EUROLYGA 2023

Per 20 sekundžių dviejų įvarčių pranašumą išbarsčiusi Lietuvos rinktinė krito prieš Rumuniją

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinei nepavyko laimėti trečiųjų rungtynių pasaulio čempionate. Kroatijoje vykstančiame pasaulio čempionato III diviziono A grupės turnyre lietuvės išbarstė turėtą persvarą ir 3:4 nusileido Rumunijos atstovėms. Rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo greitu įvarčiu. Jau pirmąją rungtynių minutę Viltautė Jasinevičiūtė įskraidino ritulį į vartus (00:39, rez. perd. Klara Miuller).

 Klara Muller<br> hockey.lt muotr.
 Klara Muller<br> hockey.lt muotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 6:47 PM

Rumunėms pavyko atsitiesti po penkių minučių, o rezultatą išlygino Julija Bendė (06:15, rez .perd. Edita Szekeres).

Antrojo kėlinio startas ir vėl buvo palankus mūsų šalies atstovėms. Iš labai aštraus kampo Klara Miuller sugebėjo ritulį pataikyti taip, jog jis nuo vartininkės pateko į vartus, taip išvedama lietuves į priekį (21:36, rez. perd. V. Jasinevičiūtė).

Savo persvarą Lietuvos rinktinė iki dviejų įvarčių padidino trečiajame kėlinyje. Kurį laiką priverstos dirbti prie savų vartų, jos sėkmingai sužaidė gynyboje, o puolime progą iš arti gavusi K. Miuller neklydo (52:13, rez. perd. V. Jasinevičiūtė, Ramunė Maleckienė).

Tiesa, praleidusios įvartį Rumunijos atstovės atsakė net dviem tiksliais išpuoliais. Vos po kelių akimirkų į greitą ataką pabėgusi J. Bendė pelnė savo antrąjį įvartį, o po 20 sekundžių ji jau šventė savo „hat-tricką“ (52:33, rez. perd. Agnesa Adama ir 52:53).

Tuo lietuvių košmaras nesibaigė. Po dviejų minučių Edita Szekeres pelnė ir ketvirtąjį savo rinktinės įvartį, pirmą kartą rungtynėse išvesdama rumunes į priekį (54:24, rez. perd. A. Adam, Bianca Mihai).

Per likusį laiką situaciją nepasikeitė ir Lietuvos rinktinei teko susitaikyti su antruoju pralaimėjimu turnyre.

Rytoj Lietuvos rinktinė 17 val. žais su Bulgarijos atstovėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.