EUROLYGA 2023

Krepšinio techniką pritaikiusi lietuvė JAV susižėrė 100 tūkst.

Taikli Kotrynos Staputytės ranka lietuvei suteikė progą įgyvendinti savo svajonę JAV. Dalyvavusi Amerikoje populiariame konkurse lietuvė laimėjo 100 tūkstančių JAV dolerių stipendiją, o tai ji padarė taikliai mesdama amerikietiškojo futbolo kamuolį.

K.Staputytė laimėjo stipendiją.<br>Facebook.com nuotr.
K.Staputytė laimėjo stipendiją.<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 9:02 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:47 PM

Tačiau be antrosios lietuvių religijos – krepšinio – čia neapsieita.

„Išradau įdomią techniką. Mečiau nuo krūtinės – visai kaip perduodama krepšinio kamuolį. Pavyksta gana taikliai“, – prieš finalinį „Dr Pepper Tuition Giveaway“ konkurso pasirodymą kalbėjo vilnietė.

Ji kartu su kita varžove turėjo per 30 sekundžių atlikti kuo daugiau perdavimų per „Dr Pepper“ gėrimo skardinės maketą.

Lietuvė prametė savo pirmąjį metimą, bet tada tiksliai metė 17 kartų. Varžovę ji nugalėjo vienu taikliu metimu.

„Tai pakeis viską. Tai padės man siekti savo svajonę padėti žmonėms su negalia. Galėsiu mokytis medicinos ir nesirūpinti finansine padėtimi“, – JAV sporto žiniasklaidos galiūnui ESPN kalbėjo lietuvė.

Kai ji įgis bakalauro laipsnį, nori pradėti studijuoti medicinos universitete. Šiuo metu ji studijuoja Stivens Pointe esančiame Viskonsino universitete.

Amerikoje populiarus gėrimo pavadinimo konkursas vyko keliais etapais. K.Staputytė turėjo internete pasidalyti savo svajone ir tikslu padėti žmonėms.

„Mano geriausias draugas turi raidos sutrikimų. Pati mačiau, kaip jis atvykęs į JAV drastiškai pagerino savo įgūdžius, ir viskas – dėl gautos medicinos pagalbos ir nuostabios palaikymo sistemos, draugų. Noriu būti pirmąja savo šeimoje medike, kuri padėtų pagerinti sutrikimų turinčių vaikų gyvenimą visame pasaulyje“, – taip konkurso svetainėje savo svajonę pristatė K.Staputytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.