EUROLYGA 2023

Lietuvoje žaisiančios Ukrainos rinktinės vadovas: „Privalome parodyti, kad Ukraina gyva“

Ukrainos vyrų rankinio rinktinės laikinaisiais namais taps Alytaus arena. Ukrainos rankininkai Dzūkijos sostinėje žais pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes su Estijos rinktine.

 Lietuvoje žaisiančios Ukrainos rinktinės vadovas: „Privalome parodyti, kad Ukraina gyva“<br> Rankinis.lt nuotr.
 Lietuvoje žaisiančios Ukrainos rinktinės vadovas: „Privalome parodyti, kad Ukraina gyva“<br> Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 6:35 PM

Taigi, kovo 17 d. Alytaus arenoje vyks dvejos 2025 m. pasaulio čempionato antrojo atrankos etapo rungtynės. 15.30 val. susitiks Ukrainos ir Estijos rinktinės, o 18.00 val. rungtyniaus Lietuvos ir Suomijos rankininkai.

„Ukrainoje šiuo metu labai sunki situacija ir sportas bei kiti dalykai yra antrame plane. Bet mes įsitikinę, kad Ukrainos sportininkai privalo toliau rungtyniauti ir parodyti visam pasauliui, kad Ukraina yra gyva, kad mes išlaikome savo valstybę ir suverenitetą savo rankose, – sako Ukrainos rankinio federacijos generalinis sekretorius Oleksandras Gladunas. – Deja, Ukrainoje žaisti tarptautinių varžybų negalime. Todėl esame labai dėkingi, kad šioje sunkioje situacijoje mums sutiko padėti Lietuvos rankinio federacija, su kuria artimai draugaujame jau ne vieną dešimtmetį. Žinome, kiek daug visi lietuviai Ukrainai padeda pastaruosius dvejus metus. Už tai esame be galo dėkingi visai Lietuvos tautai ir mums bus didžiulė garbė žaisti Lietuvoje.“

„Stengiamės mums artimai karo alinamai valstybei padėti kuo tik galime. Prasidėjus karui, 2022 metų birželį Alytuje padėjome Ukrainos rinktinei surengti treniruočių stovyklą ir organizavome dvejas draugiškas Lietuvos ir Ukrainos rinktinių rungtynes. Todėl išgirdę ukrainiečių prašymą padėti dar kartą, nedvejodami pasiūlėme tą pačią dieną Alytuje organizuoti dvejas pasaulio čempionato atrankos rungtynes, – sako Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas. – Norėdami, kad namuose negalinti žaisti Ukrainos rinktinė sulauktų kuo didesnio palaikymo Alytuje, nusprendėme, jog žiūrovai, įsigiję bilietą į Lietuvos rinktinės rungtynes, galės nemokamai stebėti bei palaikyti ir Ukrainos rinktinę.“

Ukrainos ir Lietuvos rinktinės pasaulio čempionato atranką pradeda nuo antrojo etapo, į jį patekę pagal reitingą. Pirmas pasaulio čempionato atrankos rungtynes ukrainiečiai su estais žais kovo 13 d. Taline, lietuviai su suomiais susitiks Vantoje kovo 14 d.

Antrąjį atrankos etapą įveikusių komandų, dar lauktų lemiamas atrankos barjeras gegužės mėnesį. Lietuvos rankininkai sėkmės atveju lemiamoje kovoje susitiktų su Vengrijos rinktine. Ukrainos rinktinės lemiamame etape lauktų Islandijos rinktinės iššūkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.