EUROLYGA 2023

Pasaulio biatlono taurės etape JAV – Juditos Traubaitės karjeros rekordas

Jutos valstijoje esančiame „Soldier Hollow“ slidinėjimo centre prasidėjo aštuntas 2023–2024 metų pasaulio biatlono taurės etapas. Penktadienį vykusioje moterų sprinto rungtyje naują karjeros rekordą užfiksavo Judita Traubaitė: 7,5 km distancijoje 23-ejų vilnietė suko du baudos ratus (šaudymas 1+1) bei užėmė 46 vietą.

 Judita Traubaitė<br>Dmytro Yevenko nuotr.
 Judita Traubaitė<br>Dmytro Yevenko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 3:04 PM

Beje, buvęs sportininkės rekordas buvo pasiektas vos prieš savaitę: Osle (Norvegija) vykusiose trumposiose asmeninėse lenktynėse ji iškovojo 48 poziciją. Šį sezoną tarp 50 pajėgiausių planetos taurės varžybose mažiau nei dvejus metus biatlonu užsiimanti J.Traubaitė prasibrovė jau 4 kartus.

„Labai smagu, kad pavyko gerai sustartuoti ir Osle, ir čia sprintas buvo gan sėkmingas. Slydimo prasme kaip lengviausius vis tik įvardyčiau pasaulio čempionato startus, bet gal visgi ir dabar forma „nepabėgusi“, o gal varžovių baterijos labiau nusėdo, – šyptelėjo J.Traubaitė. – Šiandien trasoje nesijaučiau labai lengvai, tad galutinis rezultatas, vertinant šį aspektą, tikrai kiek nustebino. Aišku, sąlygos buvo ne iš lengvųjų, sniegas – geroka „košė“, didelis aukštis, tad lengva tikriausiai nebuvo niekam.“

Sprintą Jutoje laimėjo prancūzė Justine Braisaz-Bouchet (1+0), 13,4 sek. pranokusi norvegę Ingrid Landmark Tandrevold (0+0) bei 19,2 sek. – komandos draugę Lou Jeanmonnot (0+0).

J.Traubaitė atsiliko 2 min. 54 sek. bei tiek vėliau pradės sekmadienį vyksiančias persekiojimo lenktynes, į kurias pateko 60 geriausiai pasirodžiusių biatlonininkių. Tuo tarpu etapas baigėsi sprinte 74 vietą užėmusiai Natalijai Kočerginai (1+3) bei 81-ai likusiai Lidijai Žurauskaitei (2+3). Varžybose dalyvavo 94 biatlonininkės.

Pasaulio biatlono taurės varžybos į Jungtines Amerikos Valstijas sugrįžo po penkerių metų pertraukos.

„Etapai kitapus Atlanto gerokai skiriasi nuo tų, kurie vyksta arčiau namų. Tiesa, ne tiek pačių varžybų atžvilgiu, kiek bendra atmosfera, aplinka: visų šalių sportininkai, treneriai ir kitas personalas gyvena ten pat, kartu valgo, važinėja tais pačiais autobusais ir panašiai. Labai smagu čia pat matyti stipriausius sportininkus, savaime yra ir daugiau bendravimo su kitomis šalimis galimybių, susidaro didesnis bendrumo įspūdis. Man asmeniškai toks formatas labai patinka“, – galimybe startuoti už Atlanto džiaugėsi J.Traubaitė.

Beje, po vasarį vykusio debiutinio pasaulio čempionato vilnietė sugrįžo ten, kur kol kas yra iškovojusi didžiausias savo pergales: dalyvavo pasaulio orientavimosi sporto taurės etape. Estijoje biatlonininkei pavyko užkopti ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio, triumfavus 3,5 km su 12 kontrolinių punktų varžybose.

„Po pasaulio čempionato spėjau užtektinai pailsėti, juolab, kad paskutinis startas buvo gerokai anksčiau nei baigėsi pats čempionatas. Sustartuoti orientavimosi sporto taurės etape labai norėjau – norėjosi kiek pakeisti aplinką, veiklą, o ir pačios varžybos vyko gana netoli, Estijoje. Tai buvo tiesiog gera galimybė ir produktyviai paslidinėti, ir įsikrauti emociškai. Galiu užtikrintai pasakyti, kad nors prioritetą dabar vienareikšmiškai teikiu biatlonui, atsiriboti nuo paties orientavimosi sporto tikrai negalėčiau ir nenorėčiau, nes tiek pats sportas, tiek juo užsiimantys bendraminčiai yra tapę neatsiejama mano gyvenimo dalimi“, – trumpu sugrįžimu džiaugėsi J.Traubaitė.

Penktadienį vykusiose 4x7,5 km vyrų estafečių lenktynėse Lietuvos komanda (Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Maksimas Fominas bei Jokūbas Mačkinė) finišavo 15 pozicijoje. Lietuvių ekipa buvo viena iš vos 6 finišą pasiekusių komandų, nesukusi nė vieno baudos rato: mūsiškiai išsivertė su 12 papildomų šovinių.

Lenktynes laimėjo norvegų ketveriukė, 26,5 sek. aplenkusi italus bei 27,3 sek. – vokiečius.

Tai buvo paskutinės estafečių varžybos šiame sezone, tad po jų paaiškėjo galutinė ekipų rikiuote. Bendroje įskaitoje pirma pozicija atiteko visose lenktynėse triumfavusiems norvegams, tuo tarpu 123 taškus pelnę lietuviai klasifikuoti 17-ti.

Likus dviem įskaitinėms rungtims Nacijų taurės įskaitoje Lietuvos vyrai užima 18 vietą (3743 tšk.), moterys – 21-ąją (2638 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.