sportininkas laimėjo „Classique Physique pro“ turnyro NPC diviziono titulą JAV, Teksase. Laimėjęs minėtas varžybas A.Ratushnyi tapo visų laikų jauniausiu atletu gavusiu „profesionalo“ kortelę ir buvo perkvalifikuotas iš mėgėjų lygmens į profesionalo lygį.

Galėjo atrodyti, kad A.Schwarzeneggerio rekordai niekada nebus pagerinti, tačiau jaunasis A.Ratushnyi parodė, kad viskas yra įmanoma, turint didelį norą ir pasišventimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.