Kas pildo Holivudo garsenybių kišenes?

Dauguma Holivudo žvaigždžių, pramogų verslo garsenybių ir garsių sportininkų, gaunančių milijoninius honorarus ir jau susikrovusių nemažą turtą, užsiima ir įvairiausiais verslais, dar labiau pastorinančiais jų pinigines, rašo žurnalas „Stilius“.

Aktorius George'as Clooney (dešinėje) ir pats įsiamžino jam priklausančios tekilos „Casamigos“ reklamoje.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorius George'as Clooney (dešinėje) ir pats įsiamžino jam priklausančios tekilos „Casamigos“ reklamoje.<br>ViDA Press nuotr.
Režisierius Francis Fordas Cappola – 100 ha vynuogynų savininkas.<br>ViDA Press nuotr.
Režisierius Francis Fordas Cappola – 100 ha vynuogynų savininkas.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorės Jessicos Albos verslas – vaikų priežiūrai skirtos priemonės.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorės Jessicos Albos verslas – vaikų priežiūrai skirtos priemonės.<br>ViDA Press nuotr.
Atlikėjo Dr.Dre ausinės „Beats by Dre“ šiandien vienos populiariausių.<br>ViDA Press nuotr.
Atlikėjo Dr.Dre ausinės „Beats by Dre“ šiandien vienos populiariausių.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Jun 6, 2015, 10:31 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 2:29 AM

Dailiosios lyties gerbėjų liūdesiui, geidžiamiausio Holivudo vienišiaus titulą praradęs aktorius George’as Clooney (53 m.) dar su dviem partneriais 2013-aisiais alkoholinių gėrimų rinką papildė tekila „Casamigos“.

Tiesa, šioje verslo srityje kino žvaigždė turi ir konkurentų. Kelių prekės ženklų meksikietiškos agavų degtinės savininkas yra ir garsusis amerikiečių atlikėjas Justinas Timberlake’as, Meksikos ir JAV dainininkas, gitaristas Carlosas Santana.

„Krikštatėvio“ kūrėjas, legendinis Holivudo režisierius Francis Fordas Coppola (75 m.) prieš vienuolika metų Napos slėnyje (Kalifornija) už 9 milijonus JAV dolerių įsigijo dalį senos vyninės. Vėliau Francis ir Eleonora Coppolos tapo „Inglenook“ vyno daryklos ir 100 ha vynuogynų savininkais.

Režisierius teigė, jog pasinerdamas į šį verslą negalėjo net įsivaizduoti, kad jo vyno prekės ženklai bus žinomi visoje JAV teritorijoje.

Savaitgaliais rengiamų degustacijų kambarys lūždavo nuo turistų antplūdžio.

Vienas labiausiai sėkmės lydimų JAV hiphopo atlikėjų Jay Z (45 m.) turi šampano gamintojo „Armand de Brignac“ akcijų. Be to, jam priklauso garso įrašų studija, sporto vadybos bendrovė ir kavinių tinklas.

Jay Z sutuoktinės garsios ritmenbliuzo atlikėjos, vienuolika metų jaunesnės Beyonce verslo sritis – paruoštas kepti ar virti maistas. Neseniai ji pasiūlė klientams veganiškos mitybos programą „22 Days“, pagal kurią galima užsisakyti pavirintų daržovių patiekalų, kuriuos tereikia pašildyti mikrobangų krosnelėje.

1982-aisiais „Oskaro“ premijos laureatas, Holivudo legenda Paulas Newmanas (mirė 2008 m.), pirmą kartą tuščius vyno butelius pripildęs namuose gaminto padažo, padovanojo kaimynams.

Po 30 metų „Newman’s Own“ bendrovė uždirbo daugiau nei 400 milijonų dolerių ir juos visus paaukojo labdaros organizacijoms. Dabar ji gamina beveik 100 įvairių maisto produktų: ne tik šviežių pomidorų padažus (salsa), salotų užpilus, bet ir makaronus, picas.

„Tėvelis Christopheris ir mama Jessica buvo siaubingai nusivylę, kai leidosi ieškoti tobulų produktų savo kūdikiams ir šeimai“, – rašoma tinklalapyje „The Honest Company“. Ši bendrovė tiekia sauskelnes, specialius popierinius rankšluosčius ir vaikams skirtas priežiūros priemones.

„The Honest Company“ reklamoje minima mama Jessica. Jessica Alba (33 m.) – viena garsiausių Holivudo aktorių. Dvi dukteris auginančios kino žvaigždės bendrovė jau pritraukė 122 milijonus dolerių investicijų. Tad nieko nuostabaus, kad „The Honest Company“ vertė matuojama milijardais.

Nuo praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio hiphopo muzikos gerbėjus atlikėjas Dr.Dre (50 m.) nustebindavo soliniais pasirodymais ir savo globotiniais – Eminemu, „50 Cent“ ar Kendricku Lamaru.

Dabar Andre Youngas (tokia tikroji Dr.Dre pavardė) laikomas turtingiausiu repo muzikos atlikėju. Jo turtas vertinamas 8000 milijonų dolerių.

2014-aisiais „Apple“ išleido 3 milijardus dolerių ausinių prekės ženklui „Beats by Dre“ – A.Youngo ir garso įrašų studijos vadovo Jimmy Lovine’o kūdikiui.

Kolumbietė Sofia Vergara (42 m.) praėjusiais metais JAV buvo viena geriausiai mokamų televizijos aktorių. Solidžius honorarus ji susižėrė ne tik iš įvairių reklamos sutarčių, bet ir už vaidmenis amerikiečių situacijų komiškame seriale „Moderni šeima“.

S.Vergarai priklauso talentų kalvė – bendrovė „Latin World Entertainment“. Bendrovė talentams teikia vadybos paslaugas ir juos populiarina. Iš to kolumbietė uždirba milijonus.

Kai kurios žvaigždės savo pajamas, gautas iš muzikos ir aktorystės, investuoja į rizikingo kapitalo verslus. Amerikiečių reperis ir atlikėjas Snoop Doggas (43 m.) ne tik užsiima iš kanapių pagamintų elektroninių cigarečių verslu, režisavo du pornografinius filmus, bet ir investavo pinigus į interneto portalą „Reddit“.

Į šiuolaikinių technologijų verslą koją įkėlė ir Holivudo žvaigždė Ashtonas Kutcheris (37 m.). Jo bendrovė „A-Grade Investments“ investicijas, be kitų sričių, nukreipė į muzikos transliavimo platformą „Spotify“, JAV taksi įmonę „Uber“, garso įrašų dalinimosi socialinį tinklą „SoundCloud“, tinklalapį „Airnbnb“.

Buvęs „Los Angeles Lakers“ žaidėjas, NBA krepšinio legenda, labdaros fondo steigėjas Earvinas Magicas Johnsonas (55 m.) yra ir vienas nekilnojamojo turto investicijų bendrovės „Canyon Johnson Urban Funds“ partnerių. Ji iki šiol, legendinio krepšininko duomenimis, į įvairius projektus investavo apie 2 milijardus dolerių.

Holivudo aktorius Jeremy Renneris (44 m.), žinomas iš filmų „Miestas“, „Keršytojai“, „Bornas. Palikimas“ ir kt., kartu su savo draugu stato ir atnaujina namus bei vilas Los Andžele.

„Nepriklausau prie tų, kurie mielai žaidžia biržų kursais ir akcijomis. Man patinka tos sritys, kurias galiu suprasti“, – sako J.Renneris.

Holivudo žvaigždė Robertas De Niro (71 m.) Tribeka vadinamame Niujorko hipių kvartale turi savo viešbutį. Pigiausia nakvynė „The Greenwich Hotel“ – 550 dolerių.

Holivudo žvaigždei Sandrai Bullock (50 m.) Teksaso valstijos didmiestyje Ostine priklauso restoranas „Bess Bistro“.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.