EUROLYGA 2023

Baltijos jūros taurės turnyre Lietuvos rankininkės liko per žingsnį nuo titulo

Lietuvos rankininkėms nepavyko laimėti pirmą kartą surengto Baltijos jūros taurės turnyro. Druskininkuose vykusio turnyro lemiamose rungtynėse Lietuvos rankininkės po atkaklios kovos pralaimėjo nugalėtoja tapusiai Suomijos rinktinei ir užėmė 2 vietą.

 Baltijos jūros taurės turnyre Lietuvos rankininkės liko per žingsnį nuo titulo<br> E. Šemioto nuotr.
 Baltijos jūros taurės turnyre Lietuvos rankininkės liko per žingsnį nuo titulo<br> E. Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 6:04 PM

Iki lemiamo susitikimo Lietuvos ir Suomijos rinktinės buvo iškovojusios po dvi pergales ir jų tarpusavio rungtynėse sprendėsi kas taps turnyro nugalėtojomis. Visų rungtynių metu vyko lygi kova ir nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnės nei dviejų įvarčių persvaros. Rungtynių pabaigoje sėkmingiau sužaidusios Suomijos rankininkės išplėšė pergalę rezultatu 32:30 (15:14).

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė 11 įvarčių pelniusi Gabija Pilikauskaitė. Agnė Gudlinkytė pelnė 5 įvarčius, Greta Makovskytė, Inesa Verbovik ir Rita Rakauskienė – 4, Austėja Rimkutė – 2.

„Lemiamose rungtynėse pritrūko jėgų. Žaidėme trečią dieną iš eilės ir dėl siauresnio suolelio pritrūko jėgų. Tai yra ir šioks toks akmuo į rinktinę neatvykusių rankininkių daržą. Bet tos, kurios žaidė Baltijos jūros taurės turnyre, atidavė visas jėgas ir joms neturiu jokių pretenzijų. Jos kovėsi iki galo. Deja, jėgų stygius atsiliepė metimų realizacijoje. Prie lygaus rezultato daug nesumestų metimų ir lėmė skaudų pralaimėjimą“, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Rezultatyviausia turnyro žaidėja tapo G. Pilikauskaitė. Lietuvos moterų rinktinėje debiutavusi 17-etė G. Pilikauskaitė per trejas rungtynes pelnė 27 įvarčius. G. Pilikauskaitė kartu su kita 17-ete A. Gudlinkyte bei I. Verbovik buvo išrinktos į simbolinę turnyro rinktinę.

„Rinktinę papildžiusios jaunos rankininkės yra labai talentingos ir tai, kad jos jau dabar atveria rinktinės duris, joms yra didelis postūmis. Tuo pačiu ir rinktinei tai yra didelis pastiprinimas. Tikiuosi, kad nacionalinę rinktinę papildys ir daugiau jaunų žaidėjų. Iš kitos pusės, jaunos žaidėjos rinktinėje žaidžia ne iš gero gyvenimo. Dėl to pernai Lietuvos rinktinė praleido pasaulio čempionato atrankos turnyrą. Dabar subrendo nauja karta, kuri jau pasiruošusi žaisti Lietuvos rinktinėje“, – teigė K. Kaladinskas.

Lietuvos rankininkės Baltijos jūros taurės turnyre iškovojo dvi pergales. Turnyro šeimininkės 35:25 nugalėjo Latvijos rinktinę ir 43:20 sutriuškino Estijos ekipą.

Kovoje dėl bronzos Estijos rankininkės 31:20 (17:8) nugalėjo be pergalių ketvirtoje vietoje likusią Latvijos rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.