EUROLYGA 2023

Biatlonininkų startus jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse jaukė stiprus vėjas

Gangvono provincijoje, Pietų Korėjoje tęsiasi jaunimo žiemos olimpinės žaidynės. Antradienį sprinto rungtyje varžėsi ir su atšiauriomis žiemos sąlygomis kovojo biatlonininkai.

 Rusnė Motiejūnaitė<br> Edijs Pālens nuotr.
 Rusnė Motiejūnaitė<br> Edijs Pālens nuotr.
 Danielius Buchovskis ir Ignas Rakštelis<br> Edijs Pālens nuotr.
 Danielius Buchovskis ir Ignas Rakštelis<br> Edijs Pālens nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-23 13:31

Biatlonas: vaikinų 7,5 km sprintas

Vaikinų varžybų metu lauke spaudė 18 laipsnių šaltis, tuo tarpu jutiminė temperatūra siekė 26 laipsnius šalčio.

„Šaltis ir vėjas buvo tokie stiprūs, kad antrajame rate sustingo raumenys. Atrodo, šliuoži ir negali nei sulenkti, nei ištiesti – nei rankų, nei kojų. Ne aš vienas taip jaučiausi“, – sakė biatlonininkas Ignas Rakštelis.

Vaikinų 7,5 km sprinte geriausiai sekėsi Juozui Augustinavičiui. Jis distanciją įveikė per 24 min. 9,3 sek. (+3 min. 11,6 sek.) ir šaudykloje suklydo vos kartą – gulėdamas. Galutinėje įskaitoje lietuvis užėmė 37 vietą.

„Prieš nusileidimą Juozas ant ledo paslydo ir ant šono nušliuožė, taip prarasdamas greitį. Paskaičiavome, kad dėl šios klaidos galėjome netekti mažiausiai 10 vietų, nes rezultatai buvo labai panašūs. Bet apart šios klaidos jis viską padarė labai gerai“, – sakė biatlono treneris Lukas Jakeliūnas.

I. Rakštelis pirmajame ugnies ruože šaudė taikliai, o antrajame dukart suklydo stovėdamas, tad suko du baudos ratus po 150 m. Jis distanciją įveikė per 25 min. 38,9 sek. (+4 min. 41,2 sek. ) ir bendroje įskaitoje užėmė 68 vietą.

„Trasoje savo darbą vertinčiau šešetu, nes pirmojo rato tempas buvo geras, bet man nepavyko jo išlaikyti. O šaudykloje – devynetu“, – sakė I. Rakštelis. Vaikinas iš slidinėjimo į biatloną perėjo vos prieš pusmetį.

„Būtent todėl toks rezultatas mane džiugina. Su treneriais nemažai dirbame ties šaudymu ir dar nei karto nesu taip gerai šaudęs“, – kalbėjo jis.

Danielius Buchovskis išviso šaudydamas suklydo keturis kartus – po dukart gulėdamas ir stovėdamas. Jis distanciją įveikė per 26 min. 7,3 sek. (+5 min. 9,6 sek.) ir užėmė 73 vietą.

Iš viso vaikinų varžybose dalyvavo 96 sportininkai. Aukso medalį iškovojo prancūzas Antoninas Guy, sidabrą – norvegas Tovas Roeyslandas, bronzą – taip pat prancūzas Flavio Guy.

Biatlonas: merginų 6 km sprintas

Merginų 6 km sprinto lenktynėse dalyvavo Rusnė Motiejūnaitė ir Emilija Mincevič. Pastaroji kartą prašovė gulėdama ir dukart – stovėdama. Ji finišavo per 25 min. 15,6 sek. (5 min. 35,4 sek.) ir užėmė 60 vietą.

Popietę vykusiose merginų varžybose oro temperatūra pakilo iki 14 laipsnių šalčio, tačiau vėjas nerimo. „Merginoms vėjas buvo dar stipresnis, didžiuliai gūsiai trasoje“, – pasakojo L. Jakeliūnas.

Prieš kelias dienas peršalusiai R. Motiejūnaitei šaudykloje sekėsi sunkiau. Ji triskart prašovė gulėdama, tiek pat šūvių skriejo pro šalį ir stovėdama. Apsukusi net šešis baudos ratus sportininkė distanciją įveikė per 29 min. 18,9 sek. (+9 min. 38,7 sek.).

„Šios sąlygos buvo prasčiausios, kokias šį sezoną esu turėjusi. Būtent dėl vėjo. Pati trasa buvo gera, visur ledas, bet toks, ant kurio įmanoma išstovėti. Kalbant apie šaudymą tikrai esu nusivylusi. Sezono pradžioje šaudžiau labai gerai, o dabar nebegaliu pataikyti. Ieškau problemos, bet nerandu“, – kalbėjo R. Motiejūnaitė.

Greičiausia buvo ir aukso medalį iškovojo italė Carlotta Gautero. Sidabrą laimėjo slovėnė Ela Sever, o bronzą – ukrainietė Polina Putsko.

Trečiadienį lietuviai varžysis kalnų slidinėjimo ir slidinėjimo laisvuoju stiliumi rungtyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.