EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio rinktinės lyderė A. Arciševskaja: „Privalome pateisinti favoričių vardą“

Lietuvos moterų rankinio rinktinė antradienį anksti ryte atvyko į Azerbaidžano sostinę Baku, kur lietuvaičių laukia svarbios Europos čempionato atrankos turnyro rungtynės. Trečiadienį 15.00 val. Lietuvos laiku, Lietuvos rankininkės stos į kovą su Azerbaidžano rinktine.

 A. Arciševskaja.<br>rankinis.lt nuotr.
 A. Arciševskaja.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Feb 27, 2024, 1:37 PM

2024 m. Europos čempionato atrankos turnyrą Lietuvos ir Azerbaidžano komandos pradėjo pralaimėjimais 5-os grupės favoritėmis laikomoms Ispanijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinėms. Pergalių dar neturinčioms Lietuvos ir Azerbaidžano ekipoms tarpusavio dvikovos bus labai svarbios, nes kelialapį į Europos čempionatą gali iškovoti ir trečią vietą grupėje užėmusi rinktinė.

Antrosios Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinių rungtynės vyks kovo 3 d. Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje.

„Suprantame rungtynių svarbą ir visos esame nusiteikusios labai kovingai. Treniruočių stovykla Vilniuje buvo tikrai darbinga, visos merginos gerai nusiteikusios. Laukia sunki kova ir nors mums priskiriamas favoričių statusas, namuose žaisiančios varžovės nei kiek nenusileis ir taip pat kovos dėl pergalės. Mes irgi vykstame tik pergalės ir kito tikslo negali būti. Jeigu jau mums priskyrė favoričių vardą, privalome jį pateisinti ir iškovoti pirmuosius taškus Europos čempionato atrankos turnyre“, – teigė viena Lietuvos rinktinės lyderių, geriausia 2023 m. šalies rankininke išrinkta Aušra Arciševskaja.

Praėjusio pasaulio čempionato atrankos turnyre praleidusi Lietuvos rinktinė pergalę oficialiose rungtynėse šventė jau senokai. 2021 m. kovo 19 d. pasaulio čempionato atrankos turnyre lietuvaitės 27:26 pranoko Graikijos nacionalinę komandą. Lietuvos rinktinės sąskaitoje yra ir pergalė 2022 m. Europos čempionato atrankos turnyre prieš Rusijos atstoves. Tačiau ši pergalė atiteko be kovos, kai Rusijos komandos buvo pašalintos iš visų tarptautinių rankinio varžybų.

„Pasiruošimui rungtynėms su Azerbaidžano rinktine mums didelį užnugarį davė ankstesni etapai. Šį sezoną mums tai jau penkta treniruočių stovykla. Komandos branduolys ir žaidimo stilius jau susiformavęs. Šį sezoną kartu dirbome net 22 dienas, todėl paskutinėse treniruotėse buvo tik mažų detalių pakeitimai ir dirbama ties rungtynių strategija. Dauguma rinktinės rankininkių žaidžia Lietuvos klubuose. Juose vyrauja panašus žaidimo stilius, todėl žaidėjos paprasčiau supranta viena kitą. Norisi išskirti ir tai, kad rinktinėje vyrauja labai draugiška komandinė atmosfera. Tikimės tai irgi prisidės prie rezultatų aikštelėje“, – tvirtino Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinės oficialiose varžybose paskutinį kartą susitiko 2015 m. pasaulio čempionato atrankos turnyre. Pergalę rezultatu 35:29 šventė Lietuvos rankininkės.

Treneris pasidžiaugė, kad po praleisto praėjusio pasaulio čempionato atrankos turnyro, Lietuvos rinktinėje užaugo nemažai jaunų rankininkių, kurios gali imtis lyderių vaidmens.

„Čekijos klube rungtyniaujančiai Aušrai Arciševskajai dar tik 22 metai, bet ji jau žaidė Čempionių lygoje, kur įgavo nemažai patirties. Ji dar jauna sportininkė ir dar nėra pilnai atskleistas jos

potencialas. Bet kiekvieną kartą į rinktinę ji grįžta stipresnė ir kiekvieną kartą ji nori įrodyti tiek sau, tiek kitiems, kad ji gali būti rinktinės lyderė. Rinktinei labai svarbu, kaip prie lyderių jaučiasi kitos žaidėjos, o Aušra su kitomis rankininkėmis turi labai didelį pasitikėjimą viena kitomis. Džiugu, kad Vokietijos aukščiausioje Bundeslygoje debiutavo 19-etė Vakarė Damulevičiūtė. Aišku, dar nedaug ji ten žaidė, bet jaučiasi jos vis didesnis pasitikėjimas savimi ir tai džiugina. Turime tikrai perspektyvių rankininkių, kurios kartu su labiau patyrusiomis žaidėjomis gali pasiekti taip laukiamų pergalių“, – sakė K. Kaladinskas.

Nuo 1994 metų organizuojamuose Europos moterų rankinio čempionatuose Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi vienintelį kartą. 1996 m. Danijoje vykusiame Europos čempionate lietuvės užėmė 12 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.