EUROLYGA 2023

Vyras dievina Kauno „Žalgirį“, žmona – Vilniaus „Lietuvos rytą“

Po vienu stogu sutelpa dviejų šalies krepšinio klubų gerbėjai. Vilniaus „Lietuvos rytą“ palaikanti žmona ir Kauno „Žalgirį“ dievinantis vyras per šių komandų dvikovą savo numylėtinių žaidimu džiaugiasi skirtingose sirgalių tribūnose. Ir nesusipyksta?

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 13, 2014, 7:05 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:10 PM

Kaune gyvenantys sutuoktiniai Rugilė ir Domas Sirgedai akylai stebi šį rudenį prasidėjusį 22-ąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną. Tačiau jie – skirtingų ekipų gerbėjai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Iš Vilniaus kilusi 28 metų teisininkė R.Sirgedienė nuo mažens yra aistringa praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojo Vilniaus klubo „Lietuvos rytas“ aistruolė.

Dvejais metais vyresnis jos vyras, vienos statybos bendrovės direktorius komercijai, serga tik už LKL čempionus – Kauno „Žalgirio“ komandą.

Kol komandos rungtyniavo su kitais varžovais, didelių emocijų tarp poros nekildavo. Tačiau kas nutiks, kai spalio 19-ąją „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ pirmąkart šiame sezone susirungs tarpusavyje? Ar tarp sutuoktinių nekils nesutarimo bangos? O gal pralaimėjusios komandos aistruolis puls kitam į atlapus?

Mėgsta vienas kitam įgelti

R. ir D.Sirgedai tikino žinantys receptą, kaip netapti priešais namuose, net jeigu jie serga už du skirtingus šalies krepšinio grandus.

„Krepšinis – pagrindinis dalykas, dėl kurio iš esmės išsiskiria ir toliau išsiskirs mūsų su žmona nuomonės. Žinodami tai, komandų žaidimą aptariame retai, ypač kai jos žaidžia tarpusavyje“, – tvirtino D.Sirgedas.

Pora neslėpė, jog dėl sporto jų namuose pykčio ar nekalbadienių nebūna, tačiau menkų pasižnaibymų kartais pasitaiko.

„Kai kalba pasisuka apie tai, kuris klubas geresnis, kiekvienas giname savąjį. Tiesa, Domui pasisekė, kad mano tėvas ir senelis yra „Žalgirio“ aistruoliai. Kai laimi ši komanda, jie puola vieni kitus sveikinti, o man mėgina įgelti, kad mano numylėtiniai iš Vilniaus ne tokie jau ir geri.

Tiesa, kai laimi „Lietuvos rytas“, jiems atsakau tuo pačiu. Be to, turiu palaikymą – už vilniečius aistringai serga mano brolis“, – pasakojo R.Sirgedienė.

Šį sezoną mėgstamos komandos laimėjimais labiau džiaugiasi R.Sirgedienė. „Lietuvos rytas“ turi 5 pergales, o „Žalgiris“ yra laimėjęs 4 rungtynes ir patyręs 1 nesėkmę.

Sėdėjo atskirose tribūnose

Prieš dešimtmetį viename Egipto kurortų susipažinusi pora susituokė prieš ketverius metus.

Kol R. ir D.Sirgedai ant rankų nesūpavo pirmagimės Dominykos, kuriai dabar pusantrų metų, į krepšinio varžybas tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ komandų eidavo drauge, tačiau sėdėdavo atskirai.

Rugilė iš karto pasukdavo savo klubo sirgalių link, o Domas – savo. Jie vilkėdavo skirtingų spalvų sirgalių aprangą, nešėsi mėgstamos ekipos atributiką, vienas iš tribūnų šaukdavo: „Žalgiris!“, kitas: „Rytas!“

Net per savo vestuves krepšinio aistruoliai neatsispyrė progai įrodyti ištikimybę savo komandoms ir įsiamžino su skirtingų klubų sirgalių šalikais.

Varžybas stebės prie ekranų

Dukters susilaukusi R.Sirgedienė praėjusio sezono krepšinio kovų gyvai stebėti negalėjo, nes daugiausia dėmesio skyrė mažylei. Tačiau ji „Lietuvos ryto“ klubą aistringai palaikė varžybas stebėdama per televiziją ar internetu.

Šį sezoną moteriai taip pat teks praleisti ant sofos prieš televizorių, nes netrukus į pasaulį pasibels antroji sutuoktinių atžala.

D.Sirgedas su kitais sirgaliais praėjusį sezoną dažnai eidavo palaikyti „Žalgirį“. Šį sezoną greičiausiai Kauno ir Vilniaus arenose jis lankysis rečiau. Gimus dar vienam vaikui vyrui teks daugiau laiko leisti namuose.

„Kurį laiką rungtynes žiūrėsime per televiziją. Gal nebent finalus leisime sau stebėti arenose. Žinoma, jeigu į juos pateks mūsų palaikomos komandos“, – kalbėjo D.Sirgedas.

Pora neabejoja, kad ūgtelėjus vaikams jie drauge eis gyvai stebėti krepšinio varžybų. Tačiau jiems ir patiems labai smalsu, už kurią komandą sirgs atžalos.

Krepšinis porą suvienija tik per Europos ir pasaulio čempionatus bei olimpiadas. Tuomet R. ir D.Sirgedai it vienas kumštis palaiko Lietuvos krepšinio rinktinę, nesvarbu kas joje žaistų – žalgiriečiai, „Lietuvos ryto“ ar kitų šalies komandų atstovai.

Originaliai pasipiršo draugei

Daugelis ir Rugilę, ir Domą pažįstančių krepšinio aistruolių iki šiol pamena neįprastas jų piršlybas.

Jos įvyko per 2007 metų LKL finalą, kai žaidė „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ komandos.

Tuomet D.Sirgedas draugo paprašė atsivesti Rugilę į varžybas sostinės „Siemens“ arenoje ir pasirūpinti, kad, per pertrauką paskelbus neva loterijoje laimėjusį laimingą bilietą, mergina ateitų į aikštę.

Ten jau stovėjo kartoninė dėžė, kurioje lindėjo staigmeną iš anksto suplanavęs D.Sirgedas.

Vos į aikštę įžengusi „Lietuvos ryto“ komandos aistruolė iš karto buvo apvilkta firminiais jos mėgstamos sostinės komandos marškinėliais.

Kai ji priėjo prie neva laimėto prizo, iš dėžės išlindo Kauno „Žalgirio“ marškinėliais pasipuošęs jos draugas.

Vilnietė buvo priblokšta

„Ar tekėsi už manęs?“ – per mikrofoną paklausė jaunuolis ir ištiesė mylimajai baltojo aukso žiedą.

Mergina buvo taip priblokšta, jog sugebėjo tik ištarti: „Taip“. Tuo metu tribūnos ošė nuo įspūdingu reginiu susižavėjusių žiūrovų ovacijų.

„Manau, jog vien iš mano veido išraiškos buvo galima suprasti, kaip tuomet jaučiausi. Tai buvo labai netikėta. Tačiau tekėti sutikau iš karto“, – apie prieš septynerius su puse metų įvykusias piršlybas pasakojo R.Sirgedienė.

Akimirkos, kada galės pasipiršti, dėžėje laukęs kaunietis prisimena, jog jo galvoje sukosi mintys: ką jam atsakys mylimoji? Ar po tokio netikėto pasipiršimo sutiks tekėti? Ar ji iš viso pasirodys rungtynėse?

D.Sirgedas pasakojo, jog staigmena galėjo nepavykti ir dar dėl vienos priežasties: prieš pat pertrauką dėžė, kurioje jis slėpėsi, buvo pastatyta prie „Lietuvos ryto“ aistruolių.

„Vilniečiai jos vos nenuvertė, nes ji užstojo aikštės vaizdą. Maniau, kad tuoj tuoj atsidursiu ant grindų“, – juokėsi D.Sirgedas.

Teko aiškintis santykius

Pasipiršti mylimajai per „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ varžybas tūkstantinės minios akivaizdoje kaunietis planavo gerokai anksčiau, tačiau numatytos dienos išvakarėse mirė jo senelė.

Vyras piršlybas ketino atidėti iki kito sezono, tačiau jo namiškiai tvirtino, jog pasipiršimas mylimai merginai senelės atminimo nepaniekins.

Pora ligi šiol prisimena, kaip D.Sirgedui planuojant staigmeną tarp jų kilo kivirčas. Įsimylėjėliams net teko rimtai aiškintis santykius.

Per vienas „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ varžybas kaunietis atvyko į „Siemens“ areną pažiūrėti, kaip jis galėtų įgyvendinti savo idėją. Apie tai, kad vyks į Vilnių, jo mergina nežinojo. Tačiau krepšinio kovą stebintį D.Sirgedą pastebėjo Rugilės draugė.

„Tada ir prasidėjo nemalonumai. Rugilė klausė, kodėl jai pamelavau. Nuraminti jos man niekaip nepavyko, mergina tūžo, vadino mane apgaviku. Prisimenu, prašiau net jos mamos pagalbos, kad ši dukteriai padėtų nusiraminti“, – pasakojo kaunietis.

Aistruolių reakcijos nebijojo

Per varžybas, kurių metu sulaukė siūlymo tuoktis, Rugilė taip pat stebėjosi, kad jos išrinktojo draugas, priešingos ekipos gerbėjas, pernelyg atkakliai rūpinosi, kad ji būtų arenoje, ir net padovanojo bilietą.

Tuo tarpu D.Sirgedo, kuris taip pat žadėjo atvykti į Vilnių stebėti varžybų, ji tarp žiūrovų nematė ir tuo stebėjosi. Mergina net pyktelėjo, pamaniusi, kad draugas vėl ją apgavo.

Tik kai mylimasis originaliai pasipiršo, Rugilė jam atleido visas „apgavystes“.

Ar kaunietis nesibaimino, kad abiejų komandų sirgaliai nesupras jo poelgio? Juk jis viešai pasipiršo ne savo mėgstamo „Žalgirio“, o priešininko „Lietuvos ryto“ sirgalei.

„Meilei įtakos neturėjo nei atstumas tarp Vilniaus ir Kauno, kurį iki pasipiršimo norėdami susitikti trejus metus turėdavome įveikti kiekvieną savaitgalį, nei tai, kad Rugilės rankos prašiau prieš tūkstančius abiejų komandų sirgalių. Kai myli, nebaisios jokios kliūtys“, – tvirtino D.Sirgedas.

Sirgaliai stengiasi nekrėsti kiaulysčių

Vaidas Plauška

Kauno „Žalgirio“ fanų klubo „Žaliasis legionas“ prezidentas

„Klube šiuo metu yra per pusšimtį registruotų narių. Tačiau į fanų tribūną per atskiras rungtynes ateina dar maždaug tiek pat klubo bičiulių. Arenose ar kitose salėse komandos gerbėjų būna tūkstančiai.

Palaikyti ekipos ne pirmus metus klubas leidžiasi į kitus miestus. Todėl pažįstamų ir net bičiulių netrūksta tarp kitų krepšinio klubo aistruolių. Gal kiek sunkiau kauniečiams sekasi sutarti su Vilniaus ir Klaipėdos krepšinio komandų fanais. Kad komanda nenukentėtų, klubo nariai stengiasi nekrėsti kiaulysčių. Mes net turime šūkį: „Esame sirgaliai, o ne chuliganai.“

Incidentus įprastai sukelia kiti mūsų ar kitų komandų aistruoliai, kurių tikrai netrūksta. Už tai, kaip jie elgiasi, ką kalba, klubas neatsako.

Kai vykstame komandos palaikyti į kitų miestų aikštes, dažnai kartu važiuoja ne vien klubo nariai. Kaskart prieš kelionę gerbėjus supažindiname su taisyklėmis, kuriose nurodome, jog mūsų tikslas – palaikyti komandą, o ne veltis į muštynes ar plūstis necenzūriniais žodžiais.“

Į užgaulias skanduotes atsako tyla

Romas Matijoška

Ilgametis „Lietuvos ryto“ komandos aistruolis

„Vilniaus komanda turi net kelis fanų klubus, vienijančius beveik pusę tūkstančio įvairaus amžiaus narių. Ekipą per rungtynes palaiko gausus būrys gerbėjų.

Kitų komandų aistruoliai yra mūsų priešininkai, tačiau stengiamės, kad taip būtų tik rungtynių metu, nesijaustų nuolatinė trintis.

Po dvikovų su daugeliu gerbėjų puikiai bendraujame. Nenorėčiau išskirti nė vienos komandos sirgalių, tačiau taip jau susiklostė, kad ypač gerai sutariame su klaipėdiečiais. Net jeigu žaidžia Vilniaus klubas, už jį serga ir klaipėdiečiai. Kai žaidžia Klaipėdos komanda, ją labiau nei kitas palaiko vilniečiai.

Ne paslaptis, kad daugelio komandų aistruoliai net turi sukūrę kito klubo sirgalius įžeidžiančias skanduotes, kurias galima išgirsti dar prieš rungtynes. Mūsų komandos gerbėjai dažniausiai į priešininkų užgauliojimus atsako tyla.

Tarp aistruolių kylančius incidentus vertinu neigiamai. Tačiau kumščiais mojuojantys ir besiplūstantys žmonės pirmiausia parodo ne priklausomybę kokiam nors fanų klubui, o kultūros stoką.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.