EUROLYGA 2023

Dvi Lietuvos regbio-7 rinktinės pradėjo pasiruošimą Europos čempionatams

Dar nepasibaigus 2023-iesiems, dvi Lietuvos regbio-7 rinktinės jau pradėjo pasiruošimą kitų metų vasarą vyksiantiems Europos čempionatams.

Lietuvos regbio rinktinė.<br>P.Zubavičiaus nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė.<br>P.Zubavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 12:42 PM

Pirmieji į stovyklą rinkosi Lietuvos vyrų A (U23) ir jaunimo (iki 18 metų) rinktinių kandidatai. Tiek Lietuvos vyrų, tiek jaunimo rinktinės rungtyniauja Europos čempionatų elitiniuose divizionuose. Su lietuviais stovyklavo ir draugiškas rungtynes žaidė Lenkijos regbininkai.

Lietuvos vyrų A rinktinę didžiąja dalimi sudaro praėjusiais metais suburtos Lietuvos U23 komandos nariai. Dovydo Taujansko treniruojamos komandos tikslas – paruošti perspektyvius žaidėjus vyrų ekipai.

„Kadangi norėjome turėti šiokį tokį tęstinumą, tai į pirmąją stovyklą kvietėme 25 pernai atrinktus žaidėjus. Į Marijampolę atvyko 14 žaidėjų, nes kai kurie apsirgo, keturi šiuo tarnauja kariuomenėje, dar keletas turėjo kitų svarių priežasčių. Iš tiesų kaip tokiam metų laikui, po ilgo sezono ir dar prieš pat šventes, toks žaidėjų skaičius džiugina“, – teigė D. Taujanskas.

Treneris sutinka, kad pirmoje stovykloje daug kokybės nebuvo, nes žaidėjai antroje metų pusėje žaidė klasikinį regbį-15, o dabar visi labiau eina tik į štanginę ar sporto salę, o ne į stadioną.

„Natūralu, kad greičiai, asmeniniai įgūdžiai ir komandinis žaidimas dabar nebuvo tokie kaip sezono įkarštyje. To ir buvo galima tikėtis. Marijampolėje neturėjome kažkokių ypatingų akcentų. Svarbiausia buvo vėl sugrįžti į septynetų regbio ritmą. Pats žaidimas buvo su daug broko, bet pasiruošimo pradžia visada būna panaši. Padėjome tam tikrą atskaitos tašką ir nuo kitos stovyklos jau kelsime konkretesnius tikslus. Lauksime daugiau prisijungsiančių kitų žaidėjų ir po truputį judėsime į priekį“, – sakė D. Taujanskas.

Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinės vyr. treneriu tapo Justinas Vasiliauskas. Jis taip pat džiaugėsi jaunųjų regbininkų aktyvumu – į stovyklą atvyko visi kviesti kandidatai.

„Turime šiemet kaip niekad daug žaidėjų. Nemažai žaidėjų jau turi Europos jaunimo čempionato patirties, o tai yra didelis pliusas. Ši karta išties teigia daug vilčių“, – kalbėjo J. Vasiliauskas, kuriam talkino Audrius Stonys.

Jis pabrėžė, kad pirmos treniruotės buvo skirtos susipažinti su žaidėjų forma ir fizinėmis galimybėmis.

„Treniruočių stovyklos rungtynes su lenkais ir vyresniais kolegomis vertinu teigiamai. Didelių akcentų nebuvo. Stebėjome kaip žaidėjai jaučiasi įvairiose situacijose. Žaidimo planų ir braižo dar nediegėme, nes pirmai stovyklai to dar nereikia. Esmė buvo susipažinti su pagrindinėmis taisyklėmis to regbio, kokį mes planuojame žaisti“, – atskleidė J. Vasiliauskas.

Lietuvos U18 rinktinės laukia intensyvus pasiruošimas svarbiausioms sezono varžyboms. J. Vasiliausko teigimu, kitais metais planuojama nemažai bendrų stovyklų su Lietuvos vyrų ir U23 rinktinėmis, taip pat su bendraamžiais iš Lenkijos.

„Geriausios treniruotės yra žaidybinė praktika, todėl stovyklos su vyresniais žaidėjais bus labai naudingos“, – pabrėžė treneris.

Kita vyrų ir jaunimo regbio-7 rinktinių stovykla numatoma sausio viduryje. Pirmą kitų metų mėnesį į pirmąją stovyklą rinksis ir Lietuvos moterų bei jaunimo merginų regbio rinktinės

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.