EUROLYGA 2023

Aukščiausiai iš lietuvių pakilęs T. Kaukėnas: „Gyvenu mintimis apie ateitį“

Per svarbiausią metų startą – geriausias sezono rezultatas. Lietuvos biatlono rinktinės veteranas Tomas Kaukėnas, kaip jam jau įprasta, jėgas sutelkė ten, kur labiausiai reikėjo, bei Moravijos Nove Meste (Čekija) vykstančio pasaulio čempionato sprinte pranoko daugiau nei pusšimtį varžovų. 10 km distancijoje trejų olimpinių žaidynių dalyvis pakilo aukščiausiai iš lietuvių, užėmęs 43 vietą.

 Tomas Kaukėnas<br> Roberto Trakio nuotr.
 Tomas Kaukėnas<br> Roberto Trakio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

2024-02-10 21:34

33-ejų biatlonininkas šaudykloje užvertė visus taikinius bei nugalėjusiam norvegui Sturlai Holmui Laegreidui pralaimėjo 3 min. 8,1 sek. T.Kaukėnas bei 56 vietą užėmęs Vytautas Strolia (šaudymas 1+1) iškovojo teisę dalyvauti sekmadienį vyksiančiose persekiojimo lenktynėse.

T.Kaukėnas tokios aukštos vietos pasaulio čempionato sprinto rungtyje nebuvo užėmęs nuo 2017-ųjų. Tiesa, pernai Oberhofe (Vokietija) vykusiose pirmenybėse jis sužibėjo asmeninėse lenktynėse, kur buvo 34-as.

„43 vieta tikrai negaliu pasidžiaugti. Tai nėra ta vieta, kuria galiu didžiuotis. Džiugina, kad visgi turiu tą savybę gerai pasirodyti svarbiausiose varžybose. Tai džiugina, mane laiko sporte ir suteikia viltį, kad visgi pagerinsiu kažkada savo slydimo greitį ir užimsiu tikrai daug geresnes vietas. Gyvenu mintimis apie ateitį, kuriu planus, kaip galėčiau pagerinti savo greitį ir pasiekti geresnių rezultatų nei 43 vieta“, – komentavo T.Kaukėnas.

Būtent Moravijos Nove Meste 2013 metais vykęs pasaulio čempionatas biatlonininkui buvo sėkmingiausias: ten jis užėmė 22 vietą sprinte, 23-iąją asmeninėse lenktynėse bei tapo pirmuoju Lietuvos atstovu tokio rango varžybose patekusiu į vyrų bendro starto rungtį.

„Šiek tiek mąsčiau, kad šioje vietoje tikrai neblogai sekėsi. Dar netgi anksčiau, paskutiniais metai jaunime, tada užėmiau aštuntą vietą su dviem baudos ratais. Tuo metu tai buvo tikrai geras rezultatas ir galėjau kovoti dėl prizinių vietų. Aišku, pasaulio čempionatas, tikrai gera forma. Neatsimenu, kokia tada buvo trasa, po to ji šiek tiek keitėsi, bet dabar, praėjus daug metų, ta forma tikrai nedžiugina ir labai gaila, kad slydimo greitis toks prastas“, – teigė T.Kaukėnas.

Į visus taikinius pasaulio čempionato sprinte iš Ignalinos kilusiam sportininkui pavyko pataikyti trečią kartą karjeroje: prieš tai jis tą padarė minėtame 2013-ųjų čempionate bei 2019-aisiais Estešunde (Švedija).

„Nespėjau pasidžiaugti (taikliu šaudymu – aut. past.). Buvau pakankamai pavargęs trasoje ir galvojau, kaip pasiekti finišą. Negalėjau pasimėgauti ta akimirka. Žinoma, po šaudymo stovint akimirką pagalvojau, kad gerai, jog neužsukau į tą baudos ratą, nes būtų buvę dar sunkiau. Čia buvo vienintelė mintis, gal dabar šiek tiek džiaugiuosi, kad kartais pavyksta taikliai sušaudyti“, – šyptelėjo T.Kaukėnas.

10 km sprinto varžybose be T.Kaukėno ir V.Strolios jėgas išbandė dar du Lietuvos atstovai: Maksimas Fominas suko tris baudos ratus (1+2) bei užėmė 79 vietą, o čempionato debiutantas Jokūbas Mačkinė – 82-ąją (1+0).

Rungtyje dominavo norvegai: S.H.Laegreidas (0+0), 3,5 sek. pranoko Johannesą Thingnesą Boe (1+0) bei 18,6 sek. – Vetlę Sjaastadą Christianseną (1+0).

Primename, kad moterų sprinte į 60-uką pateko atitinkamai 55 ir 60 pozicijas iškovojusios Natalija Kočergina bei Lidija Žurauskaitė. Čempionate Lietuvai atstovauja septyni biatlonininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.