Julijos Janus drabužių stilius – neturintis amžiaus ir dydžio

„Stilius neturi amžiaus ir dydžio“, – įsitikinusi dizainerė Julija Janus (45 m.). Žinoma, jei kalbama apie suaugusius žmones. Ji, kurdama naujas kolekcijas, vadovaujasi būtent šiuo šūkiu.

Norėdamos parodyti universalumą, Julijos komandos narės nusifotografavo bendroje fotosesijoje.
Norėdamos parodyti universalumą, Julijos komandos narės nusifotografavo bendroje fotosesijoje.
Dizainerė Julija Janus.
Dizainerė Julija Janus.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 2, 2015, 5:25 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 8:55 PM

Baltiškos, žemiškos spalvos, subtilūs atspalviai ir inovatyvi, moderni mada – tai tarsi dizainerės sėkmės raktas, kuriuo pasinaudojus kuriami drabužiai tinka įvairaus amžiaus žmonėms.

Anot Julijos, dabar nereikia savęs riboti. Jos sukurtais drabužiais gali puoštis tiek dukra, tiek mama arba sūnus ir tėvas.

„Pavyzdžiui, šiuo metu taip madingos tamprės. Jos tinkamos bet kokio amžiaus žmogui, jas galima taikyti prie įvairių stilių. Tačiau į jų spalvą ir raštus vis dėlto būtina atsižvelgti, nes jos yra be galo įvairios: vienos ryškios, margos, gali būti su įvairiais animaciniais raštais, kitos ramios, vos pamargintos ar vienspalvės. Pirmosios atrodo vaikiškos ir joms tikrai galioja amžiaus cenzas.

Aš kuriu tokias tampres, kurių apdaila ir raštai neturi amžiaus cenzo. Tą patį pasakyčiau apie kiekvieną kolekcijos rūbą. O mūsų šūkis: „Stilius neturi dydžio“ kilo iš to, kad mano stilių galima pritaikyti įvairiems dydžiams. Taip, taip – skirtingai nuo kitų dizainerių kuriamų kolekcijų, mūsų dydžių skalė apima net aštuonis dydžius ir daugelis modelių siuvami iš tamprių, plastiškų medžiagų. Jie lengvai prisitaiko prie kūno ir nevaržo judesių“, – sakė Julija Janus.

Norėdamos parodyti savo kolekcijų pritaikomumą ir stiliaus universalumą Julijos Janus komandos narės nusifotografavo bendroje fotosesijoje, vilkėdamos kolekcijos drabužius.

Julija Janus kuria modernią šiuolaikinę madą, priešindamasi figūros standartų ir amžiaus diskriminacijai. Pati būdama labai netradicinė asmenybė, Julija mano, kad kiekvienas žmogus yra gražus savo netobulumu ir vertingiausias, ypatingiausias tampa tada, kai nusprendžia būti savimi.

Naujausia Julijos Janus rudens ir žiemos kolekcija vadinasi „Atspindžiai“. Ji kurta naudojant rombo simbolį, kaip dviejų vienas kitą atspindinčių trikampių jungtį. Rombo motyvas kartojasi kolekcijos raštuose, kuriant derinius, konstruojant drabužius.

Kolekcijoje gausu tikrų atspindžių: tai ir veidrodiniai, metalizuoti audiniai, jūros ir saulės atspindžio raštai, stiklo dūžio ornamentai.

Pirmą kartą kolekcijoje atsirado odos pirštinės, jas mūvėdamas gali naudotis išmaniaisiais prietaisais.

Kolekciją papildo avangardinių formų rankinės, delninės, kepurės ir šalikai. Net papuošalai primena stiklo, veidrodžio, trikampiais išdalytas detales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.