EUROLYGA 2023

K. Valijevai skirta 4 metų diskvalifikacija, iš rusų atimti auksiniai olimpiniai medaliai

Sporto arbitražo teismas paskelbė, jog Rusijos dailiojo čiuožimo atstovei Kamilai Valijevai skirta ketverių metų diskvalifikacija dėl dopingo vartojimo, o iš Rusijos olimpinio komiteto (ROC) atimtas aukso medalis komandinėje rungtyje iš 2022 m. Pekino olimpinių žaidynių.

 Kamila Valijeva<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kamila Valijeva<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 5:05 PM, atnaujinta Jan 29, 2024, 5:07 PM

„Nustatyta, kad Kamila Valijeva padarė antidopingo taisyklių pažeidimą ir jai skirtas ketverių metų diskvalifikacijos laikotarpis, kuris prasidėjo 2021 m. gruodžio 25 d.“, – sakoma Lozanos teismo pranešime.

Teismas pridūrė, kad visi rezultatai, pasiekti nuo tos datos, yra anuliuoti, įskaitant aukso medalį, kurį ji padėjo ROC laimėti komandinėje rungtyje 2022 m. olimpinėse žaidynėse.

CAS nusprendė, kad K.Valijeva neturėtų sulaukti švelnesnės bausmės vien dėl to, kad nusikaltimo padarymo metu jai buvo 15 metų.

2021 m. gruodį vykusiame Rusijos nacionaliniame čempionate K.Valijevai buvo užfiksuotas teigiamas uždraustos medžiagos trimetazidino testas. Sportininkės komanda teigė, kad teigiamas testas galėjo atsirasti dėl sumaišymo su jos senelio vaistais nuo širdies.

Teigiamas dopingo testo rezultatas buvo paskelbtas tik kitą dieną po to, kai ji padėjo ROC iškovoti auksą komandinėje rungtyje Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse 2022 m.

Per Pekino žaidynes Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nusprendė, kad komandinio dailiojo čiuožimo rungties medaliai nebus įteikti tol, kol nebus išspręstas K.Valijevos atvejis.

Pasikeitus rezultatams auksas atiteks JAV, sidabras – Japonijai, o bronza atiteks Kanadai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.