EUROLYGA 2023

Karjeros rekordą užfiksavusi biatlonininkė Lidija Žurauskaitė užtikrinta: bus dar geriau

10 metų – tiek laiko prireikė, kol Lietuvos biatlonininkė moteris pelnytų dviženklį įskaitinių taškų skaičių pasaulio taurės etapo sprinto rungtyje. Oberhofe (Vokietija) vykusiose 7,5 km varžybose sužibėjo Lidija Žurauskaitė, užėmusi 31 vietą bei iškovojusi 10 taškų.

Lidija Žurauskaitė<br>D.Yevenko nuotr.
Lidija Žurauskaitė<br>D.Yevenko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 10:22 PM

24-erių Lietuvos atstovė suko vieną baudos ratą (šaudymas 1+0) bei nugalėjusiai prancūzei Justine Braisaz-Bouchet nusileido 1 min. 53,6 sek. Po pirmojo šaudymo mūsiškė rikiavosi 64-a, antrojo – 29-a.

„Buvo labai sunku. Man tai – sunkiausios šio sezono varžybos. Vakar buvau prastos nuotaikos ir dar šįryt atsikėliau kažkiek pavargusi bei nusivylusi savo pasiruošimu šioms pasaulio taurės varžyboms. Švenčių laikotarpiu sąlygos Ignalinoje nebuvo pačios geriausios, todėl persikėlėme į Maduoną, kur buvo šiek tiek geriau, bet vis tiek prastai. Šiandien nesitikėjau nieko, tiesiog norėjau kaip visada padaryti geriausią, ką galiu, gerai sušaudyti bei sunkiai atidirbti trasoje“, – komentavo L.Žurauskaitė.

Tik šį sezoną pasaulio taurės varžybose debiutavusi biatlonininkė savo rezultatus gerina sulig kiekvienu startu: Hochfilcene ji buvo 71-a, o Lencerhaidėje – 59-a. Oberhofe L.Žurauskaitė iškovojo teisę antrą kartą karjeroje dalyvauti tokio lygio varžybų persekiojimo lenktynėse.

„Pasitikiu savimi. Žinau, kad galiu daug, kad esu stipri. Tai tikrai ne mano geriausios varžybos, tikiuosi, kad dar šį sezoną bus geriau. Nors sakau, kad pasitikiu savimi, bet šiandien buvo sunku ir šiandien nebuvau tokia užtikrinta (juokiasi – aut. past.). Bet buvau rami, atsipalaidavusi ir galbūt tai tapo raktu į mano šiandienos rezultatą“, – svarstė L.Žurauskaitė.

Ketvirtadienį turėjusios vykti vyrų sprinto varžybos dėl šilto oro, lietaus bei stipraus vėjo buvo nukeltos į penktadienį. Sėkmingiausiai tarp visų rinktinės narių sprinte pasirodžiusi L.Žurauskaitė negailėjo kritikos sąlygoms varžybose.

„Sąlygos trasoje buvo tragiškos. Tai buvo prasčiausia trasa, kokią mačiau gyvenime. Absoliučiai ne pasaulio taurės lygio, ne pakankamai plati – kai kuriose vietose vos trys ar keturi metrai, nors turėtų būti bent šeši. Bandžiau nekreipti į tą dėmesio, nes visiems sąlygos vienodos. Įmanoma varžytis tokioje trasoje, bet turime daugiau galvoti apie ekologinę situaciją, kaip išsaugoti tikrą žiemą“, – sakė biatlonininkė.

Tiesa, L.Žurauskaitę nudžiugino gausus Lietuvos aistruolių palaikymas.

„Noriu pridėti, kad buvo labai smagu pamatyti ir išgirsti Lietuvos aistruolius. Įkalnių viršūnėse, sudėtingiausiose trasos vietose, girdėjau „Lietuva, Lietuva“ ir tai labai padėjo. Didžiuojuosi atstovaudama mūsų komandai, didžiuojuosi mūsų sirgaliais. Noriu padėkoti jiems, padėkoti treneriui, slidžių tepėjams Aurimui, Aleksejui ir Aleksandrui, nes slidės šiandien buvo labai geros“, – dėkojo L.Žurauskaitė.

Kitoms Lietuvos sportininkėms koją kišo klaidos šaudykloje: Natalija Kočergina užėmė 83 vietą (1+3, atsiliko 4 min. 1,1 sek.), o Judita Traubaitė – 84-ąją (2+2, atsiliko 4 min. 23 sek.). Apdovanojimus išsidalijo J.Braisaz-Bouchet (2+0), 4,4 sek. atsilikusi vokietė Franziska Preuss (0+0) bei pastarajai vos 0,2 sek. pralaimėjusi dar vieną prancūzė Sophie Chaveau (1+0).

Vyrų 10 km sprinte į geriausiųjų 60-uką prasibrovė du Lietuvos biatlonininkai: Vytautas Strolia užėmė 48 vietą (2+1), o antrą geriausią karjeros rezultatą užfiksavęs Maksimas Fominas – 53-ią (0+0). Karolis Dombrovskis liko 93-ias (0+2), tuo tarpu Tomas Kaukėnas dėl sveikatos problemų rungtyje nedalyvavo.

Nugalėtoju tapo vokietis Benediktas Dollis (0+1), atitinkamai 1,8 sek. bei 5,4 sek. pranokęs norvegus Sturlą Holmą Laegreidą (0+1) bei Endrę Stroemsheimą (0+1). V.Strolia čempionui nusileido 2 min. 28,1 sek., M.Fominas – 2 min. 34,9 sek., o K.Dombrovskis – 5 min. 6,9 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.