Grožio parodoje „Pelenė“ – ilgiausios kasos rekordas

Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstančioje grožio parodoje „Pelenė“ užfiksuotas rekordas, kurį ketinama įrašyti į Lietuvos rekordų knygą. Panevėžio grožio namų „Bellezza“ meistrė Daiva Jankauskaitė supynė 7 metrų ir 83 centimetrų kasą iš suklijuotų natūralių plaukų.

Panevėžio grožio namų „Bellezza“ meistrė Daiva Jankauskaitė supynė 7 metrų ir 83 centimetrų kasą iš suklijuotų natūralių plaukų.<br>I.Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Panevėžio grožio namų „Bellezza“ meistrė Daiva Jankauskaitė supynė 7 metrų ir 83 centimetrų kasą iš suklijuotų natūralių plaukų.<br>I.Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-12 14:18, atnaujinta 2018-01-07 00:46

Beveik aštuonių metrų ilgio kasą meistrė supynė iš trijų juostų, plaukus ji rinko daugiau kaip du mėnesius. „Visi mano meistrai talkino, rinkome ilgesnius plaukus, kurių likdavo, kai nukirpdavome klientus“, – pasakoja šeštadienį rekordą pasiekusi D.Jankauskaitė.

Kasai buvo panaudota 801 gramas natūralių plaukų, supurkšta 5,15 litro plaukų lako ir 2,4 litro purškiamojo lako, suklijuota 50 metrų plaukų juosta, iš kurios supinta 7 metrų ir 83 centimetrų ilgio kasa.

Dirbtinė kasa buvo pritvirtinta prie panevėžietės Ievos Kaleckaitės 27 centimetrų ilgio plaukų. „Ievą šukavau jos išleistuvėms, tada ir atėjo mintis pakviesti ją tapti modeliu. Ieva – aukšta, liekna, gražiai atrodė scenoje“, – sakė kirpėja D.Jankauskaitė.

Lietuvos rekordas – dovana savo 25 metų profesinio jubiliejaus proga. „Esu labai patenkinta, kad mano idėja tapo realybe“, – neslėpė džiaugsmo panevėžietė.

Paroda „Pelenė“ vyksta balandžio 10–12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Parodoje dalyvauja per 250 grožio industrijos kompanijų iš Lietuvos ir užsienio šalių, kasdien čia vyksta renginiai specialistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.