EUROLYGA 2023

Milane protestuojama prieš 2026 metų žiemos olimpines žaidynes

Šeštadienį Milano gatves užplūdo prieš 2026 metų žiemos olimpines žaidynes protestuojantys aktyvistai.

 Milane protestuojama prieš 2026 metų žiemos olimpines žaidynes<br> ZUMAPress.com/Scanpix nuotr.
 Milane protestuojama prieš 2026 metų žiemos olimpines žaidynes<br> ZUMAPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2024, 9:39 PM

Maždaug 1000 žmonių žygiavo lietaus merkiamomis miesto gatvėmis, kad pasmerktų Milano-Kortinos žaidynių infrastruktūros kūrimą, įskaitant prieštaringai vertinamą bobslėjaus trasą.

Eiseną organizavo aktyvistų grupė „Netvarių olimpinių žaidynių komitetas“ – aplinkosaugos aktyvistų, paveldosaugos asociacijų ir kairiųjų politinių judėjimų tinklas.

Jie tvirtina, kad sporto renginys turės neigiamą poveikį aplinkai Italijos kalnuose ir būsto kainoms Milane, o praėjusią savaitę surengė kitų, mažesnių protestų.

„Esu čia tam, kad apginčiau aplinką nuo netvaraus vystymosi modelio, – naujienų agentūrai AFP sakė 29 metų Simona Antonioli. – Kalnai vis dažniau tampa spekuliantų grobiu ir mes norime geriau juos apsaugoti.“

Italijos vyriausybė anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad žaidynių bobslėjaus trasa bus pastatyta Kortina d'Ampeko mieste, nepaisant Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) pasipriešinimo ir organizatoriams paskelbus, kad kai kurios varžybos vyks už Italijos ribų.

TOK teigė, kad 82 milijonų eurų projektas gali nebūti baigtas laiku, kad būtų spėta jį išbandyti, nors tai būtina prieš žaidynes, o ilgalaikės naudos vietos gyventojams bus mažai.

Italijos statybų bendrovė „Pizzarotti“, vienintelė konkurso dalyvė, per 13 mėnesių turi pastatyti 1 445 m ilgio taką, kuriame bus 16 vingių ir kuriam reikia sudėtingų šaldymo sistemų.

„Kalnai nėra pramogų parkas“, – pastebėjo 38 metų protestuotojas Alberto Di Monte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.