EUROLYGA 2023

Turnyro čempionas į teniso kortus atsekė vyresnio brolio pėdomis

Įtemptomis finalų dvikovomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje baigėsi „Teniso namų“, didžiausios tenisininkų platformos ir turnyrų organizatoriaus Lietuvoje, tęstinis vienetų turnyras. Šeštą sezoną organizuojamose varžybose didžiuosiuose šalies miestuose rungėsi daugiau nei 1000 dalyvių.

 Domas Šakinis.
 Domas Šakinis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 4:08 PM

Stipriausio „Masters“ diviziono čempionu Vilniuje tapo Domantas Šakinis, finale 7:6 6:3 įveikęs Tadą Skairį.

„Labai saldi pergalė. Liaudies išmintis šį kartą pasitvirtino: trečias kartas man išties nemelavo, pagaliau auksas atsidūrė mano rankose“, – pasibaigus finalui kalbėjo D. Šakinis.

„Pirmas setas buvo absoliučiai lygus, žaidėme taškas į tašką. Lemiamame paskutiniame seto geime man šiek tiek pasisekė. Tinklą kliudęs kamuolys nukrito varžovo aikštės pusėje, be to, neblogai sužaidžiau paduodamas. Antro seto pradžioje pirmavau 3:1, bet sausai pralaimėjau savo padavimų seriją ir leidau Tadui grįžti į susitikimą.

Lemiamas viso susitikimo momentas buvo septintasis antro seto geimas, rezultatas tuomet buvo 3:3. Man teko paduoti, geimo pradžia nebuvo sėkminga – 0:30.

Bet pavyko susitvarkyti su jauduliu, svarbiu momentu surizikavau, laimėjau geimą, o tada ir susitikimą.

Sakyčiau, kad pergalę lėmė keli pasiteisinę rizikingesni sprendimai, taip pat, kaip sakiau, mane šiek tiek lydėjo sėkmė. Be to, tiebreike laimėtas pirmas setas leido atsipalaiduoti ir žaisti drąsiau“, – sakė čempionas.

Įdomu, jog D. Šakinis į tenisą žengė savo septyneriais metais vyresnio brolio, buvusio Lietuvos teniso rinktinės nario Dovydo Šakinio pėdomis.

„Žaidžiu tenisą jau 20 metų. Tėvai atvedė mane į pirmąją treniruotę kuomet buvau 5 metų amžiaus. Broliui žaisti sekėsi tikrai neblogai, tad man tiesiog teko sekti jo pėdomis“, – šypsosi D. Šakinis.

Paklaustas ar tenka su broliu sukryžiuoti teniso raketes, vaikinas sakė, kad oficialiuose turnyruose padaryti tai teko du kartus, prieš gerą dešimtmetį.

„Oficialiuose turnyruose su broliu teko susiremti porą sykių, 2014 ar 2015 metais. Amžiaus skirtumas tarp mūsų visgi yra nemažas, buvau tiesiog triuškinamas. Nuo to laiko tarpusavyje nežaidėme, galbūt metas revanšui. Galiu tik pasakyti, jog su Dovydu vis gvildename mintį kartu sužaisti dvejetus Lietuvos čempionate“, – pasakojo D. Šakinis.

„Teniso Namų“ žiemos vienetų turnyro čempionais Vilniuje taip pat tapo Andrius Guzaitis, Viktor Nedelko, Zbignev Monkevič, Elvinas Kalanta, Tomas Mikalauskas, Mindaugas Narkūnas, Otilija Norkutė, Milda Miniotė, Aistė Mikočiūnienė ir Greta Kuklytė.

Kaune niekas neprilygo Antanui Gilaičiui, Mindaugui Šimkui, Karoliui Gustaičiui, Aistei Balčienei ir Emai Pupinei. Klaipėdoje nugalėtojams skirtais prizais džiaugėsi Darius Abromavičius, Richardas Dirgėla, Indrė Narvilė ir Sonata Liepienė.

„Teniso namai“ per 15 veiklos metų jau surengė 240 turnyrų. Platforma vienija daugiau nei 6 tūkst. teniso entuziastų, kurie „Teniso namų“ turnyruose yra sužaidę per 73 tūkst. susitikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.