EUROLYGA 2023

VDU V. Adamkaus sporto centre bus karūnuotos Lietuvos tinklinio čempionės

Šį penktadienį ir šeštadienį VDU Valdo Adamkaus sporto centro salėje vyks „Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalai.

Jonavos „Aušrinės-JSC“ komanda<br> E.Šemioto nuotr.
Jonavos „Aušrinės-JSC“ komanda<br> E.Šemioto nuotr.
 Savaitgalį paaiškės tinklinio čempionės. <br> E.Šemioto nuotr.
 Savaitgalį paaiškės tinklinio čempionės. <br> E.Šemioto nuotr.
 Savaitgalį paaiškės tinklinio čempionės. <br> E.Šemioto nuotr.
 Savaitgalį paaiškės tinklinio čempionės. <br> E.Šemioto nuotr.
Jonavos „Aušrinės-JSC“ komanda<br> E.Šemioto nuotr.
Jonavos „Aušrinės-JSC“ komanda<br> E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 12:24 PM

Eilinį kartą dėl Lietuvos čempionių vardų kausis „Kauno-VDU“ ir Jonavos „Aušrinės-JSC“ komandos. Tuo tarpu dėl bronzos medalių kovos Lietuvos jaunimo U20 merginų rinktinė bei Vilniaus universitetas (VU).

Penktadienį 17 val. vyks pirmosios rungtynės dėl bronzos, o 19.30 val. – pirmasis didžiojo finalo mačas.

Šeštadienį 12 val. vyks antrosios mažojo finalo rungtynės, o 14.30 – lemiamas mūšis dėl aukso. Jeigu po antrųjų rungtynių serijos rezultatas bus lygus 1–1, tuomet iškart bus žaidžiamas auksinis setas.

Tiek reguliariajame „Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionato sezone, tiek Baltijos lygoje šiemet geriau atrodė „Kauno-VDU“ komanda.

Jos taip pat norės atsirevanšuoti už nesėkmę praėjusių metų pirmenybėse, kai „Aušrinė-JSC“ šalies čempionių titulą į Jonavą parvežė po aštuonerių metų pertraukos.

„Finalui esame nusiteikusios kovingai. Kadangi pernai nepavyko apginti čempionių titulo, sieksime jį susigrąžinti.

Nepatekusios į Baltijos lygos finalo ketvertą, visą pasiruošimą ir dėmesį sutelkėme į Lietuvos čempionato pusfinalius. Dėl to lemiamas kovas pasitikome pasiruošusios ir nusiteikusios nugalėtoju. Su kiekvienomis rungtynėmis mūsų žaidimas gerėjo, kadangi skyrėme daug laiko savo žaidimo tobulinimui ir klaidų taisymui“, – kalbėjo viena „Kauno-VDU“ lyderių Eglė Makauskaitė.

„Kauno-VDU“ tinklininkės savaitgalį žais savo namų salėje. E. Makauskaitė sako, kad žaidžiant savo aikštėje, yra šios toks psichologinis pranašumas, kadangi ten visada vyksta treniruotės ir žaidėjos čia jaučiasi geriausiai.

Tuo tarpu „Aušrinei-JSC“ sezonas klostėsi nelengvai ir permainingai. Į Lietuvos čempionato finalą jos pateko tik po trijų atkaklių rungtynių serijos su Lietuvos jaunimo rinktine. Nepaisant to, Jonavos tinklininkės yra nusiteikusios pakovoti dėl aukso.

„Prieš finalą esame nusiteikusios kovingai. Manau, kad su kaunietėmis esame apylygės komandos, todėl kova turėtų būti atkakli, o rezultatas – nenuspėjamas.

Per pusfinalį išmokome nenuvertinti varžovių ir nenuleisti rankų net sunkiausiais momentais. Manau, kad pirmas pralaimėjimas U20 rinktinei suteikė mums daugiau komandiškumo, kuris mums bus labai reikalingas savaitgalį“, – kalbėjo viena rezultatyviausių lygos žaidėjų, „Aušrinės-JSC“ puolėja Jekaterina Kovalskaja.

Ne mažiau intriguojanti turėtų būti ir kova dėl bronzos, kur ambicingas Jolitos Kontvainienės treniruojamas jaunimas sieks pergalingai pabaigti savo pasiruošimo ciklą Europos čempionato atrankai.

Tuo tarpu VU komanda praėjusiais metais liko ketvirta ir neabejotinai sieks sugrįžti ant prizininkių pakylos.

Primename, kad balandžio 5–7 dienomis Kauno sporto halėje vyksiančiame antrajame Europos jaunimo merginų tinklinio čempionato atrankos etape Lietuvos tinklininkės kovos dėl kelialapio į finalinį etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.