EUROLYGA 2023

Jaunimo olimpinės žaidynės prasidėjo – pirmieji startavo biatlonininkai ir čiuožėja

Šeštadienį Pietų Korėjoje Lietuvos sportininkai pradėjo varžybas jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse. Gangvono provincijoje vykstančiose varžybose pirmieji Lietuvos atstovai startavo biatlono ir greitojo čiuožimo trumpuoju taku lenktynėse.

V. Levickytė.<br> Edijs Pālens nuotr.
V. Levickytė.<br> Edijs Pālens nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2024, 3:23 PM

Greitasis čiuožimas trumpuoju taku

Šeštadienį greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovės varžėsi 1500 m rungtyje, tarp jų – ir lietuvė Valentina Levickytė.

Gangningo ledo arenoje, kur prieš šešerius metus Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse rungėsi olimpiečiai, vykusiose varžybose lietuvė startavo ketvirtojoje ketvirtfinalio grupėje. Ji distanciją įveikė per 2 min. 48,487 sek. ir grupėje tarp 6 dalyvių užėmusi 6 vietą į pusfinalį nepateko.

Auksą ir sidabrą iškovojo Kinijos atstovės Jingru Yang ir Jinzi Li. Bronza pasipuošė japonė Nonomi Inoue. Lietuvė bendroje įskaitoje užėmė 33 vietą.

„Pačios varžybos ir tribūnos tikrai kelia jaudulį. Žinojau ko tikėtis iš kitų varžovių, žinojau kad bus tikrai stiprios merginos, ypač azijietės, bet tuo pačiu ir norėjau su jomis pasivaržyti, pažiūrėti ne tik jų techniką ir taktiką, bet ir pasimokyti.

Laukiu jėgas išbandyti kitose rungtyse, žinau ką galiu ir padariau ką galėjau, tik pritrūko jėgų. Todėl treniruotis tikrai yra kur“, – sakė V. Levickytė.

Sekmadienį lietuvė varžysis 1000 m distancijoje, o pirmadienį laukia 500 m trasa.

Biatlonas: merginos

Visi šeši Lietuvos biatlonininkai šeštadienį varžėsi individualiose lenktynėse. Pirmosios į 10 km trasą stojo merginos, iš kurių geriausiai sekėsi Emilijai Mincevič.

Sportininkė pirmą kartą šaudykloje suklydo 3 kartus, antrąjį – vieną, o susitvarkiusi su jauduliu kituose dviejuose ugnies ruožuose šaudė taikliai. Bendroje įskaitoje ji užėmė 61 vietą (+8.53.5)

„Mano šiandienos pasirodymas buvo visai neblogas. Aišku, norėčiau greičiau šliuožti ir taikliau šaudyti, bet šiandien parodžiau tai, ką galėjau.

Dideliu minusu buvo šviežias sniegas ir vėjas šaudykloje. Labai išgelbėjo tai, kad po antros šaudyklos sugebėjau nugalėti stresą ir susitvarkyti su šaudymu. Varžovės tikrai yra stiprios ir rodo, kad yra kur tobulėti.

O kiti startai? Norisi greičiau, taikliau, geriau“, – sakė E. Mincevič.

Kita Lietuvos sportininkė Rusnė Motiejūnaitė šaudykloje suklydo 9 kartus ir bendroje įskaitoje užėmė 84 vietą (+14:14.1). Austėja Pupelytė šaudykloje suklydo 6 kartus ir užėmė 88 vietą (18:03.2).

Iš viso varžybose dalyvavo 99 sportininkės. Aukso medalį iškovojo čekė Ilona Plechacova, ji distanciją įveikė per 37 min. 3,4 sek., o šaudykloje suklydo vos kartą. Sidabru pasipuošė vokietė Marie Keudel (+1:09.7), o bronza – italė Mariotti Cavagnet (+1:19.6).

Biatlonas: vaikinai

Vaikinų 12,5 km individualiose lenktynėse geriausiai sekėsi Juozui Augustinavičiui. Lietuvis šaudykloje suklydo 5 kartus, tačiau aplenkė 67 varžovus ir užėmė 33 vietą (+5:55.7).

„Šiandienos varžybas vertinčiau vidutiniškai. Buvo sunku susikaupti šaudant, o tai lėmė kvailas klaidas. Kojų darbas trasoje irgi nedžiugino, tad pirmus tris ratus reikėjo labai taupytis ir saugotis.

Iš pozityvios pusės, labai patiko, kaip šiandien dirbo slidės. Be to, galima sakyti, kad laimėjau starto pozicijos loteriją, nes į varžybų pabaigą labai subjuro oras ir trasos būklė“, – sakė J. Augustinavičius.

9 kartus šaudant suklydęs Danielius Buchovskis užėmė 69 vietą (+9:53.5), o Ignas Rakštelis buvo 81-as (+11:49.9), jis šaudykloje suklydo 7 kartus.

Auksą iškovojo 3 kartus nepataikęs prancūzas Anonin Guy, jis distanciją įveikė per 41 min. 45,2 sek. Sidabras atiteko norvegui Stormui Veitsle (+40.3), bronza – slovakui Markusui Sklenarikui (+1:16.3).

Sekmadienį Lietuvos biatlonininkai dalyvaus vienetų mišrios estafetės 6km + 7,5km varžybose.

Rytoj taip pat pasirodymą pradės kalnų slidininkas Luca Poberai, jis dalyvaus „Super G“ rungtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo