Ką avi žvaigždės, kai oras reikalauja veltinių ir kaliošų

Žiema įnoringa lyg išlepusi mergaitė – tai šalčiu traška, tai upeliais srūva apsimesdama pavasariu. O ką daryti moterims, kurios bet kokiais orais nori atrodyti gražiai, tačiau į puošnią avalynę taikosi gamtos stichijos ar purvina druska? Žiemos rūpesčiais pasidalijo žinomos moterys, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Žiemos rūpesčiais pasidalijo žinomos moterys.<br>T.Bauro, M.Patašiaus ir asm. archyvo nuotr.
Žiemos rūpesčiais pasidalijo žinomos moterys.<br>T.Bauro, M.Patašiaus ir asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-01-23 05:57, atnaujinta 2018-01-15 07:04

Neringa Šiaudikytė

Grupės „Naujos pupytės“ narę Neringą Šiaudikytę (24 m.) scenoje esame įpratę matyti avinčią vien aukštakulnius batelius, kurių pakulnė siekia keliolika centimetrų. Gatvėje tokios avalynės dainininkė vengia.

„Svarbiausia – kad batai būtų stilingi ir patogūs. Turiu vienus žieminius batus, kurių pakulnė siekia 12 centimetrų, tačiau juos aviu labai retai. Kasdienai renkuosi žemakulnę avalynę, būtinai geros kokybės ir žinomų gamintojų. Nemėgstu prastų batų, jie dažniausiai nėra ilgaamžiai“, – pasakojo Neringa.

Geriau turėti kelias poras patvarių žieminių batų nei daugybę prastų. Daugelį jų mergina avi kelis sezonus.

Apavo N.Šiaudikytė dažniausiai dairosi užsienyje – Italijoje, Anglijoje, Prancūzijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tose šalyse galima rasti ne tik madingų, bet ir įdomesnių modelių batų.

Naujausias dainininkės pirkinys – itališki „Giuseppe Zanotti“ žemaauliai batai. Juos mergina įsigijo viešėdama Italijoje.

Neringos spintoje – tik vieni batai su kailiu. Automobilį vairuojanti dainininkė tikino, jog daugiau šilto apavo jai nereikia.

N.Šiaudikytė įprastai perka tamsių spalvų žieminę avalynę, nes šviesūs batai, ypač kai lauke šlapia, greitai tepasi. Prieš eidama į lauką atlikėja batus impregnuoja drėgmei atspariomis priemonėmis.

Daugelį batų porų pavasarį ji neša į valyklą.

Oksana Pikul–Jasaitienė

Nors grupių „Pop Ladies“ ir „Naujos pupytės“ atlikėją Oksaną Pikul–Jasaitienę (31 m.) dažniausiai matome su aukštakulniais, nes juos avėti įpareigoja scena, iš tiesų batelių aukšta pakulne ji nekenčia! Todėl gatvėje ją kur kas dažniau pamatysime avinčią lygiapadžius batus. Be to, tai ypač pravartu dabar, kai moteris laukiasi kūdikio.

„Kasdien bėgioti su aukštakulniais man per sunku, vargina. Tai daugiau darbo dalis. Kai einu į svečius, vakarėlį, aukštakulnius dažnai vežuosi. Mano bagažinėje galima rasti daug ko – ir porą aukštakulnių, ir lygiapadžių, kuriais persiaunu, kai pavargsta kojos.

Žieminių batų turiu nemažai – kasmet įsigyju po kelias poras. Tačiau esu tokia, kad pamėgusi vieną porą kitas pamirštu spintoje“, – šypsojosi žinoma moteris.

Prabangiuosius „Christian Louboutin“ batelius O.Pikul–Jasaitienė dažniausiai apsiauna tik patalpose – į gatvę su jais neina. Mat šių garsios kompanijos aukštakulnių padas yra odinis, jis nepritaikytas bjauriems orams.

Žiemą garsi moteris renkasi ne grožį, o šilumą. Todėl išlėkdama iš namų su reikalais Oksana kone kasdien renkasi vadinamuosius ugus. Natūralaus kailio batai – ir šilti, ir patogūs.

„Tačiau dabar susidūriau su kita problema avėdama šiuos batus – kai gatvėje taip slidu ir šlapia, kaip pastaruoju metu, jie kiaurai peršlampa per kelias akimirkas! Tarsi to būtų negana, manieji – originalūs, pirkti užsienio parduotuvėje – juodai nudažė kojas!“ – juokėsi atlikėja.

Tokiais orais moteris nesiryžta autis guminių – mat žiemą jie traukia šaltį. Šokinėti per balas Oksana renkasi odinius lygiapadžius, dažnai – ilgaaulius batus, tačiau ir jie šlampa. Ji tiesiog apsišarvuoja kantrybe ir laukia, kol vanduo išnyks iš gatvių ir vėl galės avėti savo pamėgtus ugus.

Kaip žinoma moteris kovoja su druska, kuri ant batų palieka pėdsakų? Išbandžiusi keletą batų valymo priemonių, galiausiai juos neša į valyklą – iš čia verstos odos batus ji pasiima tarsi naujus. Oksana nepamiršta batų supurkšti ir apsauginiu impregnantu – tai daro dažnai, nes pastebi akivaizdžią naudą. Juo purškia ir kitus odinius gaminius – rankines, striukę.

„Šeimoje batų valymo pareigų neturime nei aš, nei Simas. Kiekvienas nusivalome savuosius“, – šypsojosi Oksana.

Diana Martinėlė

Tarptautinių ryšių ekspertė Diana Martinėlė (39 m.) į vakarėlius visuomet vaikšto avėdama net iki 20 centimetrų aukštakulnius batus. Gatvėje kaukšinčios tokia avalyne moters neišvysime.

„Kasdienai renkuosi sportinį arba laisvalaikio stilių, todėl skubėdama į sporto klubą ar parduotuvę aunuosi tik patogų apavą“, – tikino D.Martinėlė.

Moteris turi ne vieną porą gatvei skirtų juodos, pilkos ir rudos spalvų aulinukų. Per sezoną ji įsigyja dvi tris poras naujų batų, didžioji dalis jų – žemakulniai. Aukščiausia D.Martinėlės kasdienių batų pakulnė siekia 7 centimetrus. Juos moteris praėjusį mėnesį parsivežė iš Latvijos.

Laisvalaikio batus moteris perka Lietuvoje ir Latvijoje, o skirtus vakarėliams bei iškilmingoms progoms užsisako internetu.

Moteriai svarbu, kad apavas būtų patogus ir gražus, todėl jos spintoje yra ne vien iš natūralios odos, bet ir iš įvairių medžiagų bei odos pakaitalų pasiūtų batų.

„Pirkdama batus galvoju, prie ko juos derinsiu, o ne kiek laiko juos nešiosiu ir ar bus labai šilti. Juk po kelerių metų net gražiausi batai tampa nebemadingi ir atsibosta. Kai Lietuvoje pastaruoju metu tokios šiltos žiemos, apavo su labai šiltu kailiu nereikia. Pakanka pašiltinimo“, – kalbėjo D.Martinėlė.

Beta Rumšienė

Lietuvos ponia 2014 metais išrinktos verslininkės Betos Rumšienės (43 m.) drabužinėje išrikiuoti vien dailūs, įvairiems sezonams pritaikyti aukštakulniai batai.

„Aukštakulniai batai moterį įpareigoja pasitempti ir atrodyti elegantiškai, stilingai. Todėl, nepaisant lietaus ar sniego, kasdien aviu batus aukšta pakulne. Mano batų dėžėje nerasite vadinamųjų ugų ar kitokių panašaus stiliaus batų“, – tvirtino visuomet elegantiška B.Rumšienė.

Tituluota moteris avalynės neieško užsienyje. Jos teigimu, Lietuvoje pastaruoju metu batų pasiūla labai didelė, todėl išsirinkti sau tinkamus geros kokybės, stilingus batus gali kiekviena moteris.

B.Rumšienė žiemą mėgsta nešioti juodos spalvos batus, taip pat zomšinius, kurie yra puošnesni ir minkštesni nei iš įprastos odos.

„Zomšą prižiūrėti sunku, tačiau padeda tinkami šepetėliai, impregnantai ir kitokios priemonės“, – tvirtino moteris.

Verslininkė šiam sezonui įsigijo prie kelnių ir suknelių puikiai derančius italų firmos „Cosottinni“ ilgaaulius batus virš kelių su specialiai išdirbtu avikailiu viduje. Jų pakulnė siekia apie 10 centimetrų.

Natalija Martinavičienė

Verslininkė Natalija Martinavičienė (37 m.) naują batų porą, o kartais ir kelias, parsiveža kone iš kiekvienos kelionės.

„Mėgstu ne vien juodus batus. Lietuvoje tokių, ypač žieminių, pasirinkimas nėra labai didelis. Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Anglijos ir kitų šalių parduotuvėse gausu įvairių spalvų ir modelių avalynės, todėl ir neatsispiriu progai užsienyje pasižvalgyti į batų lentynas“, – pasakojo N.Martinavičienė.

Derinti batus Natalija mėgsta prie kailinių, skrybėlaičių, rankinių.

„Batų pakulnės aukštis nėra svarbiausia. Pirkdama avalynę, net ir kasdienę, dėmesį kreipiu į jos kokybę, patogumą ir modelį. Jeigu batai pasiūti ne iš odos, nėra stilingi, įdomūs ir patogūs, tokių niekada nesirinksiu, nors jų kaina būtų labai viliojanti“, – atvirai kalbėjo pašnekovė.

Neseniai Natalija lankėsi Vokietijoje ir įsigijo rusvus zomšinius ilgaaulius, derančius prie jos aprangos. Jais moteris įprastai aunasi tuomet, kai lauke nėra šlapia.

„Pirkdama šiuos batus įsigijau ir įvairių priežiūros priemonių, nes žinau, kad druska ir purvas šviesiems batams gali pakenkti“, – aiškino verslininkė.

Inga Petrikaitė

Dizainerė Inga Petrikaitė (34 m.) įsitikinusi, kad moteriai batų niekada nebūna per daug.

„Ne kartą pirkdama naujus batus iš aplinkinių esu išgirdusi: „Tu gal sriubą iš jų verdi, kad taip dažnai perki?“ Tačiau manęs tai nė kiek neglumina. Batų turiu visiems gyvenimo atvejams ir nuotaikoms. Kai kurie iš jų pirkti prieš kelerius metus, tačiau jų niekaip nenuaviu“, – tvirtino dizainerė.

Ingai svarbiausia du dalykai – patogumas ir kokybė. Žiemą ji dėmesį atkreipia dar ir į tai, kad batai būtų šilti.

Mergina tikino, jog net paprasčiausio modelio batus galima paversti tokiais, į kuriuos smigs visų akys.

„Avalynę, kaip ir drabužius, mėgstu puošti dekoracijomis iš medžiagos, kailio, gipiūro, plunksnų, kristalų, kitokių detalių. Vadinu jas „ingišku“ stiliumi. Vienas puošmenas prisiuvu ar priklijuoju prie batų, kitas gaminu taip, kad jas būtų galima tiesiog užsirišti ar užsisegti ant bet kokios avalynės“, – sakė dizainerė.

Vienus juodus šiek tiek pabodusius batus I.Petrikaitė apsiuvo įvairių spalvų natūraliu kailiu. Taip dekoruotas apavas tapo ne tik gerokai šiltesnis, bet ir atrodo gana įspūdingai.

Naujausia merginos žieminių batų puošmena – pačios sukurtos elnių aplikacijos.

Parengė Laura Bulvydė ir Iveta Skliutaitė.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.