EUROLYGA 2023

Beveik 200 kauniečių įsitraukė į golfo veiklas

VšĮ „Nacionalinė jaunimo golfo akademija“ sėkmingai baigė vykdyti projektą „Sportuojanti šeima“, kuris įtraukė beveik 200 dalyvių iš Kauno. Jiems buvo surengtos net 190 reguliarios treniruotės, pravesti šeši turnyrai bei 12 įvadinių golfo treniruočių.

 Kaune mokoma golfo gudrybių.<br> Organizatorių nuotr.
 Kaune mokoma golfo gudrybių.<br> Organizatorių nuotr.
 Kaune mokoma golfo gudrybių.<br> Organizatorių nuotr.
 Kaune mokoma golfo gudrybių.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 11:44 AM

Taip šis projektas įgyvendino savo svarbiausią tikslą – prisidėti prie Kauno gyventojų reguliaraus fizinio aktyvumo įpročių ir suformavimo per reguliarias fizines veiklas. Į šias veiklas buvo kviečiamos šeimos, kurios kartu galėtų aktyviai leisti laisvalaikį.

Golfas yra vis labiau populiarėjantis sportas Lietuvoje, todėl nenuostabu, kad jis greitai įtraukė šios idėjos dalyvius. Visi aktyviai ir atsakingai mokinosi golfo technikos, taip pat stiprino bendrą fizinį pasirengimą.

Tuo tarpu turnyrai leido pajausti ne tik varžymosi malonumus, bet ir pamatyti, kam geriausiai sekasi bei galbūt net pastebėti būsimus talentus.

Vienas iš tėvų pažymėjo, kad projektas suteikė galimybę kartu sportuoti visai šeimai: „Dažnai vaikus nuvežus į treniruotes, tenka laukti jų, kol jis baigs sportuoti, o šio projekto formatas leido kartu su vaikais ir žmona visiems kartu pasportuoti ir tuo pačiu aktyviai praleisti laiką drauge.

Taip pat patiko, kad golfo įgūdžių progresą galėjome pasimatuoti varžybų metu, kuriose azarto ir adrenalino buvo tikrai daug, nes teko varžytis tarpusavyje. Tikiuosi, kad kitais metais akademija toliau organizuos tokio pobūdžio treniruotes, kuriose vėl mielai sudalyvautume.“

„Nacionalinė jaunimo golfo akademija“ pastebi, kad dalis vaikų, kuriems būna sunkiau perprasti golfo smūgių techniką, labai greitai nuleidžia rankas ir nebenori treniruotis. Būtent dėl to visos šeimos įsitraukimas leidžia bet kokiu atveju produktyviai praleisti laiką, o tėvų palaikymas neretai suteikia jauniems žmonėms papildomos motyvacijos ir noro sportuoti toliau.

„Šiandieniniame technologijų pasaulyje dalies vaikų socialiniai įgūdžiai suprastėja, todėl jiems sunku pradėti naują veiklą su nepažįstamai vaikais. Dėl to pradėti naują veiklą kartu su šeimos nariu yra emociškai lengviau, o kartu būtų sukurta saugesnė emocinė aplinka“, - teigė projekto iniciatoriai.

Kartu projekto metu buvo organizuotos ir atviros golfo dienos, kurių metu su golfo žaidimu buvo supažindinti visi norintys.

Tuo tarpu į golfo turnyrus galėjo registruotis jau golfą mokantys žaisti dalyviai, o tai buvo dar didesnė paskata ne tik stiprinti fizines savybes, bet ir tobulinti techniką bei visapusiškai tobulėti, besivaržant tarpusavyje. Žinoma, visi nugalėtojai bei aktyviausi projekto dalyviai buvo palepinti ir prizais.

Akademija šiuo projektu įgavo naujos patirties organizuojant treniruotes bendrai visiems šeimos nariams ir ateityje galbūt atsiras nauja treniruočių pakraipa, kuri skirta šeimoms bei apjungia golfą su fiziniu pasirengimu.

Projektas „Sportuojanti šeima“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.