EUROLYGA 2023

Sidabrą pasaulio čempionate iškovojęs D. Rapšys nesutinka – jis jau turi širdyje laimėtą auksą

Dohoje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate antradienį sidabro medalį 200 metrų laisvojo stiliaus distancijoje iškovojo Danas Rapšys. Jam tai buvo pirmas karjeros medalis pasaulio čempionatuose olimpiniame baseine.

D.Rapšys<br>Dariaus Kibirk
D.Rapšys<br>Dariaus Kibirk
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 7:51 PM, atnaujinta Feb 13, 2024, 9:05 PM

Nors 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale lietuvis startavo iš geriausiojo ketvirto takelio, daugiau kaip 100 metrų jis buvo ketvirtoje vietoje. Prieš lemiamą posūkį mūsiškis sugebėjo aplenkti vieną plaukiką ir jau buvo trečias, o finiše aplenkė amerikietį Luke‘ą Hobsoną bei išplėšė sidabrą.

D.Rapšys distanciją įveikė per 1 min. 45,05 sek. Lietuviui nepavyko pavyti favoritu laikyto Pietų Korėjos plaukiko Sunwoo Hwango – 1 min. 44,75 sek. Trečias atplaukė L.Hobsonas (1:45.26).

Pasaulio čempionatuose be D.Rapšio dabar yra vos 5 lietuviai, kurie pelnė medalius: Lina Kačiušytė, Raimundas Mažuolis, Robertas Žiulpa, Giedrius Titenis ir Rūta Meilutytė.

„2019-aisiais iškovojau aukso medalį, bet neoficialiai... (juokiasi). Vis tiek aš širdyje jį kaip ir turiu. Dėl to dabar ir šis sidabras man – kitoks.

Na, bet finalas yra finalas, viskas kitaip. Mačiau, kad varžovas šalia, bet pabaigoje jaučiau, jog darosi labai nelengva.

Medalis yra medalis. Vis dėlto žinojau, kad viską lems paskutinė ranka, palietimas sienelės“, – komentavo pasaulio vicečempionas.

D.Rapšys prisiminė 2019 metų pasaulio čempionatą, kuriame jis laimėjo 200 metrų distancijoje, tačiau teisėjai jį diskvalifikavo dėl neleistino kruptelėjimo prieš startą.

– Šis medalis dabar bus brangiausias?

– Kaip sakiau, širdyje vis tiek turiu auksą. Gali man nors 15 tų medalių užkabinti, vis tiek žinau, kad pirmasis buvo 2019-aisiais.

Tik tiek, kad smagu aplinkiniams, pačiam galbūt irgi pasitikėjimas atsirado, jog galiu tai padaryti. Nors visada tai ir žinojau. Faina...

– Tas finalas buvo labiau įtemptas nei prieš 5 metus?

– Sakyčiau, kad šis. Tada atėjau, tai nieko. Nei kovojai, nei ką. Dabar viskas rimčiau buvo – žinai kaip gali plaukti, ką padaryti. Ne kiekvieną dieną gali mentališkai susikaupti. Svarbu, kad nors tiek išėjo padaryti. Labai gera patirtis.

– Pastarieji metai jums nebuvo labai sėkmingi. Ar tikrai tikėjote, jog vis dar esate tarp pačių geriausių?

– Čia – sportas. Vieną dieną pasirodysi blogiau – viskas, lyg ir nebereikalingas. Kaip ir krepšinyje – nepataikyk keletą rungtynių, gali daugiau ir nebemėtyti.

Tai normalu, priimu tai labai paprastai. Per tiek metų pripratau. Suplaukiau– gerai. Rytoj nesuplauksiu – negali kovoti.

– Buvote lyg suledėjęs laukdamas starto signalo. Prailgo laikas?

– Tai kad ne – viskas labai greitai. Pasirengiau, padėjau koją ir iškart. Net įdomiai. Per greitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.