EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkės sutriuškino estes ir dėl Baltijos taurės kovos su suomėmis

Druskininkuose vykstančiame Baltijos jūros taurės turnyre liko lemiamos kovos dėl nugalėtojų titulo. Dėl nugalėtojų taurės susikaus po dvi pergales iškovojusios Lietuvos ir Suomijos rankininkės.

 Lietuvos rankininkės sutriuškino estes ir dėl Baltijos taurės kovos su suomėmis<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Lietuvos rankininkės sutriuškino estes ir dėl Baltijos taurės kovos su suomėmis<br> Evaldo Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 12:47 PM

Lietuvos rinktinė antrose rungtynėse 43:20 (20:9) sutriuškino Estijos nacionalinę komandą.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Agnė Gudlinkytė, pelniusi 9 įvarčius. Rita Rakauskienė įmetė 7 įvarčius, Gabija Pilikauskaitė – 6, Austėja Rimkutė, Inesa Verbovik ir Kamilė Rupeikaitė – 4, Laura Lapinskaitė – 3, Samanta Dunkulytė, Greta Makovskytė ir Dovilė Navikaitė – 2.

„Rungtynių pradžia nebuvo lengva. Bet vėliau įsibėgėjom ir atitrūkom nuo varžovių. Gerai atlikome namų darbus prieš rungtynes, todėl ir pasiekėme tokį gerą rezultatą, – sakė geriausia rungtynių žaidėja Lietuvos rinktinėje išrinkta 17-etė A. Gudlinkytė. – Mums, jaunoms rankininkėms, įsilieti į nacionalinę rinktinę labai padėjo pernai vykę Europos jaunimo čempionatai, kur Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius devyniolikmečių ir septyniolikmečių čempionatuose. Jie suteikė daug tarptautinių varžybų patirties ir dėl to yra lengviau įsilieti į moterų rinktinę.“

„Jaunos žaidėjos, tokios kaip Agnė Gudlinkytė, suteikė mums daug energijos aikštelėje. Pirmame turnyro susitikime su Latvijos rinktine reikalavom, kad ji žaistų aktyviau ir veržliau. Rungtynėse su Estijos rinktine Agnė puikiai vykdė tuos reikalavimus ir sužaidė nuostabias rungtynes, – teigė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas. – Didesnė energija, daugiau jėgos ir nulėmė tokį rezultatą. Nors pačios rungtynės nebuvo tokios lengvos, kaip gali atrodyti pamačius galutinį rezultatą. Žaidėjos gerai išpildė rungtynių planą ir todėl susikrovėme tokį didelį pranašumą. Rungtynių pabaigoje jau galėjome patausoti lyderes, nes laukia lemiamos rungtynės su Suomijos rinktine. O žaidėjoms tenka nemažas krūvis, nes per tris dienas sužaisime trejas rungtynes.“

Lemiamose rungtynėse dėl Baltijos jūros taurės Lietuvos rinktinė sekmadienį susitiks su Suomijos rinktine. Suomės taip pat iškovojo abi pergales. Antrose rungtynėse Suomijos rankininkės 31:14 (13:4) sutriuškino Latvijos rinktinę.

Pirmose turnyro rungtynėse penktadienį Lietuvos rankininkės 35:25 nugalėjo latves, o Suomijos rinktinė 36:16 pranoko estes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.