EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio rinktinę į pergalę vedė 17-metė rinktinės debiutantė

Prasidėjo pirmą kartą istorijoje organizuojamas Baltijos jūros taurės moterų rinktinių rankinio turnyras. Lietuvos sporto centro komplekse Druskininkuose sausio 5–7 d. vykstančiame turnyre rungtyniauja Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos rinktinės.

 Gabija Pilikauskaitė<br> E. Šemioto nuotr.
 Gabija Pilikauskaitė<br> E. Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2024, 12:21 PM, atnaujinta Jan 6, 2024, 12:50 PM

Turnyro šeimininkės Lietuvos rankininkės pirmose rungtynėse susitiko su Latvijos rinktine. Lygi kova vyko tik rungtynių pradžioje. Dar neįpusėjus pirmam kėliniui Lietuvos rinktinė tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir šventė triuškinamą pergalę 35:25 (17:10).

„Sunkiausia buvo pati rungtynių pradžia, nes jautėsi, kad po šventinės pertraukos ir intensyvių treniruočių rinktinės stovykloje, merginoms buvo sunkiau įsibėgėti. Reikėjo laiko įsivažiuoti, bet merginos greitai pajautė ritmą ir pasiekėme dėsningą pergalę. Džiugu, kad visoms rankininkėms pavyko paskirstyti tolygiai žaidimo laiką, nes per tris dienas laukia trejos rungtynės ir krūvis bus nemažas. Džiugina ir tai, kad visos aikštelėje buvusios rankininkės svariai prisidėjo prie pergalės“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Įspūdingai Lietuvos moterų rinktinėje debiutavo 17-etė Gabija Pilikauskaitė. Net 10 įvarčių pelniusi G. Pilikauskaitė buvo rezultatyviausia Lietuvos rinktinės gretose.

„Įdomus ir gal net kažkiek keistas jausmas debiutuoti nacionalinėje Lietuvos rinktinėje. Viskas nauja – treneriai, kolektyvas. Labai įdomi patirtis. Buvo šiek tiek jaudulio, bet su juo pavyko susitvarkyti vos prasidėjus rungtynėms. Po pirmo teisėjo švilpuko jaudulys baigiasi ir viskas važiuoja savo ritmu. Aišku, tikrai nesitikėjau, kad tapsiu rezultatyviausia žaidėja. Galvojau, kad pirmose rungtynėse man teks labiau epizodinis vaidmuo. Toks sėkmingas debiutas tikrai pridės didžiulės motyvacijos toliau siekti rankininkės karjeros“, – teigė geriausia rungtynių rankininke Lietuvos rinktinėje išrinkta G. Pilikauskaitė.

Praėjusiais metais G. Pilikauskaitė tapo rezultatyviausia devyniolikmečių ir septyniolikmečių Europos čempionatų rankininke antrame pagal pajėgumą divizione ir buvo pakviesta dalyvauti Vienoje vykusioje Europos rankinio federacijos (EHF) talentų stovykloje. Į ją buvo atrinkta tik 30 perspektyviausių Europos rankininkių, tarp jų ne tik G. Pilikauskaitė, bet ir kita 17-etė lietuvė Agnė Gudlinkytė.

„EHF talentų stovykloje dalyvavusios Gabija ir Agnė tiesiog gyvena rankiniu. Jau dabar 17-etės rankininkės vaidina gan reikšmingą vaidmenį Lietuvos moterų rinktinėje. Neabejoju, kad jau netolimoje ateityje jos bus tos rankininkės, kurios imsis lyderių vaidmens ir įneš dar didesnį indėlį į Lietuvos moterų rinktinės žaidimą“, – tvirtino treneris K. Kaladinskas.

A. Gudlinkytė susitikime su latvėmis pelnė 4 įvarčius ir taip pat buvo tarp rezultatyviausių Lietuvos rinktinės gretose. Rita Rakauskienė nugalėtojoms pelnė 6 įvarčius, Dovilė Navikaitė – 4, Laura Lapinskaitė – 3, Greta Makovskytė, Austėja Rimkutė ir Kamilė Rupeikaitė – 2, Samanta Dunkulytė ir Inesa Verbovik – 1.

Kitose turnyro rungtynėse Suomijos rankininkės 36:16 (19:8) sutriuškino Estijos rinktinę.

Su estėmis lietuvės susitiks šeštadienį 18.00 val. Paskutinėse turnyro rungtynėse sekmadienį 12.00 val. Lietuvos rinktinė susikaus su Suomijos nacionaline komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.