EUROLYGA 2023

20 iš 20: V. Strolia įspūdingai pasirodė pasaulio taurės persekiojimo lenktynėse

Rūpoldinge (Vokietija) baigėsi penktasis pasaulio biatlono taurės etapas. Sekmadienį vykusiose 12,5 km persekiojimo lenktynėse įspūdingą pasirodymą surengė Vytautas Strolia: Lietuvos rinktinės lyderis užvertė visus 20 taikinių bei iš 18 starto pozicijos pakilo į 11-ąją. Pagal persekiojimo rungties laiką mūsiškis buvo net šeštas.

 Vytautas Strolia<br> Dmytro Yevenko nuotr.
 Vytautas Strolia<br> Dmytro Yevenko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-14 20:53

Lenktynes V.Strolia pradėjo 1 min. 4 sek. vėliau nei sprintą laimėjęs norvegas Vetle Sjaastadas Christiansenas ir savo poziciją gerino po kiekvieno šaudymo ruožo. Po pirmo šaudymo lietuvis rikiavosi 16-as, antrojo – 14-as, trečiojo – 12-as, ketvirtojo – netgi 9-as. Devintoje pozicijoje anykštėnas dar šliuožė iki finišo likus 700 metrų, tačiau lemiamoje tiesiojoje į priekį praleido švedą Martiną Ponsiluomą bei prancūzą Ericą Perrot.

„Faktas, kad norėjosi tiek dėl savęs, tiek dėl kitų padaryti 20 iš 20, bet nebuvo taip, jog žūtbūt turiu tą pasiekti. Tai nėra karjeros tikslas, bet smagu, kad pagaliau ši riba peržengta, – unikalaus taiklumo pasiekimo nesureikšmino V.Strolia. – Smagu, kad pagaliau iš tos duobės pradedu lipti. Šiek tiek gaila, kad finiše neužteko jėgų iki pačio galo, bet bendrai smagu. Tai ne išskirtinės varžybos, bet komandai šiek tiek nuotaiką pakels, tai viskas liuks.“

Visas tris prizines vietas išsidalijo Norvegijos biatlonininkai: auksas atiteko Johannesui Dale-Skjevdalui (šaudymas 0+0+2+0), sidabras 1,7 sek. atsilikusiam V.S.Christiansenui (0+0+1+2), o bronza – 2,4 sek. čempionui pralaimėjusiam Johannesui Thingnesui Boe (1+0+1+0).

V.Strolia gerokai ištirpdė 1 min. 4 sek. atsilikimą startuojant ir finišo liniją kirto 39 sek. vėliau nei čempionas. Pagal vien tik persekiojimo rungties laiką mūsiškį pranoko tik J.T.Boe, M.Ponsiluoma, slovėnas Jakovas Fakas, švedas Sebastianas Samuelssonas bei latvis Andrejus Rastorgujevas. Beje, būtent kaimyninės šalies atstovas persekiojime uždarė pajėgiausiųjų 10-uką.

„Jam už nugaros važiavau ilgą laiką. Minimaliai keliskart buvau aplenkęs, bet dažniausiai važiavau už jo. Pasijuokėme šiek tiek, kad šįkart sutapo ir varžybose pasirodėme, galima sakyti, identiškai“, – pasakojo V.Strolia, latviui nusileidęs tik 3,3 sek.

Rūpoldingo trasa geriausiam Lietuvos biatlonininkui sėkmingiausia. 2022 metais jis čia užėmė 4 vietą sprinte, 5-ąją persekiojime, o pernai finišavo šeštas bendro starto lenktynėse.

Po blankios sezono pradžios V.Strolia bendroje sezono įskaitoje jau užsiropštė į 39 vietą (76 taškai). Lyderiu lieka J.T.Boe (671 tšk.), už kurio nugaros rikiuojasi dar net penki Norvegijos biatlonininkai.

Šeštasis pasaulio taurės etapas sausio 18–21 dienomis vyks 2026-ųjų žiemos olimpinių žaidynių trasoje Antholce (Italija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.