EUROLYGA 2023

Rolandas Mackevičius po pergalės teniso turnyre: šiame sporte tiesiog reikia grąžinti vienu kamuoliuku daugiau

Daugiau kaip 1300 teniso mėgėjų ankstyvą rugsėjį stojo prie tradicinio tenisininkų platformos ir turnyrų organizatorius „Teniso Namai“ rudens dvejetų turnyro starto linijos. Gruodžio mėnesį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyko finaliniai turnyro susitikimai, po kurių paaiškėjo šio sezono varžybų čempionai, tarp kurių šį kartą pateko ir TV laidų vedėjas Rolandas Mackevičius.

Rolandas Mackevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-22 10:42

Pajėgiausio „Masters“ diviziono Vilniuje, kuriame gali žaisti ir esami bei buvę profesionalūs žaidėjai, čempionais tapo Elvis Gotovskis ir Simonas Kakanauskas. Finaliniame susitikime jie 6:4 6:4 įveikė Algirdą Draugelį ir Frederiką Palesiką.

S. Kakanauskui nedaug trūko ir iki antrojo čempiono titulo. „Top“ diviziono finale jis ir Viktoras Gasiūnas 4:6 7:6(3) 4:10 nusileido Tomo Bagdanskio ir Mariaus Juozaičio duetui.

Pirmąjį „Teniso Namų“ turnyrų trofėjų karjeroje iškovojo TV laidų vedėjas R. Mackevičius, kartu su Andriumi Nikeliu triumfavęs „Top Challenge“ divizione. Lemiamame susitikime R. Mackevičius ir A. Nikelis 6:4 6:3 įveikė Mindaugą Baltakį ir Liną Kliuką.

„Tikrai puikus turnyras, daug stiprių ir pajėgių varžovų. Man labai pasisekė, nes žaidžiau kartu su Andriumi – puikiu partneriu, patyrusiu komandos draugu, o kartu ir geru mokytoju. Finalas man tapo kiek didesniu išbandymu, nes varžovai savo smūgius nutaikė į mane. Suprantama, taip jie tikėjosi pelnyti daugiau lengvų taškų. Visgi man pavyko atstovėti. Noriu labai padėkoti ir gausiai palaikymo komandai, padėjusiai sunkiais finalo momentais“, – po susikimo pasakojo R. Mackevičius.

Paklaustas kuo jie finale buvo pranašesni už varžovus, TV laidų vedėjas nedaugžodžiavo. „Tiesiog grąžindavome vienu kamuoliuku daugiau negu jų gaudavome atgal“.

R. Mackevičius tenisą žaidžia jau šešerius metus, kortuose jis praleidžia vis daugiau laiko: stengiasi žaisti bent du kartus per savaitę, tobulina techniką su treneriais ir sako, kad yra išsikėlęs užduotį kasdien žaisti geriau nei vakar. Gal toks požiūris ir pergalė turnyre paskatins jį išbandyti jėgas aukštesniame divizione?

„Galbūt dar kiek per anksti. Manau, titulą reikia apginti bent du ar tris kartus. Tuomet galima galvoti apie aukštesnį divizioną ir dar pajėgesnius varžovus“, – šypsosi R. Mackevičius.

Vilniaus divizionų čempionais taip pat tapo Algirdas Levanauskas ir Domantas Suveizdis, Kęstutis Nalivaika ir Vaclovas Paulikas, Violeta Kirilovaitė ir Laura Umaraitė, Giedrė Martusevičienė ir Milda Petrulevičienė, Diana Ličkuvienė ir Greta Zykutė, Eglė Vanagaitė ir Inga Vigraitienė, T. Bagdanskis ir V. Kirilovaitė, Ieva Badikonytė ir Edvardas Narbutas, Ilma Mikelionienė ir Nerijus Mikelionis, Gabrielė Milaknytė ir Karolis Savickis.

Kaune „Teniso Namų“ rudens dvejetų turnyro dalyviai varžėsi 8 divizionuose. Nugalėtojais tapo Artūras Grabliauskas ir Juozas Kvederis, Kasparas Červinskis ir Deividas Poškus, Deimantė Guzevičienė ir Birutė Pranevičienė, Aistė Balčienė ir Vaidutė Puraitė, Augustinas Karaliūnas ir Dovilė Kavolienė, Kristina Kvederienė ir Juozas Kvederis bei Jovita Vilkienė ir Žygimantas Vilkas.

Pajūryje vykusiame turnyre niekas neprilygo Robertai Liutikaitei ir Arūnui Grigalauskui, Regimantui Karbauskui ir Mariui Kaveckui, Onutei Beniušei ir Irmai Lubauskienei, Vilijai Danilevičienei ir Veronikai Timakovai, Laurai Kiršienei ir Tomui Višinskiui, Viktorijai Maslabojevai ir Andrejui Maslabojevui, Ingridai Anužei ir Tomui Anužiui.

„Teniso Namai“ yra daugiau nei 12 metų veikianti didžiausia tenisininkų platforma ir turnyrų organizatorius Lietuvoje. Ji vienija daugiau kaip 6000 registruotų žaidėjų, sistemos turnyruose jau sužaidusių beveik 70 tūkst. mačų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.