EUROLYGA 2023

Vytautas Strolia pasaulio biatlono čempionato pradžią kritikuoja: „Rezultatas nėra džiuginantis“

Lietuvos biatlonininkai pasaulio čempionatą, vykstantį Moravijos Nove Meste (Čekija), pradėjo 17 vieta mišrios estafetės rungtyje. Aukščiau šioje rungtyje per visą istoriją lietuviai yra finišavę tik sykį – 2020-ųjų planetos pirmenybėse užėmę 16 poziciją.

 Vytautas Strolia<br> D.Yvenko nuotr.
 Vytautas Strolia<br> D.Yvenko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 2:06 PM

Nors iki pakartoto rekordo trūko nedaug, rinktinės lyderis Vytautas Strolia neliko patenkintas nei užimta vieta, nei asmeniniu pasirodymu. Jam, Maksimui Fominui, Lidijai Žurauskaitei bei Natalijai Kočerginai pavyko pranokti 8 šalių varžovus.

– Lietuvos komanda tik vieną kartą istorijoje yra patekusi į pasaulio čempionato mišrių estafečių rungties 16-uką. Kaip vertinate šiandienos 17-ąją vietą?, – biathlonltu.com paklausė V.Strolios.

– Planas minimum buvo 16-ukas, 15-oji vieta, tad negaliu sakyti, kad esu patenkintas. Bendras rezultatas po finišo nėra džiuginantis, nes tikslai buvo kitokie. Asmeniškai irgi nepasakyčiau, kad viskas buvo liuks, nepataikyti šūviai kainavo nemažai laiko.

– Prieš čempionatą daug kalbėta apie trasą: ji ir šlapia, ir apledėjusi. Ar sudėtinga šioje trasoje rodyti greitį?

– Trasa sudėtinga, slydimo nėra. Šlapias sniegas, bet visiems vienodas. Tiesiog vieniems tokios sąlygos labiau į naudą, kitiems – mažiau. Nieko nepadarysi, visą laiką būna savų pliusų, savų minusų, tiesiog reikia prisitaikyti, važiuoti taip, kaip yra, nes visiems vienodai.

– Ar yra specifinių sudėtingesnių vietų trasoje?

– Viskas kaip ir normaliai, tikrai nėra, kad būtų tragedija. Aišku, visoj trasoj būna, kad pralenda lazdos ir labai lengvai galima sulaužyti, kas šiandien nutiko ir Maksimui pakilimo metu.

Tiesiog įkišo į lazdą į skylę, nespėjo ištraukti ir nulūžo galas – tada reikėjo keisti. Šis dalykas gali dažnai pasitaikyti, bet čia visiškai sėkmės, nesėkmės variantas.

– Po Europos čempionato praėjo vos pusantros savaitės. Kaip atrodė tas laikotarpis iki pasaulio čempionato?

– Namie pabuvau 2–3 dienas, tada pervažiavome į Ignaliną, kur padarėme 3 dienas visai gerų treniruočių. Po to savaitgalį atkeliavome į Čekiją.

Gana gerai laikas praėjo namie, gavosi ir pailsėti, ir pasitreniruoti, tai iš tikrųjų tuo laikotarpiu visai patenkintas.

– Čekai žada rekordinį žiūrovų skaičių pasaulio čempionate. Ar jaučiasi ta atmosfera, kad čia yra ypatingiau?

– Jau ir šiandien, atrodo tokios vidury savaitės varžybos, tų žiūrovų ir triukšmo buvo labai daug. Plius čia stadionas, tos tribūnos, turi tikrai gerą akustiką.

Pas juos triukšmas neeilinis, todėl įsivaizduoju, kad savaitgalį turėtų būti super palaikymas tiek čekams, tiek kitų šalių sportininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.