EUROLYGA 2023

Po LTOK sporto administravimo mokymų – nauji įgūdžiai ir idėjos

Baigėsi pirmieji šiemet Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuoti sporto administravimo kursai. Kartu su Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Olimpiniu solidarumu rengiamuose mokymuose savo žinias ir gebėjimus tobulino dvi dešimtys sporto vadybininkų.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>LTOK nuotr.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 12:17 PM

„LTOK sporto administravimo mokymai jau tapo kokybės standartu, apie šiuos kursus klausimų sulaukiame jau metų pradžioje, o norinčiųjų tiek, kad tenka daryti atranką. Tai, žinoma, džiugina.

Nuo sporto vadybininkų didele dalimi priklauso federacijos, klubo ar kitos organizacijos sėkmė bei sporto bendrąja prasme plėtra. Todėl mums, kaip nacionaliniam olimpiniam komitetui svarbu prisidėti prie vadybininkų tobulėjimo ir kompetencijų kėlimo.

Visada prieš mokymus kalbant su dalyviais norisi pabrėžti, kad šiuose kursuose jie gauna įrankius, tačiau kaip jais pasinaudos priklauso tik nuo jų pačių“, – sakė LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė.

Ji – vienintelė Lietuvoje, turinti TOK sertifikatą šiems mokymams organizuoti.

Tris dienas vykusiuose intensyviuose teorija ir praktika grįstuose mokymuose kartu su patyrusiais lektoriais dalyviai gilinosi į laiko planavimo, komunikacijos, asmeninio prekės ženklo kūrimo ir socialinių tinklų temas.

Mokymus vedė verslo konsultantas Lauras Balaiša bei rinkodaros ir asmeninio prekės ženklo ekspertė Dominyka Venciūtė.

„Mokymai labai patiko. Man ypatingai buvo aktuali komunikacijos tema, tikrai daug pasisėmiau iš praktinių užduočių, kurios padėjo suvokti, kaip skirtingai suprantame tuos pačius žodžius ir kaip svarbu apsibrėžti sąvokas, kad vienodai jas suprastume ir neliktų vietos interpretacijai.

Džiaugiuosi, kad užduotis vykdėme grupėse. Taip turėjome galimybę mokytis ne tik iš lektorių, bet ir dalintis savo patirtimi. Labai vertinu užmegztus ryšius ir galimybę į tam tikras problemas, klausimus pažiūrėti iš kitos perspektyvos“, – sakė olimpietė penkiakovininkė Ieva Serapinaitė, dirbanti ir su socialinių tinklų rinkodara.

Olimpietei antrino ir mokymuose dalyvavusi Vilniaus krepšinio mokyklos komunikacijos specialistė Evelina Budėnaitė.

„Mūsų dvidešimtukas buvo labai skirtingas: sporto mokyklų ir klubų vadovai, sporto federacijų atstovai, komunikatoriai. Visi esame aktyvūs žmonės, o susėdę viename rate supratome, kad visi susiduriame su tomis pačiomis problemomis. Buvo labai naudinga ne tik pasidalinti patirtimi, bet ir į tą patį iššūkį pažvelgti kitu kampu. Tikiuosi, iš šių pažinčių ateityje gims naujų projektų“, – sakė ji.

Ji pabrėžė, kad vienas svarbiausių gebėjimų dirbant ir su sporto komunikacija, ir su vadyba – laiko planavimas.

„Visi, kas dirba su sportu, žino, kad laiko mums labai trūksta. Lektorius labai padėjo šiuo klausimu: mokėmės išsigryninti prioritetus, apskaičiuoti savo darbo valandas, kad jos būtų produktyvios, derinti darbus“, – sakė ji.

Mokymų dalyviai taip pat susipažino su LTOK veikla, darbu olimpinėse žaidynėse, bei TOK programos „Athlete 365“ galimybėmis.

„Jaučiau, kad mano vidinė ugnelė sporte jau buvo prigesusi, tačiau iš šių mokymų išsinešu įkvėpimą ir norą vėl pabandyti sugalvoti kažką naujo ir įgyvendinti pokyčius. Buvo labai prasminga, naudinga ir tikrai bandysiu sudalyvauti mokymuose pažengusiems, jei pavyks užsidirbti ten vietą“, – sakė E. Budėnaitė.

Kartu su TOK Olimpiniu solidarumu LTOK per metus organizuoja trejus nemokamus sporto administravimo mokymus. Šiuo metu taip pat vyksta mokymai treneriams, o rugpjūtį patyrusius specialistus ir vadovaujančias pareigas užimančius vadybininkus LTOK pakvies į mokymus pažengusiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.