EUROLYGA 2023

Istorinis Baltijos taurės rankinio turnyras į Druskininkus sukvies keturių šalių rinktines

Sausio 5–7 d. Druskininkuose vyks pirmą kartą istorijoje organizuojamas Baltijos jūros taurės moterų rankinio turnyras. Jame dalyvaus keturių šalių rinktinės – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos.

 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-04 16:54, atnaujinta 2024-01-04 16:55

Šių keturių valstybių rankinio federacijos dėl Baltijos jūros taurės turnyrų organizavimo sutarė prieš metus ir jau buvo surengti šeši įvairaus amžiaus rinktinių turnyrai. Pirmą kartą organizuojamą moterų rinktinių turnyrą Lietuvos rankinio federacija nusprendė rengti Lietuvos sporto centre Druskininkuose.

„Baltijos jūros taurės turnyrai organizuojami pagal iš anksto suderintą tvarkaraštį, skirtingose valstybėse rotacijos principu. Pirmą kartą vyksiantis moterų rinktinių turnyras iš viso bus jau septintasis, bendrai organizuojamas keturių šalių federacijų.

Iki tol jau vyko du vyrų rinktinių turnyrai, taip pat vaikinų U18 ir U20 bei merginų U17 ir U19 jaunių ir jaunimo rinktinių turnyrai.

Mūsų valstybėse rankinio lygis yra panašus ir papildomos tarptautinės rungtynės duoda daug naudos ruošiantis svarbiausioms varžyboms – Europos čempionatams ar Europos čempionatų atrankos rungtynėms“, – apie idėją organizuoti Baltijos jūros taurės turnyrus pasakoja Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Lietuvos rankininkės turnyrą pradės penktadienį 17 val. susitikimu Latvijos rinktine. Šeštadienį 18.00 val. Lietuvos rinktinė žais su Estijos ekipa, o turnyrą baigs sekmadienį 12 val. rungtynėmis su Suomijos nacionaline komanda.

Lietuvos rinktinei Baltijos jūros taurės turnyras bus ir generalinė repeticija prieš Europos čempionato atrankos turnyro kovas. Vasario 28 d. svečiuose ir kovo 3 d. namuose Lietuvos rankininkės dukart susitiks su Azerbaidžano rinktine.

„Sieksime tapti istorinio Baltijos jūros taurės turnyro nugalėtojais. Manau, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgi tai padaryti. Estijoje moterų rankinis nėra populiarus. Estijos moterų rinktinė net nedalyvauja Europos čempionato atrankos turnyre, o Latvijos rinktinė Europos čempionatą pradėjo labai nesėkmingai.

Latvės net 13:51 pralaimėjo slovėnėms ir 8:55 neprilygo prancūzėms. Be to, Lietuvos čempionatas yra daug aukštesnio lygio negu latvių.

Rimčiausios kovos tikimės iš Suomijos rinktinės. Suomijos čempionate pirmaujančios komandos yra gan aukšto lygio, du suomių klubai dalyvauja ir Baltijos lygoje.

Todėl Lietuvos ir Suomijos rinktines laikyčiau realiausiomis pretendentėmis laimėti turnyrą, – sakė Lietuvos moterų rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Lietuvos rankininkės sieks pakartoti Lietuvos vyrų rinktinės sėkmę. Gintaro Savukyno treniruojami Lietuvos rankininkai triumfavo praėjusių metų gruodžio 28–30 d. Luzdoje (Latvija) vykusiame Baltijos jūros taurės turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.