EUROLYGA 2023

Gimnastas R. Tvorogalas iškovojo kelialapį į trečiąsias karjeroje olimpines žaidynes

Lietuvos gimnastas Robertas Tvorogalas iškovojo kelialapį į trečiąsias iš eilės olimpines žaidynes. Šeštadienį pasibaigusiose Pasaulio sportinės gimnastikos taurės varžybose lietuvis pratimų ant skersinio rungtyje užėmė antrąją vietą, o būtent dvi pirmąsias pozicijas užėmę sportininkai pelnė bilietus į Paryžiaus olimpines žaidynes.

 Robertas Tvorogalas<br> A. Pliadžio nuotr.
 Robertas Tvorogalas<br> A. Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas24.lt

Apr 20, 2024, 11:18 PM, atnaujinta Apr 21, 2024, 10:31 AM

Antrąją vietą bendroje Pasaulio taurės įskaitoje R. Tvorogalas išsaugojo Dohoje (Kataras) vykstančiame paskutiniame, ketvirtajame, varžybų etape. Pratimų ant skersinio rungties finale jis užėmė antrąją vietą. Lietuvio pasirodymas buvo įvertintas 14,700 taško.

Pirmąją vietą užėmė taivanietis Chia-Hung Tangas (15,133 tšk.). Jis triumfavo ir bendroje Pasaulio taurės įskaitoje pratimuose ant skersinio. Trečiąją vietą Dohoje užėmė brazilas Arthuras Mariano (14,533 tšk.). Atrankoje lietuvio pasirodymas buvo įvertintas 14,066 taško ir šešta vieta. Finale varžėsi aštuoni gimnastai.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse R. Tvorogalas galės startuoti ir daugiakovėje. Lietuvos gimnastas yra dalyvavęs Rio de Žaneiro ir Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Šiuo metu vietą Lietuvos olimpinėje rinktinėje yra užsitikrinę 29 sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.