Vieną akimirką karšta ir kaitina saulė, o kitą – lyja: kaip pasidaryti atsparų makiažą vasarą?

Vasara – tikras švenčių ir vakarėlių sezonas, kurį neretai lydi iššūkis, norint suderinti karštus, drėgnus ir permainingus orus su patvariu makiažu. Todėl „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė dalijasi svarbiausiomis taisyklėmis, kaip išsaugoti sveiką veido odą bei išlaikyti gaivų makiažą tiek proginėse šventėse, tiek savaitgalio vakarėliuose.

 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
A. Vareikienė<br> Pr. siuntėjų nuotr.
A. Vareikienė<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 11:50 AM, atnaujinta Jul 19, 2023, 11:51 AM

Kreminės pudros nepakaks

Norint suderinti permainingus vasaros orus ir proginį makiažą, labai svarbus teisingas priemonių sluoksniavimas. Grožio specialistė A. Vareikienė pasakoja, kad vien užsitepus kreminę pudrą nereikėtų tikėtis, jog ši išsilaikys iki vakaro šokių pabaigos.

„Pirmiausia užsitepkite makiažo bazę, kuri išlaikys makiažą ženkliai ilgiau. Tada sluoksniuokite sekančias priemones – kreminę pudrą, maskuojamąjį pieštuką bei makiažą fiksuojančią birią pudrą. Jeigu jūsų oda sausa ir norite jai suteikti lygios delfino odos efektą, naudokite žvilgančias mineralines pudras. O jeigu turite riebią odą, išbandykite matines pudras. Dabar tinkamas metas naudoti saulės įdegio pudras, dėl kurių mūsų oda gali atrodyti tarsi dailiai nubučiuota saulės, taip pat nepamirškite skaistalų“, – pataria A. Vareikienė.

Balansas tarp akių ir lūpų ryškumo

Teisingai atlikus pirmuosius makiažo žingsnius, grožio specialistė pataria pagal asmeninį skonį rinktis šešėlius arba pravedimus, dar vadinamus „eyeliners“. Ji primena: jei akių makiažas ryškus, geriau rinktis natūralesnį lūpdažį, o jeigu jos paryškintos tik akių tušu – patariama drąsiai naudoti ryškių spalvų matinius lūpų dažus.

Kad lūpų dažai išsilaikytų ilgiau

„Lūpų dažai laikysis ilgiau, jeigu prieš tai pieštuku apvesite ne tik lūpų kraštelius, bet ir jas nuspalvinsite. Ant viršaus tepkite pudrą, o po to naudokite dažus. Norint, jog visas makiažas laikytųsi dar ilgiau, galima išbandyti fiksuojamą funkciją turinčias veido dulksnas“, – pataria A. Vareikienė.

Makiažui ruoškitės porą savaičių prieš

Grožio specialistė priduria, kad proginiam makiažui naudinga ruoštis iš anksto. Porą savaičių prieš galima atlikti veido odos pilingą, taip pat užsidėti valomąsias kaukes – po šių procedūrų oda atrodys gaivi pati iš savęs. Dar patariama iš anksto išbandyti makiažo priemones – tai padės šventinės dienos rytą išvengti papildomos įtampos.

Laikykitės kasdienės odos priežiūros rutinos

„Sveika veido oda – tai mūsų prioritetas. Prieš pradedant dažytis, nepamirškite savo kasdienės odos priežiūros rutinos – naudokite savo odos mėgstamiausias priemones kaip prausiklis, serumas ir kremas. Vasaros švenčių metų labai svarbu saugotis kenksmingųjų saulės spindulių, todėl vertėtų naudoti SPF apsaugą turinčias priemones. Tai gali būti netgi veido dulksnos, kurias pakaks kartas nuo karto užpurkšti ant makiažo. O svarbiausia – naudokite tik kokybiškas priemones, kurios apsaugos odą nuo papildomų sudirgimų“, – pataria grožio specialistė A. Vareikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.