EUROLYGA 2023

Geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai sezoną pradėjo Dohoje

Dohoje (Kataras) startavusio pirmojo šio sezono „Beach Pro Tour Elite16“ serijos paplūdimio tinklinio turnyro kvalifikacijoje savo jėgas išbandė trys Lietuvos poros. Deja, bet nei vienai iš jų prasibrauti į pagrindines varžybas nepavyko.

 Geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai sezoną pradėjo Dohoje<br>Volleyball World nuotr. 
 Geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai sezoną pradėjo Dohoje<br>Volleyball World nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 8:09 PM

Geriausiai iš lietuvių pasirodė Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Jos pirmajame kvalifikacijos rate 2–0 (21:18, 21:18) pranoko japones Akiko Hasegawą ir Miki Ishii.

Lemiamame, antrajame, atrankos rate dėl olimpinio kelialapio kovojančios M. Paulikienė ir A. Raupelytė 1–2 (15:21, 21:19, 8:15) pralaimėjo antrą reitingą kvalifikacijoje turėjusioms brazilėms Agathai Bednarczuk ir Rebeccai Barbosai Silvai.

Kita Lietuvos moterų pora – Ieva Dumbauskaitė ir Ieva Vasiliauskaitė – pirmajame kvalifikacijos rate 0–2 (13:21, 15:21) nusileido ispanėms Danielai Alvarez ir Taniai Moreno.

Vyrų kvalifikacijos pirmajame rate apmaudžią nesėkmę patyrė taip pat olimpinių vilčių šiemet turintys Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius. Jie 1–2 (21:18, 19:21, 15:17) pralaimėjo dramatišką mačą olandams Stevenui van de Veldei ir Mathew Immersui.

Po laimėto pirmojo seto, mūsiškiai antrajame pirmavo 16:9, tačiau šio pranašumo neišsaugojo. Olandai sugebėjo išlyginti rezultatą, o vėliau ir laimėti itin atkaklų trečią setą.

Iki birželio 10 dienos paplūdimio tinklininkai gali rinkti olimpinio reitingo taškus.

Kovo antroje pusėje stipriausios Lietuvos paplūdimio tinklinio poros vyks į Braziliją, kur vyks keletas „Challenge“ bei „Elite16“ turnyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.