EUROLYGA 2023

Po apmaudaus pralaimėjimo atsigavusių Lietuvos rankininkių laukia žūtbūtinė kova Vilniuje

2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre Lietuvos moterų rankinio rinktinė sekmadienį Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje stos į žūtbūtinę dvikovą su Azerbaidžano rinktine. Trečiadienį svečiuose 33:35 azerbaidžanietėms pralaimėjusioms lietuvėms namuose būtina iškovoti pergalę bent trijų įvarčių skirtumu. Priešingu atveju, vilčių iškovoti kelialapį į Europos čempionatą neliks.

 Po apmaudaus pralaimėjimo atsigavusių Lietuvos rankininkių laukia žūtbūtinė kova Vilniuje<br> rankinis.lt nuotr.
 Po apmaudaus pralaimėjimo atsigavusių Lietuvos rankininkių laukia žūtbūtinė kova Vilniuje<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2024, 1:58 PM

Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos bei keturios geriausios trečią vietą atrankos turnyro grupėse užėmusios komandos. 5-oje atrankos grupėje, kurioje rungtyniauja Lietuvos rinktinė, kelialapį jau praktiškai užsitikrino visas tris pergales iškovojusios lyderės Ispanijos rankininkės. Į antrą vietą realiausiai pretenduoja dvi pergales turinti Šiaurės Makedonijos rinktinė.

Kas užims trečią vietą, gali lemti Lietuvos ir Azerbaidžano rankininkių susitikime Vilniuje. Visus tris pralaimėjimus patyrusiai Lietuvos rinktinei reikia revanšo bent trijų įvarčių skirtumu, kad aplenktų pirmą pergalę įsirašiusią Azerbaidžano ekipą.

„Nepaisant apmaudaus pralaimėjimo Azerbaidžane, viskas dar yra mūsų rankose. Kovosime dėl trečios vietos grupėje, kuri gali atverti duris į Europos čempionatą. Tikimės, kad pasiekti revanšą mums padės ir namų sienos bei žiūrovai. Palaikymas merginoms yra labai svarbus, ypač sunkiais momentais, – sako Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas. – Jeigu įveiksime Azerbaidžano rinktinę didesniu skirtumu negu pralaimėjome, mūsų likimas spręsis balandžio mėnesį vyksiančiose rungtynėse su Ispanijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinėmis. Neturime kur trauktis ir sekmadienį Vilniuje laukia žūtbūtinė kova su Azerbaidžano rinktine.“

Trenerio teigimu, po pralaimėjimo Azerbaidžane, didžiausias dėmesys buvo skiriamas psichologiniams aspektams.

„Akcentavome, kad pralaimėjome kaip atskiros asmenybės, nors rankinis yra komandinis žaidimas. Žaidėme per daug individualiai, trūko viena kitos palaikymo aikštelėje, buvo daug nesusikalbėjimo ir prasta emocija vyravo visų rungtynių metu. Meistriškumu mes lenkiam azerbaidžanietes, bet varžovės mus pranoko komandiniu nusiteikimu, – teigia K. Kaladinskas. – Prieš atsakomąsias rungtynes labai daug dirbome ties tuo, kad komandoje įsivyrautų gera emocija, kad merginos viena kitą palaikytų aikštelėje kiekvieną akimirką. Aišku, labai daug analizavome ir taktinius dalykus – tiek savo klaidas, tiek ir varžovių žaidimą. Reikės daug daugiau koncentracijos ir sunkaus darbo gynyboje, nes praleisti 35 įvarčiai daug pasako, kad mūsų gynyba funkcionavo netinkamai. Jeigu gerai ginsimės, atsiras progų greitoms atakoms ir galėsime išnaudoti savo kozirius.“

Nuo 1994 metų organizuojamuose Europos moterų rankinio čempionatuose Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi vienintelį kartą. 1996 m. Danijoje vykusiame Europos čempionate Lietuvos rankininkės užėmė 12 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.