EUROLYGA 2023

Po 10 metų pertraukos Vilniuje – svarbiausios vyrų ledo ritulio rinktinės metų kovos

Svarbiausias metų ledo ritulio renginys sugrįžta į Lietuvą – Vilniuje balandžio 27 – gegužės 3 dienomis bus surengtas „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyras.

 Po 10 metų pertraukos Vilniuje – svarbiausios vyrų rinktinės metų kovos<br> hockey.lt nuotr.
 Po 10 metų pertraukos Vilniuje – svarbiausios vyrų rinktinės metų kovos<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 12:54 PM, atnaujinta Mar 6, 2024, 7:45 PM

Į Vilnių Lietuvos rinktinė „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovoms sugrįžta po dešimties metų pertraukos. Tuomet Dainiaus Zubraus į priekį vedina Lietuvos rinktinė pirmą kartą pasidabino šio diviziono bronzos medaliais.

Praėjus dešimtmečiui D. Zubrus jau užima asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidento pareigas, o lietuviai į sostinę sugrįžta ne tik su užaugusia naujųjų ledo ritulininkų karta, tačiau ir pasiekusi naujas aukštumas. Dar 2022 metais Lietuvos rinktinė buvo per žingsnį nuo žaidimo elitiniame pasaulio čempionato divizione, kai užėmė aukščiausią vietą nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Į „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ laiptelį Lietuvos rinktinė sugrįžta po 6 metų pertraukos. Būtent Lietuvoje jie 2018 metais laimėjo šio diviziono varžybas ir žaidė laipteliu aukščiau – A divizione. Tiesa, nesėkmingas pasirodymas Didžiojoje Britanijoje lėmė, kad paskutinę vietą užėmusi Lietuvos rinktinė buvo priversta sugrįžti atgal.

Šiame čempionate lietuvių lauks ir puikiai pažįstami varžovai, ir kur kas rečiau pastebimos rinktinės. Ukrainos ir Estijos rinktinės pastaraisiais metais dažnai sutinkamos lietuvių kelyje. Su Ispanija po daugiau nei 20 metų pertraukos lietuviai jau išbandė savo jėgas olimpinių žaidynių atrankos turnyre, o su Nyderlandų atstovais paskutinį kartą Lietuvos rinktinė žaidė prieš 7 metus.

Egzotiškiausia lietuvių varžovė – Kinijos rinktinė. Paskutinį kartą šios rinktinės buvo susidūrusios dar 2000 metais, o šiuo metu kinai šiame sporte puoselėja dideles ambicijas po 2022 metų olimpinių žaidynių, kuriose jie varžėsi kaip šeimininkai.

Čempionatas balandžio 27 – gegužės 3 dienomis vyks „Avia Solutions Group“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.