EUROLYGA 2023

Trečiame pasaulio taurės etape Laura Aasadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo tryliktąją vietą

Trečiasis pasaulio taurės etapas Budapešte vyko iškart po praeitą savaitgalį pasibaigusio antrojo etapo Ankaroje. Praeitą savaitę į finalą dėl blogos savijautos neprasibrovusi Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, pailsėjusi dvi dienas, vėl stojo prie varžybų starto linijos ir po įspūdingos kovos pusfinaliuose, užėmė 13 vietą tarp stipriausių pasaulio penkiakovininkių taurės finale.

 Laura Aasadauskaitė-Zadneprovskienė<br> Aistės Ridikaitės nuotr.
 Laura Aasadauskaitė-Zadneprovskienė<br> Aistės Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 3:23 PM

Jojimo rungtyje olimpietė pelnė 288 taškus iš 300 galimų ir užėmė 7 vietą. Bėgimo ir šaudymo rungtį Laura įveikė per 11 min. 35 sek., kas jai garantavo 5 vietą. Tačiau šių rezultatų neužteko, kad sportininkė galutinėje įskaitoje patektų į dešimtuką. Plaukime Lietuvos olimpietė nuo lyderės atsiliko 12 sek. (2:21:31). Fechtavime laimėjo 16 kovas iš 35 galimų.

Šis Pasaulio taurės etapas yra jau trečiosios šio sezono varžybos, kuriose sportininkai renka olimpinio reitingo taškus. Reitingo taškai nulems, kuris iš Lietuvos sportininkų vyks į Paryžiaus Olimpines žaidynes. Kol kas Lietuvos sportininkės yra iškovojusios vieną kvotą į olimpines žaidynes. Antrąją gali iškovoti laimėję Pasaulio čempionatą (3 kvotos), kuris įvyks birželį Kinijoje, arba pagal olimpinį reitingą (6 kvotos). Lietuviai vyrai kol kas neturi nei vieno iš dviejų galimų bilietų.

Iš 72 Olimpinių kvotų, be šeimininkų, dar yra likę 28 (14 vyrams ir 14 moterims). Olimpinės penkiakovės kovos vyks ikoninėje lokacijoje – Versalio rūmuose, Prancūzijoje ir tai bus paskutinės varžybos, kuriose matysime jojimą kaip vieną iš penkiakovės rungčių.

Lietuvos penkiakovininkės ne tik kovoja dėl dar vienos olimpinės kvotos, tačiau varžosi ir tarpusavyje, kuri turės daugiausiai olimpinio reitingo taškų ir vyks į Paryžių. Šiuo metu olimpiniame reitinge Gintarė Venčkauskaitė – 11 su 110 taškų ir lenkia 12 vietoje esančią Laura Asadauskaitė su 104 taškais. Ieva Serapinaitė – 42 su 58 taškais, Elzbieta Adomaitytė – 50 su 47 taškais.

Po šio finišo, prie jau turimų olimpinio reitingo taškų, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė pridėjo 35 taškus. Ieva Serapinaitė, iškritusi kvalifikacijų etape, irgi pridės keletą taškų.

Kitos tarptautinės varžybos, kur Lietuvos penkiakovininkai kovos dėl olimpinių reitingo taškų, vyks Sofijoje, Bulgarijoje, gegužės 8–13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.