EUROLYGA 2023

Rusijos bokso čempionas žuvo Sirijoje, kovodamas kaip teroristas prieš rusus

Islamo tikėjimą priėmęs ir vadinamosios Islamo Valstybės (ISIS) kovotojų gretose kovojęs praeityje žinomas Rusijos sportininkas – nukautas. Teigiama, kad Sirijoje, kovodamas prieš ten dislokuotą Rusijos armijos kontingentą žuvo Viačeslavas Lapšinas. Jis buvo Rusijos bokso čempionas ir profesionalus kovotojas, pranešė RIA Novosti.

 Viačeslavas Lapšinas<br> boxrec.com nuotr.
 Viačeslavas Lapšinas<br> boxrec.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 4:00 PM, atnaujinta Nov 14, 2017, 8:48 PM

Teigiama, kad rusas 2015-siais išvyko į Siriją, tapo ISIS armijos kariu, o žuvo 2016-ųjų pavasarį, teroristų pozicijas atakuojant rusų aviacijai. Tačiau žinios apie boksininko mirtį pasiekė tik po daugiau kaip metų.

Teigiama, kad prieš dveijus metus V.Lapšinas su šeima nusipirko poilsinę kelionę į Turkiją, tačiau liko Antalijoje, o iš ten persikraustė į Siriją.

Kaip teigė boksininko V.Lapšino sesuo Rufina, prieš penkiolika metu sportininkas atsisakė pravoslavų tikėjimo ir tapo musulmonu.

Šeima tikino, kad visą šią istoriją su naujuoju tikėjimu buvo galima pavadinti kvailyste, nes „Viačeslavui susuko galvą mečetėje, kuri buvo arti jų namų“.

„Mama vis dar galvoja, kad Slava ilsisi Turkijoje“, – kalbėjo žuvusio teroristo sesuo.

V.Lapšinas gimė 1981-ųjų birželio 21 dieną. Profesionaliame ringe jis kovojo nuo 2005 metų iki 2009-ųjų ir jo sąskaitoje buvo devynios kovos – penkiose rusas šventė pergalę (vieną – nokautu), tris pralaimėjo ir viena baigėsi lygiosiomis.

Jis kovojo antrame pusiau lengvame svoryje (virš 58,9 kg).

2006-siais V.Lapšinas tapo Mažųjų olimpinių žaidynių nugalėtoju ir Rusijos bokso čempionato laimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.