EUROLYGA 2023

Puikiai: Erikas Scheidt sėkmingai debiutavo pasaulio jaunimo čempionate

Po penkių dienų ir devynių lenktynių dviviečių „Snipe“ jachtų klasės pasaulio jaunimo čempionate Majamyje, JAV, Lietuvai atstovaujantis jaunasis buriuotojas Erikas Scheidt su komandos draugu užėmė 12 vietą tarp 46 komandų iš 19 valstybių. Tai buvo pirmas kartas, kai iki šiol vienvietėmis vaikų „Optimist“ bei jaunimo ILCA 4 jachtų klasėmis buriavęs sportininkas startavo dviviečių jachtų klasės čempionate.

 Erikas Scheidt<br> Lexi Plinte photography nuotr.
 Erikas Scheidt<br> Lexi Plinte photography nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 10:40 AM

Po pirmosios varžybų dienos E.Scheidt ir Luiz Felipe Giagio do Amaral komanda buriavo antroje pozicijoje, kitomis varžybų dienomis jų pozicija kito nuo 6 iki 13. Finalinę dieną lenktynėse finišavę 12 pozicijoje tą pačią vietą komanda užėmė ir bendroje įskaitoje.

Pasak E.Scheidt mamos ir trenerės, Gintarės Volungevičiūtės Scheidt, tokia pozicija yra tikrai gera, turint minty, kad tai E.Scheidt buvo pirmasis varžybinis startas šia jachtų klase, o didžioji dalis konkurentų – vyresni ir turintys daugiau svorio, kas yra reikšmingas faktorius norint išvystyti gerą laivo greitį pučiant stipresniam vėjui.

„Tikrai džiaugiamės tokiu pasiekimu. Didžioji dalis konkurentų šiame čempionate buvo tikrai vyresni ir sunkesni, o vėjo kone visomis dienomis pūtė nemažai. Paskutinę dieną – net iki 20 mazgų. Tai Erikas su komandos draugu tikrai atkrenavo (savo kūno svoriu atliekamas laivo atsvėrimo manevras) maksimaliai kiek galėjo. Erikas užsidegęs jau ruoštis kitoms varžyboms“, – džiaugėsi G.Volungevičiūtė Scheidt.

Pasak jos, artimiausiuose sportininko planuose – Brazilijos „Snipe“ jachtų klasės čempionatas, kur jis turėtų startuoti su tėčiu, Brazilijos buriavimo legenda Robertu Scheidt. Čempionate planuoja startuoti net apie 100 komandų, mat ši jachtų klasė čia labai populiari.

„Snipe“ pasaulio jaunimo čempionate visų dalyvių amžius turėjo būti ne didesnis nei 21 metai, tačiau E.Scheidt komanda buvo viena jaunesnių: E.Scheidt šiuo metu vos 14 metų, ko komandos draugui – 17.

Pirmąją vietą čempionate užėmė JAV komanda su broliais Justin Callahan ir Mitchell Callahan, antrąją – taip pat JAV atstovaujanti komanda su Liam O‘Keefe bei Noah Zittrer, trečiąją – Peter Foley ir Henry Tindall komanda, taip pat iš JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.