EUROLYGA 2023

Šauktinių sąraše – A. Sabonio sūnus, R. Berankis ir L. Spalvis

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis ir Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas pateko į nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos sąrašus.

Į šauktinių sąrašą pateko nemažai žinomų sportininkų.<br>Lrytas.lt koliažas
Į šauktinių sąrašą pateko nemažai žinomų sportininkų.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-13 11:31, atnaujinta 2018-01-04 00:27

• Patikrinti, ar esate šauktinių sąraše, galite čia. 

24-erių R.Berankio pavardė šauktinių sąraše – 25 445-a. Vienas žymiausių Lietuvos sportininkų – 91-oji raketė pasaulyje.

Ispanijoje gyvenančio ir antrojoje krepšinio lygoje rungtyniaujančio 23 metų T.Sabonio pavardė sąraše – 1168-a, todėl didžiulė tikimybė, kad šiemet jis stos į šauktinių rikiuotę.

Domantas Sabonis, kuriam gegužės 3-ąją suėjo devyniolika, į sąrašą neįtrauktas.

Lietuvos futbolo rinktinės viltis L.Spalvis – 32 025-as. Puolėjas žaidžia Danijos „Aalborg“ klube. Į šauktinių sąrašą taip pat įtraukti vyrų rinktinės žaidėjai Vytautas Andriuškevičius ir Tautvydas Eliošius. Taip pat jaunimo rinktinės narys Tomas Švedkauskas.

Šaukimus gavo ir Klaipėdos „Atlanto“ žaidėjai Dovydas Norvilas ir Lukas Baranauskas, bei Marijampolės „Sūduvos“ gynėjas Vilmantas Bagdanavičius.

Iš LKL krepšininkų šauktinių sąraše dar yra Utenos „Juventus“ puolėjas Saulius Kulvietis (29 719), Alytaus „Dzūkijoje“ šį sezoną žaidęs Paulius Dambrauskas (6717), Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Mantas Kazonas (1894), „Mažeikių“ gynėjas Eigirdas Žukauskas (25 615), Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ įžaidėjas Jokūbas Gintvainis ir „centras“ Evaldas Kairys (5564), „Prienų“ vidurio puolėjas Dominykas Milka (22 992) ir gynėjas Domantas Šeškus (183).

Sąraše – ir Ispanijoje žaidžiantis pernai Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše buvęs Marius Grigonis (9735).

Iš Lietuvos vyrų rankinio rinktinės kvietimus gavo Skirmantas Plėta (12 297) ir Gerdas Babarskas (22 357). Iš regbininkų – Donatas Vilimavičius (20 308) ir Julius Sutkus (4202).

Sportininkams – išimtys

Į šauktinių sąrašus įtraukti Lietuvą garsinantys sportininkai, menininkai ir mokslininkai nuo kariuomenės galės būti atleisti. Tokią galimybę numato krašto apsaugos ministro įsakymas, rašo BNS.

Pagal ministro įsakymą, atidėti tarnybą galima, jei karo prievolininkas turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir savo veikla garsina Lietuvos vardą.

Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis BNS sakė, kad labai konkrečių kriterijų atidėti tarnybą nėra, ir galutinį sprendimą priims vietos komisijos.

„Kiekvienas atvejis yra individualus – galutinį sprendimą regionuose priims komisiją“, – sakė majoras.

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus, kuriuose įtraukti 36 825 jaunuoliai.

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. šauktinių.

Atskleidė pavardes

Visiems atsitiktine atrankos sistema atrinktiems 36 825 karo prievolininkams nuo trečiadienio bus pradėti siųsti šaukimo nurodymai. Jie registruotu paštu bus išsiųsti per 20 darbo dienų nuo sąrašų paskelbimo dienos.

Šaukimo nurodymuose bus pateiktas atvykimo laikas, vieta ir reikalingi pristatyti dokumentai. Vėliau, patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti jų sveikatą.

Šaukimo pranešimo negavę, bet į šių metų sąrašą patekę asmenys raginami susisiekti su artimiausiu regioniniu Karo prievolės ir komplektavimo skyriumi ir patikslinti atvykimo vietą ir laiką.

Karo prievolininkai, oficialiai deklaravę išvykimą iš Lietuvos, pateko į Vilniaus regiono sąrašą. Taip pat primename, kad išvykus į kitą valstybę nuolat ar laikinai, ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui, nedelsiant, bet ne vėliau kaip vieną mėnesį nuo išvykimo informuoti karo prievolę administruojančią krašto apsaugos sistemos instituciją apie savo faktinę gyvenamąją vietą, darbo ar studijų vietą.

Į šauktinių sąrašus Krašto apsaugos ministerija šią savaitę įtraukė 36 tūkst. 825 jaunuolius nuo 19 iki 26 metų. Šiemet į kariuomenę devynių mėnesių mokymams ketinama pakviesti 3 tūkst. šauktinių, įskaitant savanorius, kurių užsirašė per tūkstantį.

Pirmieji karo prievolininkai tarnybą pradės rugpjūčio 24 dieną Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.