Milijoniere tapusiai G. Raudytei svarbiausia – užauginti seserį

Protingai išleisti milijoną dolerių, baigti mokyklą ir užauginti seserį. Tokie šiuo metu svarbiausi Grėtės Raudytės (18 m.) uždaviniai. Modelių realybės šou „Model Turned Superstar“ nugalėjusi 120 merginų klaipėdietė įsitikinusi, kad pergalės buvo verta.

Grėtė spėja, kad pelnyti pergalę projekte padėjo jos užtikrintas santūrus elgesys.<br>G.Žilinsko nuotr., D.Kazėnaitės makiažas, M.Stanevičiaus stilius, dizainerio J.Statkevičiaus drabužiai.
Grėtė spėja, kad pelnyti pergalę projekte padėjo jos užtikrintas santūrus elgesys.<br>G.Žilinsko nuotr., D.Kazėnaitės makiažas, M.Stanevičiaus stilius, dizainerio J.Statkevičiaus drabužiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 26, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:51 AM

Grėtė niekada nealpo dėl modelio darbo, o štai tapti aktore pasvajodavo. Be milijono dolerių (apie 860 733 eurų), jai įteiktas ir kitas prizas – saldus pažadas suvaidinti trijuose filmuose.

Galimybė dalyvauti iš Libano kilusio, Amerikoje gyvenančio milijardieriaus Andy Khawajos sumanytame gražuolių projekte „Model Turned Superstar“ lietuvei atrodė labiau juokinga nei reali. Tačiau likimas sėkmės merginai nepašykštėjo.

Fotografas Gediminas Žilinskas duomenis apie Grėtę ir jos nuotraukas nusiuntė projekto organizatoriui. Kai mergina gavo žinią, kad kviečiama dalyvauti projekte, nedrąsiai paklausė mamos. Gyvenimas trumpas, nesinori praleisti jokių galimybių – tai suprasdama mama leido skristi.

Klaipėdietė ne tik pateko į projektą, bet ir nugalėjo 120 gražuolių iš viso pasaulio. Iš pradžių jai teko įveikti atranką egzotiškoje Bora Boros saloje, o vėliau keliauti į Los Andželą, kur dieną naktį merginos buvo filmuojamos, o projekto siužetus internetu galėjo žiūrėti visas pasaulis.

Kaip jaučiasi aštuoniolikmetė, iš Los Andželo parsivežusi krūvą pinigų?

Grėtė viso to nesureikšmina, tačiau įsitikinusi, kad per ašaras ir didžiulę konkurenciją pasiektos pergalės yra verta. Ir tai tik pradžia.

– Koks jausmas nurungti tiek gražių ir talentingų merginų? Kas padėjo laimėti?

– Šiame šou buvo svarbiausia ne grožis. Jeigu taip būtų, triumfuotų rusų kilmės merginos – storomis lūpomis ir didelėmis akimis. Tačiau ten svarbiausia buvo asmenybė: reikėjo parodyti, koks tavo vidus, ką sugebi. Nors, tiesa, dalyvavo viena rusė, kuri nuostabiai gamino valgį, skambino pianinu.

Spėju, kad pergalę pelnyti padėjo mano elgesys ir manieros. Kadangi dieną naktį viskas buvo filmuojama, buvo svarbi kiekviena smulkmena – ar susitvarkei, ar vietoje pasidėjai savo kojines. Dauguma ten dalyvavusių merginų labai aršios, nemoteriškos. Kad man pasisektų, turėjau būti kantri, nuryti blogas emocijas. Negi laimėtoja gali būti mergina, kuri rėkia? – šyptelėjo Grėtė.

Negalvojau, kad būsiu pirma. Tačiau elgiausi ramiai, viską dariau su šypsena. Visą mėnesį tvyrojo didelė įtampa. Kai grįždavome iš įvairiausių užduočių, krisdavau į lovą ir verkdavau įsikniaubusi į pagalvę. Rytą, nors ir skaudama širdimi, ateidavau ir tarp susiraukusių merginų sėdėdavau šypsodamasi. Visas tai dar labiau siutindavo.

– Kaip išsiugdėte tokią ramybę, tvirtybę?

– Tai įgimta, iš dalies įskiepyta. Mama man kartodavo, kad esu tokia kaip ir visi paprasta, kad privalau baigti mokyklą. Modelio darbas? Pamiršk tai. Svarbiausia mokslai.

Bet aš kitokia nei mano mama – visada esu išalkusi mokytis gyvenimo, nebūtinai mokykloje. Mokytoja kalba apie istoriją, o aš galvoju apie psichologiją – kaip perprasti žmogaus kūno kalbą, kaip įspėti, ką jis galvoja. Dauguma paauglių pirkdavo mergaitėms skirtus žurnalus, o aš – psichologijos. Svarstydavau, kaip perskaitytą informaciją pritaikyti gyvenime. Juk tai gali atverti duris į sėkmę.

– Nuo penkiolikos dirbote modeliu. Tėvai buvo prieš?

– Mano šeimoje niekada nebuvo griežtų nurodymų. Su mama gyvenome dviese, neturėjau tėvo, kuris tartų griežtą žodį. Mūsų su mama santykiai lyg draugių, ačiū Dievui, tarp mūsų artimas ryšys. Kitos merginos, dirbdamos modeliais, nueina klystkeliais, susigundo ir narkotikais. Aš buvau mamos vaikas – išvažiavusi verkdavau iš ilgesio.

– Negi nieko mama nedrausdavo?

– Mama manimi labai pasitikėjo. Dirbau modeliu ir Kinijoje, bet daugiau ten niekada gyvenime nekelsiu kojos... Buvo ir pliusų, kai ko pasimokiau, bet jei turėčiau savo vaikų, niekada ten jų neišleisčiau. Pamačiau, kaip viskas vyksta, ir džiaugiuosi, kad esu stipri asmenybė, sugebėjau viskam, kas bloga, atsispirti.

– Kokių išbandymų projekte teko patirti?

– Sunkiausia iš visų užduočių buvo Bora Boros saloje nerti į jūrą su rykliais ir fotografuotis po vandeniu. Antrajame etape užduotys turbūt buvo pačios lengviausios. Tik reikėjo kęsti blogą atmosferą. Ypač veidmainiavo amerikietės.

Jauti, kad žmogus tavęs nemėgsta, tačiau į akis žarsto komplimentus. Suprantama, visos ten vienišos, norėjo turėti bent draugę šalia. Tačiau aš geriau būsiu viena, bet išliksiu tikra. Man reikia laiko susipažinti su žmonėmis, tik tuomet galiu pasakyti, ką apie juos manau. Ten jaučiausi kaip grūdas, kurį lesa visi paukščiai.

– Ko projekte išmokote?

– Po mėnesio į Lietuvą grįžau visai naujas žmogus, užsigrūdinusi. Labai daug ko išmokau iš Andy. Tai žmogus, turintis labai daug patirties, dažnai jo įžvalgos gali įžeisti, nes jis sako karčią tiesą. Bet juk tai svarbiausia.

– Teko padirbėti su garsiais modeliais – Alessandra Ambrosio, Irina Shayk. Kaip jautėtės būdama šalia jų?

– Visos garsenybės yra tokie pat žmonės kaip ir mes. A.Ambrosio labai gerai atlieka savo darbą, bet negalima į ją lygiuotis šimtu procentų. Reikia atsirinkti gerus ir blogus dalykus. Nors ji man pasirodė kiek pakėlusi savo nosytę, tačiau ant podiumo ji – profesionalė.

O I.Shayk visiškai paprasta, jai nereikia jokio vizažisto, į filmavimus ateidavo su savo drabužiais ir pati pasidariusi makiažą.

– Nugalėtojos prizo dalis – vaidmuo trijuose Holivudo filmuose. Vasarį prasidės ir patys filmavimai. Kokie tai filmai?

Visą interviu su „Model Turned Superstar“ laimėtoja Grėte Raudyte skaitykite „Lietuvos ryto“ žurnale „Stilius“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.