EUROLYGA 2023

LTOK ragina sporto šakų federacijas ignoruoti rusų organizuojamas žaidynes

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) trečiadienį kreipėsi į Lietuvos sporto šakų federacijas ragindamas ignoruoti kvietimą dalyvauti Rusijos valdžios organizuojamose „Draugystės žaidynėse“, jei toks būtų gautas.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-21 11:56

Šią savaitę savo poziciją šiuo klausimu išreiškė ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Vykdomasis komitetas, pabrėždamas, kad Rusijos organizuojamos „Draugystės žaidynės“ yra politinis renginys, pažeidžiantis Olimpinės chartijos principus.

„Palaikome šią TOK poziciją ir raginame Lietuvos sporto bendruomenę jokia forma nedalyvauti šiose žaidynėse, jei toks kvietimas būtų gautas. Mes palaikome sąžiningą, pagarbų, olimpinėmis vertybėmis ir principais grįstą sportą“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LTOK KREIPIMASIS Į SPORTO ŠAKŲ FEDERACIJAS DĖL RUSIJOS VALDŽIOS ORGANIZUOJAMŲ „DRAUGYSTĖS ŽAIDYNIŲ“:

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Vykdomasis komitetas išreiškė poziciją dėl Rusijos valdžios institucijų organizuojamų „Draugystės žaidynių“. Šis renginys prieštarauja Olimpinėje chartijoje numatytiems principams, apibrėžiantiems sporto neutralumą politikai ir atsiribojimą nuo politinės įtakos.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) palaiko šią TOK Vykdomojo komiteto poziciją ir ragina sporto šakų federacijas bei olimpizmą propaguojančius sporto susivienijimus atsisakyti kvietimo bet kokia forma dalyvauti šiose žaidynėse, jei toks būtų gautas.

Rekomenduojame šia informacija pasidalinti su savo sporto šakos atletais, treneriais bei kitais asmenimis, kuriems tai gali būti aktualu.

Kviečiame ir toliau palaikyti sąžiningą, pagarbų, olimpinėmis vertybėmis ir principais grįstą sportą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.