EUROLYGA 2023

Dėl savo klaidų kitus kaltinantis V. Jasutis sulaukė ŠMSM paaiškinimo

Lietuvos čiuožimo federacija, kaip ir kitos šalies sporto organizacijos, gali gauti valstybės finansavimą savo rengiamoms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms, rašoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis.<br>ELTA / Ž. Gedvios nuotr.
Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis.<br>ELTA / Ž. Gedvios nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

smsm.lt

Jan 10, 2024, 1:06 PM, atnaujinta Jan 10, 2024, 1:25 PM

Lietuvos sporto šakų federacijų Lietuvoje rengiamas tarptautines aukšto meistriškumo sporto varžybas valstybė iš dalies finansuoja konkurso būdu. Federacijoms žinoma, kad kasmet skelbiamame konkurse dalinis finansavimas yra skiriamas einamaisiais metais vyksiančioms ar jau tais metais įvykusioms varžybomis. 

2024 m. vyksiančių varžybų finansavimo konkursas paskelbtas sausio 4 d., sporto šakų federacijų ir organizacijų paraiškos priimamos iki vasario 2 d., konkursą administruoja Nacionalinė sporto agentūra. Europos dailiojo čiuožimo čempionatą rengianti Lietuvos čiuožimo federacija gali pretenduoti į dalinį valstybės finansavimą ir gauti jį kaip kompensaciją už įvykusias varžybas.

Trečiadienį Lietuvos čiuožimo federacija Nacionalinės sporto agentūros paskelbtam dalinio finansavimo konkursui paraiškos dar nebuvo pateikusi ir pageidaujamos sumos neįvardijo.

Konkurso būdu finansuojamoms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms didžiausia skiriama suma vienam pareiškėjui siekia 500 tūkst. eurų.

Tarptautinėms aukšto meistriškumo varžybų konkursui numatyta 1 mln. eurų.

Pasak Nacionalinės sporto agentūros, šiemet konkursas paskelbtas anksčiau. Paprastai šiam konkursui paraiškų pateikiama už bemaž dvigubai didesnę sumą nei numatytas finansavimas. Todėl dalis paraiškų būna nefinansuojama ar skiriamas mažesnis finansavimas.

Yra buvę, kad Vyriausybė atskiru sprendimu skiria finansavimą rengti tam tikras tarptautines varžybas Lietuvoje, bet tokie procesai užtrunka, tam reikia vertinimo, valstybės biudžeto planavimo. Lietuvos čiuožimo federacija savo iniciatyvos su valstybe nederino, iš anksto dėl finansavimo nesikreipė.

Dailiojo čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis prieš mėnesį skundėsi, kad jam neatsiliepia nei ŠMSM, nei ministrai.

„Mus ignoruoja visos valdžios institucijos. Mes neprisiskambiname niekam – nei ministrui, nei ministras mums skambina“, – tv3.lt teigė V.Jasutis, kurio vadovaujama federacija pati laiku nesikreipė į ministeriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.