EUROLYGA 2023

Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse – 13 Lietuvos sportininkų

Jau sausio viduryje 13 Lietuvos sportininkų išvyks į ketvirtąsias jaunimo žiemos olimpines žaidynes. Gangvono provincijoje (Pietų Korėja) vyksiančiame sporto renginyje lietuviai varžysis penkiose sporto šakose.

 Pijus Baniulis.<br> LTOK nuotr.
 Pijus Baniulis.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 2:39 PM

„Į jaunimo olimpines žaidynes susirenka geriausi to amžiaus sportininkai iš viso pasaulio. Nemažai jų – ateities olimpiečiai. Pavyzdžiui, savo sportinį kelią jaunimo olimpinėse žaidynėse pradėjo olimpiečiai slidininkė Eglė Savickaitė, ledo šokėjas Deividas Kizala, biatlonininkas Linas Banys, kalnų slidininkai Andrejus Drukarovas ir Rokas Zaveckas.

Mūsų, kaip nacionalinio olimpinio komiteto tikslas – suteikti geriausias įmanomas sąlygas kiekvienai Lietuvos rinktinei, vykstančiai į olimpinį renginį. Ar tai būtų olimpiečiai, ar jaunimas.

Taip ir šiuo atveju, kiekvienas delegacijos narys gaus aprangos komplektą, pasirūpinome kelionės bilietais, inventoriaus pervežimu, apgyvendinimu, vešimės nemažai medicininės įrangos“, – pasakojo Lietuvos misijos vadovė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė.

Lietuviai dalyvaus kalnų slidinėjimo, biatlono, lygumų slidinėjimo, greitojo čiuožimo trumpuoju taku ir pirmą kartą akrobatinio slidinėjimo varžybose. Iš viso žaidynėse vyks 15 sporto šakų varžybos, kuriose rungsis 1900 jaunųjų sportininkų iš viso pasaulio. Žaidynėse bus išdalintas 81 medalių komplektas.

„Siekiant įgyvendinti Tarptautinio olimpinio komiteto keliamus tvarumo tikslus, bus naudojama 2018 m. Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių infrastruktūra. Taip ne tik mažinami organizavimo kaštai, bet ir jauniesiems sportininkams suteikiama galimybė išbandyti olimpines trasas“, – sakė A. Vanagienė.

Nuo 2012 metų rengiamos jaunimo žiemos olimpinės žaidynės pirmą kartą palieka Europą. Pirmosios 2012 metais vyko Insbruke (Austrija), antrosios 2016 metais surengtos Lilehameryje (Norvegija), o trečiosios 2020-aisiais – Lozanoje (Šveicarija).

Lietuvos rinktinė jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse:

Kalnų slidinėjimas: Luca Poberai;

Biatlonas: Juozas Augustinavičius, Danielius Buchovskis, Emilija Mincevič, Rusnė Motiejūnaitė, Austėja Pupelytė, Ignas Rakštelis;

Lygumų slidinėjimas: Kornelija Sukovaitė, Matas Gražys, Daujotas Jonikas;

Akrobatinis slidinėjimas: Pijus Baniulis, Ugnė Paulavičiūtė;

Greitasis čiuožimas trumpuoju taku: Valentina Levickytė.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės Pietų Korėjoje vyks sausio 19 – vasario 1 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.