EUROLYGA 2023

Geriausi 2023 metų biatlonininkai – Natalija Kočergina ir Vytautas Strolia

Šeštadienį Ignalinoje vyko geriausių Lietuvos biatlonininkų apdovanojimų vakaras. Antrą kartą vykstančiuose rinkimuose triumfavo Natalija Kočergina ir Vytautas Strolia, pripažinti geriausiais 2023 metų šalies biatlonininkais. Pastarasis geriausiu pripažintas antrus metus iš eilės.

Paaiškėjo geriausi Lietuvos biatloninkai.<br>Lietuvos biatlono federacija.
Paaiškėjo geriausi Lietuvos biatloninkai.<br>Lietuvos biatlono federacija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos biatlono federacija

Dec 24, 2023, 12:39 PM

V.Strolia šiemet iškovojo du medalius pasaulio vasaros biatlono čempionate, pasidabinęs sidabru sprinte bei bronza bendro starto lenktynėse. Biatlonininkas sužibėjo ir planetos taurės varžybose, kuriose aukščiausiai pakilo Rūpoldinge (Vokietija) vykusiame etape – užėmė 6 vietą bendro starto rungtyje.

„Metai buvo tikrai neblogi. Kai atsuki laiką atgal, tikrai buvo neblogų momentų ir gerų startų, bet visą laiką viską skaičiuoju dabartimi. Dabar sveikata nebuvo pati geriausia, rezultatai sezono pradžioje irgi nelabai kokie, tai ta emocija šiek tiek kitokia nei norėtųsi“, – teigė V.Strolia.

Ne pačią geriausią sveikatos būklę biatlonininkas išskiria dar nuo rugsėjo. Vis dėlto tai nesutrukdė pirmo šio sezono planetos taurės etapo Estešunde (Švedija) sprinte užimti 21 pozicijos.

„Daugmaž yra aišku, dėl ko tokia pasekmė. Tikiuosi, kad yra taip, kaip galvojame ir laikui einant išsitaisys. Gal nebus taip greitai, kaip norėtųsi, kad kažką padarysi ir iškart po savaitės pasikeis. Gali būti, kad prireiks daugiau laiko atsistatyti, bet tikiuosi, kad po Naujųjų metų rezultatai pradės kilti ir Europos bei pasaulio čempionatuose būsiu atsigavęs“, – vylėsi anykštėnas.

Geriausiu Lietuvos biatlonininku tapęs V.Strolia metus įvertino patenkinamu pažymiu: „Pirmas skaičius šaunantis į galvą – septynetas. Praeito sezono pabaiga sunkoka, šito sezono pradžia sudėtingesnė, bet vasara buvo gera, pavasaris geras. Tai, sakyčiau, geram septynetui.“

Geriausia 2023 metų Lietuvos biatlonininke išrinkta 38-erių N.Kočergina sėkmingiausiai iš Lietuvos moterų komandos pasirodė Europos čempionate (41 vieta sprinte), o planetos pirmenybėse sužibėjo sprinte (52 vieta), iškovojusi teisę startuoti persekiojime. Sėkmingiausiai iš lietuvių visaginietė startavo ir pasaulio taurės varžybose (aukščiausia pozicija – 45-oji Antholce).

„Be sporto neįsivaizduoju savo gyvenimo ir kiekvienais metais stengiuosi parodyti kuo geresnį rezultatą. Įsimintiniausi startai buvo pasaulio čempionate, nes mes su Gabriele tokių rezultatų nesitikėjome, bet pavyko parodyti tą, ko iš mūsų tikėjosi treneriai“, – 2023-iuočius įvertino N.Kočergina.

2023–2024 metų sezono starte biatlonininkė ženkliai pagerino savo taiklumą, kuris pirmą kartą karjeroje viršija 80 procentų.

„Labai daug dirbome, su treneriu Ruslanu Nikitinu iškėlėme po penkis tikslus, kuriuos turime įvykdyti ateinantį sezoną. Vienas iš tikslų buvo pagerinti šaudymo stabilumą ir efektyvumą“, – progresu džiaugėsi N.Kočergina.

Geriausios moters biatlonininkės rinkimuose netrūko konkurencijos: vien 2023 metais pasaulio čempionate arba pasaulio taurės varžybose į 60-uką sprinte pateko ir persekiojime dalyvavo net keturios Lietuvos atstovės.

„Labai džiaugiuosi, kad pas mus atsirado naujas kraujas, yra konkurencija komandoje. Konkurencija skatina tobulėti. Merginos yra jaunos, tarp jų jaučiuosi irgi ne tokia sena. Tikiuosi, kad ateityje pagaliau turėsime estafetę“, – norą įvardijo N.Kočergina.

„Metų proveržiu“ Lietuvos biatlono federacijos Vykdomasis komitetas įvardijo Juditą Traubaitę, įvykiu – biatlono transliacijas per LRT PLIUS televiziją, geriausiu treneriu išrinko Ruslaną Nikitiną, centro/klubo

treneriu – Marijaną Kačanovskį, „servismenu“ – Aurimą Bučelį. Apdovanojimus taip pat gavo Jokūbas Mačkinė (už aktyvų ir įdomų turinį socialiniuose tinkluose), Visagino sporto klubas „Favoritas (už masiškumą ir gausų dalyvių skaičių biatlono varžybose), Jonas Oškinis (aktyviausias gerbėjas) bei Laimis Raudeliūnas (aktyviausias biatlono veteranas).

Šeštadienį Ignalinoje vyko ir Lietuvos biatlono čempionatas. Supersprinto rungtyje triumfavo Karolis Dombrovskis (šaudymas 1+1+2+1), 8,1 sek. pranokęs Tomą Kaukėną (2+1+1+1) bei 41,9 sek. – Liną Banį (1+1+1+1).

Tarp moterų nugalėtoja tapo N.Kočergina (1+2+2+0), 28,9 sek. už nugaros palikusi Lidiją Žurauskaitę (2+0+2+1) bei 42,2 sek. – J.Traubaitę (1+1+1+1).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.