Karolina Meschino atvirai apie darbą „Instagram“ ir interneto pavojus

Socialinių tinklų herojė Karolina Meschino (22 m.) savo „Instagram“ paskyroje turi beveik 100 tūkstančių sekėjų. Visai neseniai į rankas gavusi prestižinio mados universiteto – Istituto Marangoni – diplomą ji tapo profesionalia stiliste, tačiau dabar, kaip pati sako, vienintelis jos darbas – būti nuomonės formuotoja socialiniuose tinkluose.

 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino papuošė naujo žurnalo „Stilius plius“ viršelį.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino papuošė naujo žurnalo „Stilius plius“ viršelį.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
 K.Meschino.<br> L.Griciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

2017-09-27 08:03, atnaujinta 2017-09-27 09:34

Pamažu subūrusi tikrą ištikimų sekėjų armiją virtualioje erdvėje Karolina gyvena dar vieną gyvenimą, nors pripažįsta, kad būti savimi socialiniuose tinkluose – tikras iššūkis. Ji įsitikinusi, kad žmones gali sužavėti tiesiog būdama savimi, – socialiniai tinklai dažnai sukuria kitokį žmogaus veidą. Asmeninio gyvenimo duris plačiai gerbėjams atvėrusi Karolina iki šiol negali patikėti netyčiomis užklupusia sėkme bei populiarumu ir dėkoja savo mylimajam Jonui Misevičiui, kuris prireikus grąžina ją į realybę.

– Kaip jaučiatės turėdama 90 tūkstančių sekėjų? Ar kurdama savo „Instagram“ paskyrą ir turinį tikėjotės tokio didelio populiarumo?

– Vienareikšmiškai – niekada nesitikėjau tokio populiarumo. Lietuva nėra didelė šalis, tad skaičius 90 tūkstančių man išties yra neįtikėtinas. Net šiek tiek sunku suvokti tokius skaičius ir kad tiek žmonių manimi domisi. Na, o kurdama paskyrą neturėjau jokių siekių ar tikslų išpopuliarėti, tai įvyko visiškai atsitiktinai.

– Kaip manote, kas lėmė jūsų „Instagram“ populiarumą, kaip pavyko surinkti tiek daug sekėjų?

– Pirmuosius porą metų visiškai nekreipiau dėmesio į jokius skaičius, nerūpėjo sekėjai, keldavau nuotraukas retai ir iš esmės tik tam, kad pasidalinčiau gyvenimo akimirkomis su savo draugais.

Iš tiesų tiksliai net nepamenu, kada prasidėjo populiarumas, – viskas vyko ramiai, pamažu. Matyt, kai išbridau iš savo paauglystės „bjauriojo ančiuko“ laikotarpio, pradėjau savimi labiau pasitikėti, daugiau fotografuotis, pastebėjau sulaukianti vis daugiau dėmesio – tuomet pradėjau labiau stengtis. Netgi ėmiau kurti strategijas – pastebėjau, kuriomis valandomis daugiau prisijungusių žmonių, koks nuotraukų turinys žmonėms labiau patinka...

Pamenu, kai daviau pirmą interviu būtent žurnalui „Stilius“ apie tuo metu mano pristatinėjamą fotografijų parodą (ji buvo ypatinga tuo, kad išdrįsau surengti parodą nusižengdama tarptautinės AISV mokyklos taisyklėms, juk modelis buvo visiškai nuogas), tuomet ir įvyko grandininė reakcija – naujienų portalai, kiti žurnalai ėmė manimi domėtis ir populiarumas pradėjo sparčiai kilti.

– Kada susikūrėte „Instagram“ ir pajutote, kad paskyros populiarumas auga? Ar tai padėjo išpopuliarėti ir kituose socialiniuose tinkluose?

– Tiesą sakant, manau, kad šie metai kol kas yra sėkmingiausi mano gyvenime. Įvyko daug permainų – daug mokiausi, atidaviau visą save tam, kad pasiekčiau aukščiausių rezultatų universitete. Tai buvo paskutiniai studijų metai, suvokiau, kad tuoj pat ateis laikas, kai turėsiu rimtai pradėti dirbti, ir pamąsčiau, kodėl gi nepabandžius maksimaliai pasinaudoti socialiniais tinklais?

Susikūriau „YouTube“ paskyrą, tačiau baiminausi kritikos. Išbandžiau save filmuojant vaizdo įrašus, kuriuose teko parodyti daugiau charakterio, ir nesitikėjau tokios teigiamos žmonių reakcijos! Pradėjau gauti nežmoniškai daug privačių žinučių, panašių į šią: „Tu tokia paprasta ir miela, niekada nebūčiau pagalvojusi – iš nuotraukų atrodai visai kitokia, nenustok dalintis vaizdo įrašais!“ Atrodo, turėčiau džiaugtis, juk sulaukiau komplimento, tačiau iškart užklumpa mintys: „Nejau visą laiką save taip klaidingai pristatinėjau nuotraukose, kad žmonės manė, jog esu nemaloni, pasipūtusi asmenybė?“

Įkvėpta sekėjų palaikymo nusprendžiau parodyti tikrąjį savo veidą ir visiškai įsileidau savo „Instagram“ sekėjus į asmeninį gyvenimą viešindama „Instagram“ istorijas. Tie 15 sekundžių trunkantys vaizdo įrašai, kurie išnyksta po paros, tiesiog pakeitė visą žaidimą.

Ankščiau viską imdavau į širdį – visus negatyvius komentarus sureikšmindavau ir be galo krimsdavausi. Kuo daugiau rodau, kaip leidžiu laisvalaikį, važiuoju į kaimą, vairuoju traktorių, nė trupučio nepasidažiusi filmuojuosi iš prasčiausių kampų, dalijuosi, ką valgau, tuo žmonės labiau tai įvertina.

Dabar kritikos tiesiog neberandu, o gal sulaukiu tiek daug gražių, teigiamų nuomonių, kad nebematau piktų komentarų? „Instagram“ turiu armiją palaikančių, pozityvių ir gražių žmonių, į visus komentarus ir privačias žinutes visada stengiuosi atrašyti.

Be galo smagu ir iki šiol keista, kad kitoms merginoms rūpi mano nuomonė, kad darau joms įtaką. Manau, niekada prie to jausmo nepriprasiu.

– Kokios naudos gaunate turėdama tokią populiarią paskyrą? Ką jums reiškia populiarumas?

– Kol 3 metus studijavau Italijoje, neslėpsiu, mane išlaikė tėvai. Buvau atsidavusi mokslams – tai buvo darbas visu etatu, nes kursas labai intensyvus, daug praktikos. Kadangi esu perfekcionistė, nebūčiau sugebėjusi papildomai dirbti, tad jau pastaruosius porą metų beveik nepriimu dovanų už reklamą socialiniuose tinkluose – stengiuosi iš visko po truputį pelnyti naudos ir užsidirbti.

Susitariau su tėvais, kad kai į rankas gausiu diplomą, iš jų nebesulauksiu finansinės paramos, dėl to pradėjau bendradarbiauti su viena agentūra. Ji man padeda kontroliuoti socialinius tinklus ir dirbti su klientais – padedant agentūrai jų atsiranda vis daugiau. Taip pat kartais kuriu stilių fotosesijoms.

Anksčiau visad labai kritiškai žiūrėjau į virtualų pasaulį, visuomet atrodė, jog populiarumas yra tuštybių mugė, vaidyba, asocijavosi su paviršutiniškumu, susireikšminimu. Tačiau dabar manau kitaip – viskas priklauso nuo tavęs paties.

Nors nuotraukose atrodau pasitikinti savimi, tie, kurie mane seka, žino, kad esu visai kitokia, – aš labai jautri, turiu daugybę kompleksų, bet sugebėjau save priimti tokią, kokia esu, ir stengiuosi būti atvira, nuoširdi, nepamiršti, kokia esu iš tiesų.

Populiarumas manęs nė kiek nepaveikė, keista ir net nejauku, kai mane vadina žvaigžde, nes tokia nesijaučiu...

Kaskart, kai kas nors atpažįsta gatvėje, užkalbina ar paprašo nusifotografuoti, iš gėdos nuraustu, nes viskas, kas vyksta socialinėje erdvėje, atrodo atskiras pasaulis.

Nors skiriu laiko socialiniams tinklams, nesu ta, kuri nuolat sėdi įkišusi nosį į telefoną. Turiu nuostabių draugų, dvi nepakartojamas šeimas – savo ir Jono, mėgstu keliauti, išbandyti naujoves, skanų maistą.

– Pastaruoju metu vis daugėja žmonių, kurių specialybe ir pragyvenimo šaltiniu tampa jų veikla „Instagram“ paskyroje. Kaip jūs vertinate šią naują „specialybę“?

– Mes esame naujoji karta. Nors pati esu jos dalis, mane ji šiek tiek gąsdina.

Visos technologijos taip giliai įleidusios šaknis į kiekvieno iš mūsų gyvenimą, kad darosi baisu. Todėl svarbu jausti ribas. Taip, galima kasdien keliant paprastas nuotraukas „Instagram“ ir milijonieriumi tapti, tačiau ar tuomet liktų tikro gyvenimo? Tai yra laiko laidojimas, savęs dalijimas kitiems tik dėl patiktukų skaičiaus.

Kol kas man patinka iš to pasipelnyti, bet dar nežinau, ar norėčiau to visam gyvenimui. Labai džiaugiuosi, kad turiu draugą, kuris yra ūkininkas, ir kai mato, kad man pradeda darytis sunku, kad pernelyg įsijaučiu į „Instagram“ pasaulį, išsiveža mane į kaimą ir gražina į tikrą, daug gražesnę, realybę. Jis mane supranta ir drauge su mama yra mano pagrindinė palaikymo komanda.

– Ar pati kuriate savo socialinio tinklo „Instagram“ turinį? Kuo remiatės ir kas įkvepia jį kurti tokį, kokį dabar mato jūsų sekėjai?

– Taip, tik pati! Yra daug paskyrų, kurios mane be galo žavi, bet niekada nieko nekopijuoju ar nesistengiu daryti panašiai. Keliu tai, kas man patinka, gražu. Nederinu jokių spalvų, kad visi įrašai būtų stilistiškai panašūs. Nieko per daug nesistengiu, tiesiog elgiuosi pagal nuotaiką.

Mane žavi, kokie mes esame skirtingi ir kokia begalybė skirtingų būdų, kaip galima save išreikšti „Instagram“. Nereikia stengtis kaip nors išsišokti ar daryti taip, kaip visi kiečiausi, kad pats būtum kietas, – tiesiog reikia būti savimi.

– Ar jums pačiai buvimas nuomonės formuotoja socialiniuose tinkluose – darbas?

– Taip. Juk tam reikia skirti laiko, viskas apskaičiuota, yra statistika, įrašai, kai kurie spontaniški, kiti – suderinti. Niekada nedarau ir nereklamuoju to, kas man nuoširdžiai pačiai nepatiktų ar nebūtų išbandyta. Taip, kol kas tai mano pagrindinis darbas.

– Ar konkurencija tarp „Instagram“ tinklaraštininkų didelė?

– Priklauso, ar tu su kuo nors konkuruoji, ar tai darai dėl savęs. Tikrai nežaidžiu lenktynių ir neskaičiuoju, kas kiek turi sekėjų ar įsikėlė gražesnę nuotrauką.

– O kas jūsų pačios mėgstamiausias žmogus socialinėje erdvėje?

– „Instagram“ unikalus tuo, kad leidžia pamatyti viską, kas lieka už kadro įžymybių gyvenime. Man labai patinka stebėti Holivudo žvaigždes, fotografus, modelius, menininkus, komikus, internetinius žurnalus, skanaus maisto ir makiažo meistrų paskyras...

Iš esmės žvaigždžių kasdienybė, jų stilius, žmonių, kurie man patinka, sąrašas tikrai ilgas: Chiara Ferragni, Aleali May, Gilda Ambrosio, visas Kardashianų klanas, Gizele Oliveira, Rihanna, Emily Ratajkowski, Olivia Culpo, Janice Joostema, Jay Alvarrez ir daugybė kitų – neįmanoma išvardyti ir visų atsiminti.

Mėgstamiausi lietuviai: Indrė Stonkuvienė, Deimantė Kazėnaitė, Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė, Lukas Gricius, Katrina Knizikevičiūtė, Indrė Kavaliauskaitė, Dainius Ščiuka.

– Nuo rudens turite savo rubriką televizijoje – kaip jus atvedė keliai iki ekranų? Kokie televizijos užkulisiai?

– Jei man kas nors būtų anksčiau pasakęs, kad dirbsiu televizijoje, būčiau garsiai pasijuokusi. Dar iki šiol tai skamba neįtikėtinai – tai niekada nebuvo mano tikslas ar svajonė. Niekada nesu apie tai nė sekundei pagalvojusi.

Bet gavau pasiūlymą, kol kas viskas labai pamažu, turiu savo nedidelę rubriką, manau, smagiausioje laidoje, kurią rodo per TV3, – „Gero vakaro šou”. Tik pradedu įsivažiuoti – viskas dar šviežia, labai jaudinuosi, nuo mažens turiu scenos baimę – kaskart lipdama ant jos vis pagalvoju: „O, Dieve, ką aš čia veikiu?“ Bet tai labai smagus darbas! Kolektyvas nuostabus, mane labai šiltai ir gražiai priėmė, visi be galo draugiški ir labai padeda. Esu visai be patirties, savaime suprantama, kad kelias nebus lengvas, nežinau, kas bus toliau, kol kas gyvenu dabartimi ir labai džiaugiuosi, kaip viskas rutuliojasi.

– Jūsų veikla labia įvairiapusė – baigėte stilistės studijas, esate žinoma socialinėje erdvėje, o dabar – ir televizija. Kokie tolesni planai?

– Kol kas viskas vyksta ne pagal planą. (Juokiasi.) Bet man tai patinka, gyvenimas suteikia išbandymų, naujų kelių, kodėl gi neišbandžius? Suvokiu, kad viskas, kuo dabar užsiimu ir iš ko užsidirbu, nėra amžina, bet juk jaunystė irgi ne amžina.

Man pasisekė, kad turiu būdą, kaip užsidirbti iš to, kas man patinka, tikiuosi, taip seksis ir toliau. Nenusakomas jausmas susipažinti su tiek daug įdomių žmonių, susirasti naujų draugų, išeiti iš savo komforto zonos.

Planų ir svajonių turiu daug, kol kas nenoriu apie tai kalbėti, bet staigmenų tikrai dar bus. Svarbu neskubėti ir elgtis apgalvotai. Kad ir ką daryčiau, esu labai dėkinga už tai, kad turiu savo „Instagram“ būrį, kuris, žinau, visada mane palaikys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.